ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΣΚΑΘ

Συνηθισμένοι στα δύσκολα...

* ΕΓΙΝΕ ΧΘΕΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Α1 * ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2010 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:24
 Το γεγονός πως ο αθλητισμός και ειδικά το μπάσκετ αυτήν την περίοδο περνάει κρίση είναι γνωστό. Ακόμα πιο γνωστό όμως είναι πως ο φτωχός συγγενής του αθλήματος είναι τα τοπικά πρωταθλήματα και αφού μιλάμε για τη Θεσσαλία τότε αναφερόμαστε στα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑΘ. Φέτος ειδικά οι επιχορηγήσεις από την ΕΟΚ θα ακούγονται ως... ανέκδοτο, έτσι οι παράγοντες των θεσσαλικών ομάδων σε συνεργασία με τη διοίκηση της ΕΣΚΑΘ καλούνται να βγάλουν μόνοι τους το φίδι από την τρύπα που λέγεται αγωνιστική περίοδος 2010-2011.
Αυτό συζητήθηκε και χθες στην πρώτη συνάντηση των παραγόντων με την ΕΣΚΑΘ με την ευκαιρία της κλήρωσης του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας. Ωστόσο όλοι γνώριζαν εξ αρχής πως κάτι τέτοιο ισχύει και είναι προετοιμασμένοι για έναν νέο γολγοθά. Έτσι είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός άλλωστε...
Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της ΕΣΚΑΘ, κ. Ντούγκος, είπε πως άλλες ενώσεις ζητάνε λεφτά από τα σωματεία (π.χ. η Πάτρα ζητάει 500 ευρώ από κάθε σωματείο) για τα λειτουργικά έξοδα όμως τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στη Θεσσαλία.
Χθες λοιπόν στο Εμπορικό Επιμελητήριο Λάρισας συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι των ομάδων (όχι όλων των ομάδων καθώς υπάρχουν και κάποιοι που διαμαρτύρονται διά της απουσίας τους όπως ο ΓΣ Νίκαιας ας πούμε) και μίλησαν για αρκετά ζητήματα.
Όμως τη μερίδα του λέοντος την κέρδισε αναμφισβήτητα το θέμα της διαιτησίας όπου βγήκε και μια είδηση. Παρών ήταν και ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου Διαιτητών ΚΔ Θεσσαλίας και νυν μέλος της ΚΕΔ κ. Κουκουλίτσιος. Ο κ. Κουκουλίτσιος λοιπόν αποκάλυψε πως σε κάθε αγωνιστική τα τρία μέλη της ΚΕΔ (τα άλλα δύο είναι Τσιργούλης και Χλωρός) θα παρακολουθούν σίγουρα ισάριθμα ματς μέσα. Μέσα από αυτά λοιπόν θα γίνονται παρατηρήσεις στους διαιτητές των αγώνων που στη συνέχεια θα κοινοποιούνται κιόλας προς τους κατάλληλους προορισμούς. Είπε μάλιστα πως αν κάποιος διαιτητής είναι κακός θα τιμωρείται και με δύο αγωνιστικές ακόμα.
Επίσης αποκάλυψε πως δεν θα δέχεται η ΚΕΔ αντικαταστάσεις χωρίς δικαιολογημένη αιτία εφεξής του ορισμού ενώ δεν θα δέχεται και εξαιρέσεις χωρίς να υπάρχει προηγούμενη κακή διαιτησία εις βάρος της ομάδας που το ζητάει. Τέλος τόνισε πως θα γίνει και μια ενημερωτική εκδήλωση πιθανότατα στην αίθουσα του ICBS με προσκαλεσμένα όλα τα σωματεία με θέματα που θα απασχολούν τις διαιτητικές αποφάσεις.
ΣΤΙΣ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η Α1
Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ θα ξεκινήσει στις 30 Οκτωβρίου και όχι στις 23 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει. Σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη πρωταθλήματος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παρακάτω σωματεία:
1. Τιτάνες Παλαμά
2. Α.Ο. Αστέρας Λάρισας
3. Α.Ε.Σ. Αναλήψεως Βόλου
4. Α.Σ. Καρδίτσας
5. Γ.Σ. Νίκαιας
6. Γ.Σ. Βόλου
7. Α.Ο Κεραυνός Λάρισας
8. Ίκαροι Τρικάλων
9. Γ.Σ. Αλμυρού
10. Ε.Α. Λάρισας
11. Ολυμπιακός Καρδίτσας
12. Εθνικός Λάρισας
ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Τα σωματεία δεν έχουν το δικαίωμα να περιλαμβάνουν στη 12άδα περισσότερους από τέσσερις παίκτες τριάντα ετών και άνω (γεννηθέντες το 1980 και μεγαλύτερους).
Επίσης στη 12άδα είναι υποχρεωτική συμμετοχή δυο αθλητών κάτω των 18 ετών (γεννηθέντες 1992 και μικρότεροι). Διευκρινίζεται ότι εφόσον δηλώνονται μέχρι 10 αθλητές δεν ισχύει η υποχρεωτική συμμετοχή αθλητών 18 ετών και κάτω.
ΑΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
Ο πρώτος της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, σύμφωνα με την προκήρυξη πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας της Ε.Ο.Κ. θα ανέλθει στην Γ’ Εθνική-1ος Όμιλος Βορρά.
1. Αν από τη Γ’ Εθνική δεν υποβιβαστεί κανένα σωματείο της Θεσσαλίας ή υποβιβαστεί ένα (1) σωματείο τότε θα υποβιβαστούν δυο σωματεία στην Α-2, τα δυο τελευταία της βαθμολογίας 2. Αν από την Γ’ Εθνική υποβιβαστούν δύο ή περισσότερα σωματεία της Θεσσαλίας τότε θα υποβιβαστούν τρία σωματεία, ήτοι τα τρία τελευταία.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-2011
1η αγωνιστική 12η
Ίκαροι-Κεραυνός
ΓΣ Βόλου-Νίκαια
Αστέρας-Ολυμπιακός
Καρδίτσα-ΕΑΛ
Αλμυρός-Παλαμάς
Εθνικός-Ανάληψη
 
2η αγωνιστική 13η
Ανάληψη-Αλμυρός
Παλαμάς-Καρδίτσα
ΕΑΛ-Αστέρας
Ολυμπιακός-ΓΣ Βόλου
Νίκαια-Ίκαροι
Κεραυνός-Εθνικός
 
3η αγωνιστική 14η
Ίκαροι-Ολυμπιακός
ΓΣ Βόλου-ΕΑΛ
Αστέρας-Παλαμάς
Καρδίτσα-Ανάληψη
Αλμυρός-Εθνικός
Κεραυνός-Νίκαια
 
4η αγωνιστική 15η
Αλμυρός-Κεραυνός
Εθνικός-Καρδίτσα
Ανάληψη-Αστέρας
Παλαμάς-ΓΣ Βόλου
ΕΑΛ-Ίκαροι
Ολυμπιακός-Νίκαια
 
5η αγωνιστική 16η
Ίκαροι-Παλαμάς
ΓΣ Βόλου-Ανάληψη
Αστέρας-Εθνικός
Καρδίτσα-Αλμυρός
Νίκαια-ΕΑΛ
Κεραυνός-Ολυμπιακός
 
6η αγωνιστική 17η
Καρδίτσα-Κεραυνός
Αλμυρός-Αστέρας
Εθνικός-ΓΣ Βόλου
Ανάληψη-Ίκαροι
Παλαμάς-Νίκαια
ΕΑΛ-Ολυμπιακός
 
7η αγωνιστική 18η
Ίκαροι-Εθνικός
ΓΣ Βόλου-Αλμυρός
Αστέρας-Καρδίτσα
Ολυμπιακός-Παλαμάς
Νίκαια-Ανάληψη
Κεραυνός-ΕΑΛ
 
8η αγωνιστική 19η
Αστέρας-Κεραυνός
Καρδίτσα-ΓΣ Βόλου
Αλμυρός-Ίκαροι
Εθνικός-Νίκαια
Ανάληψη-Ολυμπιακός
Παλαμάς-ΕΑΛ
 
9η αγωνιστική 20η
Ίκαροι-Καρδίτσα
ΓΣ Βόλου-Αστέρας
ΕΑΛ-Ανάληψη
Ολυμπιακός-Εθνικός
Νίκαια-Αλμυρός
Κεραυνός-Παλαμάς
 
10η αγωνιστική 21η
ΓΣ Βόλου-Κεραυνός
Αστέρας-Ίκαροι
Καρδίτσα-Νίκαια
Αλμυρός-Ολυμπιακός
Εθνικός-ΕΑΛ
Ανάληψη-Παλαμάς
 
11η αγωνιστική 22η
Ίκαροι-ΓΣ Βόλου
Παλαμάς-Εθνικός
ΕΑΛ-Αλμυρός
Ολυμπιακός-Καρδίτσα
Νίκαια-Αστέρας
Κεραυνός-Ανάληψη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass