Η ΑΕΛ ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ (0-0)

ΆτυΧη και αδικημένη....

* ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΒΕΝΕΤΙΔΗ, ΕΧΑΣΕ ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2010 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Η ΑΕΛ έχασε μια μοναδική ευκαιρία να βρεθεί μόνη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα χθες με αντίπαλο την Καβάλα στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα καθώς υποχρεώθηκε σε ισοπαλία με 0-0 από μια λάθος υπόδειξη του βοηθού Γρεβένη του συνδέσμου Χαλκιδικής που ακύρωσε στο 33΄ κανονικό τέρμα του Βενετίδη (από θαυμάσια μπαλιά του Μετίν) αλλά και από τη αστοχία των παικτών στην τελική προσπάθεια.
Το χθεσινό παιχνίδι στο Αλκαζάρ μπροστά σε 7.000 φιλάθλους (που δέχθηκαν υπομονετικά και τη βροχή που έπεφτε στο τελευταίο εικοσάλεπτο) ήταν ένας μονόλογος της Λαρισινής ομάδας κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο αφού στο πρώτο μέρος οι παίκτες της ΑΕΛ έκαναν αδικαιολόγητα λάθη με αποτέλεσμα να «πετάξουν» ένα ημίχρονο στα σκουπίδια ανεξάρτητα αν κατάφεραν να πετύχουν τέρμα που ακυρώθηκε. Το χαρακτηριστικό της επιθετικής ανυπαρξίας της Καβάλας(που έβαλε και το πούλμαν πίσω στο τέρμα του Γκαλίνοβιτς) είναι ότι η μοναδική ευκαιρία να πετύχει τέρμα προήλθε από μια λάθος απόκρουση του Βελάσκο που ανέδειξε τον Βιέρα σε ένα από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης.
Το τελικό αποτέλεσμα αδικεί την ΑΕΛ αλλά αν βάλουμε σε μία ζυγαριά τα δύο πρώτα παιχνίδια της Σούπερ Λίγκα που έδωσε στο Αλκαζάρ υπάρχει βαθμολογική δικαιοσύνη γιατί με τον Ατρόμητο Αθηνών η νίκη ήταν ... «τραβηγμένη» και χθες σίγουρα δικαιούτο η ομάδα το «τρίποντο».
Αυτό που άρεσε σε όλους στο χθεσινό παιχνίδι ήταν η πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, τα πολλά σουτ εκτός περιοχής (να είχαν βρει κάποια από αυτά το στόχο τους...) και η απλότητα του Γκέρεμι. Αρνητικά της ομάδας είναι κάποια διαστήματα χαμηλής απόδοσης αλλά και η έλλειψη παιχνιδιού μέσα στην αντίπαλη μεγάλη περιοχή.
Το «δια ταύτα» είναι ότι η ΑΕΛ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση με άλλες τέσσερις ομάδες (το παιχνίδι του Σαββάτου Ηρακλή-ΑΕΛ θα είναι ντέρμπι κορυφής...), ο κόσμος είναι κοντά και η ομάδα εμπνέει η εμπιστοσύνη αλλά χρειάζεται κάποιοι παίκτες να αποκτήσουν μεγαλύτερη διάρκεια και στην υψηλή απόδοση όπως ο Μπλάζεκ, ο Κανόμπιο και ο Πουρί που χθες δεν τα πήγαν καλά. Πάντως αυτό που επίσης είναι θετικό είναι οι αλλαγές του Παπακώστα και για πρώτη φορά είδαμε το δίδυμο Μακίνουα-Κουζέν μαζί κάτι που ετοίμαζε επιμελώς από την προπόνηση της περασμένης Πέμπτης και δικαιώθηκε αφού το τελευταίο εικοσάλεπτο ήταν το καλύτερο «βυσσινί» (γι’ αυτό και δεν χρειάστηκε τρίτη αλλαγή).
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε χωρίς καμία έκπληξη και με το σχήμα που δοκίμασε σε όλες τις τελευταίες προπονήσεις και με τακτική 4-2-3-1. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν τα δύο νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα ο Γκέρεμι και ο Κουζέν. Δηλαδή κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βιέρα, στην άμυνα οι: Βελάσκο (δεξιά), Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (σέντερ μπακ), Βενετίδης (αριστερά), στα αμυντικά χαφ ήταν οι: Γκέρεμι, Ρομέου (πήρε την τελευταία στιγμή τη θέση του Ιγγλέσιας) και πιο μπροστά οι Μπλάζεκ (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο), Κανόμπιο (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουζέν.
Από την άλλη ο προπονητής της Καβάλας Ντράγκαν Οκούκα ξεκίνησε τον αγώνα με τακτική 4-4-2 βάζοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκαλίνοβιτς, στην άμυνα τους, Πετκάκη (δεξιά), Ντουγκλάο, Τόμασιτς(σέντερ μπακ), Οικονόμου (αριστερά), στη μεσαία γραμμή υπήρχαν δύο αμυντικά χαφ ο Ντιέ και ο Ντεκρόκ, αριστερά ο Ονουάτσι και δεξιά ο Αμπντούν και στην επίθεση ο Νταρσεβίλ με τον Ογκμπέτσε.
Η Λαρισινή ομάδα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έδειξε και τις προθέσεις να απειλήσει με μακρινά σουτ την εστία του Γκαλίνοβιτς αλλά όλα κατέληγαν άουτ.
Μετά από ένα καλό δεκάλπετο η Καβάλα ισορρόπησε το παιχνίδι χωρίς να απειλεί τους «βυσσινί» και στο 33΄ μια ευφυέστατη μπαλιά του Μετίν στο Βενετίδη, βάζει γκολ ο αριστερός μπακ της ΑΕΛ αλλά ο βοηθός το ακυρώνει υποδεικνύοντας ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ οφσάιντ τον σκόρερ αφού καλυπτόταν (όπως έδειξε και η τηλεοπτική εικόνα πεντακάθαρα) από τον Τόμασιτς.
Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο και από το 60΄ και μετά το γήπεδο «έγερνε» προς την εστία της Καβάλας. Ο Πουρί στο 70΄ νικήθηκε από τον Γκαλίνοβιτς, λίγο αργότερα (72΄) ο Ρομέου από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στη συνέχεια τα σουτ των παικτών της Λαρισινής ομάδας ήταν άστοχα. Σαν να μην έφθανε αυτό λίγο έλειψε να «παγώσει» το Αλκαζάρ όταν ο Βελάσκο αντικατέστησε την επιθετική ανυπαρξία της Καβάλας με μια λάθος προσπάθεια να γυρίσει την μπάλα στον Βιέρα (83΄) που ήταν εκτός θέσης αλλά ο Ουρουγουανός έδειξε καλά αντανακλαστικά.
Το τελικό 0-0 αφήνει αδικημένη την ΑΕΛ από διαιτησία και τύχη. Η ζωή συνεχίζεται...
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
4΄: Ο Μετίν κάνει έξοχη πάσα προς τον Κουζέν που μπαίνει δυνατά μέσα στη μεγάλη περιοχή που σουτάρει δυνατά αλλά η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα της Καβάλας.
5΄: Μακρινό σουτ του Γκέρεμι καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
9΄: Ο Κανόμπιο σουτάρει από μακριά αλλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ των φιλοξενουμένων.
33΄: Ο Μετίν κάνει εκπληκτική κάθετη πάσα στον Βενετίδη που καλύπτεται από τον Τόμασιτς πετυχαίνει τέρμα αλλά ακυρώνεται με λανθασμένη υπόδειξη του βοηθού κ. Γρεβένη (Χαλκιδικής).
39΄: Από μακριά ο Ονουάτσι πιάνει σουτ στην αγκαλιά του Βιέρα.
49΄: Σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Αμπντούν καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
54΄: Εκτέλεση φάουλ από το Κανόμπιο και στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το οριζόντιο δοκάρι του Γκαλίνοβιτς.
57΄: Από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτ του Ρομέου καταλήγει απελπιστικά άουτ.
61΄: Σουτ του Πετκάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλας μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
62΄: Ατομική προσπάθεια του Μπλάζεκ και σουτ από το σημείο του πέναλτι στέλνει την μπάλα απελπιστικά άουτ.
70΄: Ωραία ενέργεια του Πουρί που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σουτάρει αλλά μπλοκάρει εντυπωσιακά ο Γκαλίνοβιτς.
71΄: Μπαλιά του Βελάσκο στον Κουζέν που από το σημείο του πέναλτι μόνος ανενόχλητος σουτάρει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα της Καβάλας.
72΄:Από το ύψος της μεγάλης περιοχής ο Ρομέου σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι.
76΄: Ο Μετίν εκτελεί φάουλ από καλή θέση αλλά αποκρούει εντυπωσιακά ο Γκαλίνοβιτς σε κόρνερ.
78΄: Μπαλιά του Πετκάκη και ο Νταμπίζας γυρνάει στον Βελάσκο και αυτός με κεφαλιά θέλει να γυρίσει την μπάλα στον Βιέρα που δεν είδε ότι ήταν εκτός θέσης αλλά ο Ουρουγουανός τερματοφύλακας της ΑΕΛ αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
83΄: Ωραία ενέργεια του Βελάσκο που σουτάρει από πλάγια και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
90΄+2΄: Μετά από σύγχυση στην άμυνα της Καβάλας η μπάλα φθάνει στον Βενετίδη που από αριστερά και μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Η ΑΕΛ μέχρι τη μεσαία γραμμή ήταν καλή αλλά μπροστά από αυτήν άσχημη. Ο Μετίν ήταν κορυφαίος για μια ακόμα φορά, ο Βιέρα μια φορά χρειάστηκε να επέμβει και ήταν θετικός, ο Βελάσκο είχε το λάθος του 83΄ ενώ ο Βενετίδης πάλεψε και έδειξε και επιθετικές αρετές. Πέτυχε ένα γκολ που δεν μέτρησε. Ο Νταμπίζας ανώτερος του Ταυλαρίδη με τους δύο να έχουν κυριαρχήσει στο ψηλό παιχνίδι ενώ ο Γκέρεμι με την απλότητα και ο Ρομέου με την επιθετικογένειά του πήγε πήγαν πολύ καλά. Μπλάζεκ, Κανόμπιο και Πουρί δεν βοήθησαν ενώ ο Μακίνουα με τον Κουζέν ήταν ένα δίδυμο καλό στο τελευταίο εικοσάλεπτο.
Από την Καβάλα Γκαλίνονοβιτς, Πετκάκης, Οικονόμου, Ντουγκλάο και Τόμασιτς ήταν οι καλύτεροι αφού κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν. Από τους υπόλοιπους παίκτες κάτι έκανε ο Αμπντούν.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Τριτσώνη (Αθηνών) που είχε σωστές υποδείξεις ενώ την κίτρινη κάρτα έδειξε στους :37' Ντάρσβιλ, 48' Ντιέ, 51' Οικονόμου, 89' Βελάσκο, 92' Αμπντούν. Μεγάλο λάθος η υπόδειξη του Γρεβένη (Χαλκιδικής) στο γκολ του Βενετίδη. Οριακή μεν η φάση αλλά εκεί φαίνονται οι καλοί βοηθοί από τους υπόλοιπους. Σωστός στις υποδείξεις του ο άλλος βοηθός Βασιλειάδης (Μακεδονίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Γκέρεμι, Κουζέν, Μετίν, Ρομέου, Βελάσκο, Κανόμπιο (55΄ Μακίνουα) , Μπλάζεκ (65΄ Πουρί)
ΚΑΒΑΛΑ: Γκαλίνοβιτς, Πετκάκης, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Τόμασιτς, Ντιε (90΄ Θεοδωρέλλης), Ντικρόκ, Ονουάτσι (66΄ Αλεξάντροβιτς), Αμπντούν, Ογκμπέτσε (46΄ Βουτσίτσεβιτς) , Νταρσεβίλ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ:3097, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 36.024
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass