Η ΑΕΛ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΣΕ (1-1)

Στο ίδιο έργο θεατές...

* ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ * ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΟΙ «ΒΥΣΣΙΝΙ» (ΜΕΤΙΝ 24’) ΑΛΛΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΡΑ

Δημοσίευση: 27 Σεπ 2010 3:27 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:24
 Φωτ.: Βασ. Ντάμπλης
Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν έξι χιλιάδες Λαρισαίοι φίλαθλοι χθες στο Αλκαζάρ και στον αγώνα ΑΕΛ-Κέρκυρας 1-1 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής καθώς είδαν τη Λαρισινή ομάδα να παίζει καλύτερα από τον αντίπαλό της, να χάνει ευκαιρίες αλλά να μην μπορεί να πανηγυρίσει τη δεύτερη νίκη και μοιραία πλέον να αρχίζει και μια εσωστρέφεια (ευτυχώς περιορισμένης έκτασης) για τους στόχους που θα έχει τη φετινή σεζόν μια και η πεντάδα δείχνει να μην είναι εύκολος στόχος.
Η διαφορά με τα υπόλοιπα παιχνίδια ήταν ότι η ΑΕΛ προηγήθηκε στον αγώνα με 1-0 χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε ο Μετίν στο 24 αλλά μετά από επτά λεπτά ο Βιέρα έκανε δώρο ένα γκολ στον Φλαβίνιο και η Κέρκυρα πήρε πολύτιμο βαθμό.
Χθες είδαμε δύο διαφορετικές ομάδες, μια να είναι καλύτερη (ΑΕΛ) αλλά με πολλούς (και ακριβούς) ξένους στην ενδεκάδα (οκτώ) απέναντι σε μια σαφώς ελληνική (επτά Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα), αλλά η χειρότερη ομάδα στο γήπεδο είχε πείσμα, πάθος και πάλευε πιο πολύ ενώ θα πρέπει να υπήρχε και η έμπνευση των τεσσάρων πρώην παικτών της ΑΕΛ των Τσίγκα, Κοντοδήμου, Βενέτη και Καλαντζή που δεν έφυγαν και με τις καλύτερες αναμνήσεις.
Το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα συνεχίζει να αφήνει βαθμολογικές «πληγές» στην ομάδα της ΑΕΛ και τον Παπακώστα να αναλαμβάνει τον δύσκολο ρόλο να «γιατρέψει» την υπόθεση γκολ που αποδεικνύεται μεγάλο πρόβλημα (σε τέσσερις αγώνες δύο γκολ εκ των οποίων το ένα με πέναλτι). Παράλληλα η ομάδα έχει και ψυχολογικές απώλειες καθώς ναι μεν έχει παίκτες μεγάλης αξίας αλλά το ερώτημα είναι αν δεν μπορεί να πάρει τώρα τις νίκες που χρειάζεται δεν θα είναι πιο δύσκολο όταν θα έχει πρόγραμμα άσχημο;
Και δεν χάνει μόνο βαθμούς αλλά και... φιλάθλους καθώς χθες είχαμε τον χειρότερο αριθμό εισιτηρίων στο Αλκαζάρ τη φετινή σεζόν με νούμερο που δείχνει πρόβλημα...
Αφήσαμε για το τέλος μια τραγική διαπίστωση, οι αλλαγές που έκανε ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας (χωρίς να ευθύνεται) ο ίδιος σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του παιχνιδιού και δεν είναι λίγοι αυτοί που νοστάλγησαν τον Πουρί αλλά και ένα δίδυμο στα αριστερά Κατσιαρού (σαν μπακ) και Βενετίδη (σαν χαφ) μετά τον τραυματισμό του Μπλάζεκ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας ξεκίνησε με την τακτική που ακολούθησε σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα (4-2-3-1) έχοντας μια αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Βελάσκο δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω τραβήγματος στους προσαγωγούς και τη θέση του πήρε ο Τάλ στη δεξιά πλευρά ενώ σέντερ μπακ έπαιξαν ο Κολοβέτσιος με τον Νταμπίζα.
Συγκεκριμένα κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Βιέρα, στην άμυνα δεξιά έβαλε τον Ταλ, αριστερά τον Βενετίδη, σέντερ μπακ τους Νταμπίζα, Κολοβέτσιο (πρώτη εμφάνιση στην αρχική ενδεκάδα), στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ τους Γκέρεμι, Ρομέου, πιο μπροστά τους Μπλάζεκ (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο), Κανόμπιο (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Κουζέν.
Από την άλλη πλευρά ο τεχνικός της Κέρκυρας είχε κάτω από τα δοκάρια τον Κωνσταντόπουλο, στην άμυνα τους Γκουστάβο (δεξιά), Μαϊστόροβιτς, Βενέτη (σέντερ μπακ), Κοντοδήμο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Στολτίδη, Μακρή (αμυντικά χαφ), Επστάιν (αριστερά), Φλαβίνιο (στο κέντρο) Καλαντζή (δεξιά) και στην κορυφή της επίθεσης τον Τσίγκα.
Η Λαρισινή ομάδα παθιασμένη και... «πληγωμένη» από την αγωνιστική και διαιτητική αδικία του προηγούμενου αγώνα στο Καυταντζόγλειο (έχασε αν και καλύτερη με 1-0 και αδικήθηκε από τη διαιτησία) μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο πρώτο τέταρτο έκλεισε τον αντίπαλό της στην περιοχή του ενώ στο 24’ ήρθε μετά από μία φάση διαρκείας ένα πέναλτι (χέρι του Μαϊστόροβιτς) που μετέτρεψε σε τέρμα ο Μετίν.
Αυτό το γκολ οι Λαρισαίοι φίλαθλοι είχαν την αίσθηση ότι θα δώσει «φτερά» στους παίκτες της Λαρισινής ομάδας αλλά διαψεύσθηκαν καθώς οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και άρχισαν να κερδίζουν επικίνδυνα φάουλ. Σε ένα εξ αυτών ο Γκουστάβο χτύπησε δυνατά την μπάλα ο Βιέρα απέκρουσε λανθασμένα και ο Φλαβίνιο από κοντά έκανε το 1-1 (31’).
Η ΑΕΛ πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα αλλά φαινόταν ότι θα ήταν δύσκολη υπόθεση το γκολ που έγινε δυσκολότερη στο δεύτερο ημίχρονο όταν ο τερματοφύλακας Κωνσταντόπουλος έδειχνε τη σπουδαία του κλάση και εντυπωσίαζε τους πάντες.
Οι αλλαγές του Παπακώστα (αυτή του Μπλάζεκ με τον Αμπουχατζίρα αναγκαστική λόγω τραυματισμού του Τσέχου) δεν έλυσε το επιθετικό πρόβλημα ούτε ακόμα όταν πέρασε στον αγώνα ο Μακίνουα στη θέση του Ταλ (πήγε δεξί μπακ ο Γκέρεμι) και το σύστημα έγινε 4-4-2 και όλοι οι «βυσσινί» είχαν προωθηθεί με τον 19χρονο Κολοβέτσιο από καλή θέση δύο φορές να αστοχεί και λίγο έλειψε να γίνει ο «μικρός ήρωας» του αγώνα.
Και στο τέλος το Αλκαζάρ παραλίγο να «παγώσει» όταν πάλι ο νεαρός Κολοβέτσιος (από παραλίγο ήρωας λίγο έγινε να γίνει... μοιραίος) έκανε το μοναδικό λάθος του, αφού πήρε την μπάλα ο Ιωάννου αλλά ο Βιέρα απέκρουσε.
Το τελικό 1-1 στεναχώρησε τους Λαρισαίους φιλάθλους αλλά και τους παίκτες της ΑΕΛ που «πέταξαν» και άλλους βαθμούς στο Αλκαζάρ ενώ οι παίκτες της Κέρκυρας έφυγαν σαφώς ευχαριστημένοι.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
2’: Ωραία πάσα του Κανόμπιο στον Μετίν που από το σημείο του πέναλτι σουτάρει η μπάλα βρίσκει τον Βενέτη και καταλήγει κόρνερ.
7’: Σουτ του Ρομέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Μακρή.
11’: Από δεξιά ο Μπλάζεκ ελίσσεται έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και στέλνει την μπάλα άουτ.
23-24’: Σέντρα από αριστερά του Κανόμπιο προς τον Μπλάζεκ που κάνει κεφαλιά προς τον Κουζέν κόβει την τελευταία στιγμή ο Κωνσταντόπουλος και στη συνέχεια απομακρύνει ο Μαϊστόροβιτς. Η μπάλα φθάνει στον Μετίν που ελίσσεται μπροστά από τον Μαϊστόροβιτ και τον Βενέτη και ο πρώτος στην προσπάθεια να αποκρούσει κόβει την μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής Καλόπουλος καταλογίζει πέναλτι. Το εκτελεί ο Μετίν και κάνει το 1-0.
31’: Ο Γκουστάβο εκτελεί από μακριά φάουλ, ο Βιέρα αποκρούει, η μπάλα φθάνει στον Φλαβίνιο που από κοντά ισοφαρίζει (1-1)
32’: Σουτ του Μετίν από αριστερά μέσα στη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο Κωνσταντόπουλος
35’: Ο Βενετίδης από καλή θέση και από αριστερά πιάνει σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Κέρκυρας.
39’: Εκτέλεση φάουλ του Φλαβίνιο από καλή θέση καταλήγει άουτ.
57’: Από δεξιά ο Γκέρεμι εκτελεί φάουλ ο Γκουστάβο πιάνει κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα καταλήγει στον Κολοβέτσιο που κάνει νέα κεφαλιά και η μπάλα φθάνει στα χέρια του Κωνσταντόπουλου.
59’: Ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ από καλή θέση αλλά καλά τοποθετημένος ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας μπλοκάρει την μπάλα.
66’: Σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κανόμπιο κάνει υπέροχο σουτ και αποκρούει εκπληκτικά σε κόρνερ ο Κωνσταντόπουλος.
68’: Ο Κολοβέτσιος ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μετίν και σέντρα του Κανόμπιο σουτάρει από το σημείο του πέναλτι αλλά στην αγκαλιά του Κωνσταντόπουλου.
71’: Ο Αμπουχατζίρα από δεξιά μπαίνει μόνος, κάνει σέντρα έχοντας εξουδετερωθεί και ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας αλλά κανένας παίκτης της ΑΕΛ δεν βρίσκεται στο πρώτο δοκάρι και ο Βενέτης αποκρούει σε κόρνερ.
74’: Από αριστερά ο Αμπουχατζίρα κάνει σέντρα και ο Κουζέν από το σημείο του πέναλτι πιάνει ανάποδο «ψαλίδι» και η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.
89’: Από δεξιά ο Γκέρεμι εκτελεί φάουλ ο Κολοβέτσιος μέσα από τη μικρή περιοχή πιάνει κεφαλιά αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90+2’: Από λάθος του Κολοβέτσιου παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Ιωάννου που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή και αποκρούει ο Βιέρα σε κόρνερ.
90+3’: Ο Ρομέου από μακριά σουτάρει αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Κωνσταντόπουλου.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΡΟΜΕΟΥ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ήταν ο Ρομέου που πραγματικά κάνει πολύ καλή χρονιά και ακολούθησαν ο Κολοβέτσιος (πλην της φάσης του 90’+2’) και ο Μετίν με τον Μπλάζεκ. Από τους υπόλοιπους ο Βιέρα ευθύνεται στο γκολ που δέχθηκε αλλά είχε και μια πολύ καλή απόκρουση στο 90’+2’, ο Ταλ αμυντικά πάλεψε απέναντι στον Επστάιν (ο παίκτης της ΑΕΛ δεν φάνηκε καθόλου επιθετικά), ο Νταμπίζας έκανε κάποια λάθη, ο Γκέρεμι προσπάθησε αλλά δεν έκανε τη διαφορά για την οποία αποκτήθηκε ενώ ο Κανόμπιο ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα υπόλοιπα παιχνίδια.
Ο Κουζέν μαχητικός αλλά όχι ουσιαστικός ενώ για τις τρεις αλλαγές τα αναφέραμε παραπάνω.
Από την Κέρκυρα κορυφαίος ο Κωνσταντόπουλος και ακολούθησαν Μαϊστόροβιτς, Βενέτης, Φλαβίνιο. Μας άρεσε ο Επστάιν αλλά και ο Μακρής που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε πολύ καλή παρουσία. Τέλος ο Στολτίδης βοήθησε με την εμπειρία. Για τον Λαρισαίο Κοντοδήμο αυτό που τον χαρακτήρισε είναι η μαχητικότητα του ενώ ο Καλαντζής γνώριμος στο Λαρισινό κοινό δεν φάνηκε όπως και ο Τσίγκας αλλά κέρδισαν κάποιες μονομαχίες στην επίθεση.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον κ. Καλόπουλο (Μακεδονίας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Νταμπίζα, Επστάιν, Μακρή ενώ κάποια λάθη έκανε ο βοηθός Βασιλειάδης (Μακεδονίας). Αντίθετα σωστός στις υποδείξεις του ο άλλος βοηθός κ. Τρύφων (Δράμας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταλ (81’ Μακίνουα), Κολοβέτσιος, Γκέρεμι, Μπλάζεκ (46’ Αμπουχατζίρα), Ρομέου, Μετίν, Κανόμπιο (72’ Σίμιτς), Κουζέν.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Κωνσταντόπουλος, Βενέτης, Κοντοδήμος, Μαϊστόροβιτς, Γκουστάβο, Στολτίδης, Μακρής (63’ Χαμπλ), Φλαβίνιο (82’ Μακρυδημήτρης), Επστάιν, Καλαντζής (54’ Ιωάννου), Τσίγκας.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.730, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 29.174
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass