ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΈΝΑΛΤΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ 4-3 (κ.α. 0-0)

Προκρίθηκε στον τελικό η ομάδα U-17 της ΑΕΛ

* ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ, ΠΟΛΛΑ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ... ΑΛΑΛΟΥΜ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ Η ΟΧΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2010 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:16
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Δυο αποβολές, πολλά νεύρα, συνεχείς αμφισβητήσεις στις αποφάσεις του διαιτητή και... αλαλούμ για το αν θα γινόταν παράταση ή όχι, ήταν τα στοιχεία που συνέθεταν την εικόνα του χθεσινού ημιτελικού, του τουρνουά «Δ. Κουκουλίτσιου-Δ. Μουσιάρη».
Η ομάδα U-17 της ΑΕΛ προκρίθηκε στα πέναλτι, κερδίζοντας στο γήπεδο «Γ. Μητσιμπόνας» τον Απόλλωνα Λάρισας, με σκορ 4-3.
Στην κανονική διάρκεια και στην παράταση το παιχνίδι τελείωσε ισόπαλο 0-0, με τον Απόλλωνα να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 9 παίκτες, λόγω αποβολής του Δημήτρη Φατούρα στο 69’ με δεύτερη κίτρινη και του Παναγιώτη Φουσίκα στην εκπνοή της παράτασης, για ειρωνική φράση προς τον διαιτητή.
Το παιχνίδι λοιπόν ήταν πολύ δυνατό και δεν έλειψαν τα σκληρά τάκλιν, όπως τα νεύρα τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στους πάγκους.
Ο διαιτητής Αντώνης Νικολάου δεν βρέθηκε σε καλή μέρα και έκανε λάθη, ενώ
σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρχε ασυνεννοησία με τους δυο επόπτες κ. Γρηγοριάδη, Λινά, κάτι που προκάλεσε πολλές φορές τις αντιδράσεις, κυρίως από τον πάγκο του Απόλλωνα.
Επίσης, αξίζει να αναφερθεί ότι με το σφύριγμα της λήξης στην κανονική διάρκεια, ο ρέφερι ανέφερε στις δυο ομάδες ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία των πέναλτι.
Προς στιγμήν έγινε... αλαλούμ, καθώς η ΑΕΛ ετοιμαζόταν για τα πέναλτι και ο Απόλλωνας για την παράταση.
Τη λύση έδωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Ζήσης Γρηγορίου που κατευθύνθηκε στον διαιτητή και παρενέβη αναφέροντάς του ότι πρέπει να παιχθεί ημίωρη παράταση, ενώ υπήρξε και επικοινωνία με τον υπάλληλο του ΑΟΔΛ Βασίλη Καταραχιά, ο οποίος επισήμανε ότι μόνο στο πρωτάθλημα των εργαζομένων, οι ομάδες πάνε κατευθείαν στα πέναλτι.
Μόλις ολοκληρώθηκε ο αγώνας, έτρεξε προς το διαιτητή στο κέντρο του γηπέδου ο τεχνικός του Απόλλωνα Μάκης Αλεξούδης και του διαμαρτυρήθηκε σε έντονο ύφος για τα σφυρίγματά του και για το γεγονός ότι όφειλε να γνωρίζει πως μετά το παιχνίδι θα ακολουθούσε παράταση, για να αναδειχθεί, ο νικητής.
Ανεξάρτητα από το εάν είχε δίκιο που θεωρούμε ότι είχε δίκιο σε αρκετά από αυτά που υποστήριξε για τις αποφάσεις του κ. Νικολάου, έπρεπε να συγκρατήσει τα νεύρα του.
Γενικά όπως προαναφέραμε, ο διαιτητής υπέπεσε σε πολλά λάθη και όφειλε να είναι περισσότερο προσεκτικός, σε ένα παιχνίδι βέβαια.
Στο παιχνίδι και στην κανονική διάρκεια η ΑΕΛ έχασε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, με κορυφαία στιγμή ένα φάουλ του Τσιρογιάννη στο 40’ , που αποκρούστηκε από το δοκάρι.
Επίσης, στο 32’ μσε σουτ του Κρητικού απέκρουσε την μπάλα ο Μαγαζιώτης και στην εξέλιξη της φάσης ο Γκουντρουμπής σούταρε άουτ, ενώ στο 45’ ο Κρητικός τροφοδότησε τον Γκουντρουμπή, που σούταρε άουτ.
Σε αυτό το διάστημα ο Απόλλωνας είχε στο 5’ ένα καλό σουτ με τον Πρακατέ, που δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Παπαγιάννη.
Στην επανάληψη, στο 62’ μετά από εκτέλεση φάουλ του Γιαννακόπουλου ο Φατούρας έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ και η ΑΕΛ είχε δυο καλές στιγμές με τους Βερβέρα (75’ ), Γκουντρουμπή (87’ ), ενώ στο 90’ από εκτέλεση φάουλ του Βερβέρα, στην κεφαλιά που έπιασε ο Γκουντρουμπής, ο Μαγαζιώτης πάνω στη γραμμή απέτρεψε με υπερπροσπάθεια το γκολ.
Ευκαιρίες στην παράταση έχασε η ΑΕΛ με τους Τηλιόπουλο (94’ και 104’ βγήκε τετ-α-τετ και απέκρουσε σωτήρια ο Κούτσικος), Βερβέρα (113’ ), ενώ ο Απόλλωνας είχε με τον Φουσίκα δυο καλές στιγμές στο 91’ και 96’ , όπου απέκρουσε την μπάλα ο Παπαγιάννης.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: Βερβέρας 0-1, Γιαννακόπουλος (απέκρουσε ο Παπαγιάννης), Σενκάι 2-0, Βενέτης 2-1, Παπαγιάννης (απέκρουσε ο Κούτσικος), Πολύζος 2-2, Τσιρογιάννης 2-3, Μπόντε 3-3, Γκαλίτσιος 3-4, Περήφανος άουτ
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΠΟΛΛΩΝ Λ. (Αλεξούδης-Κεραμάρης): Μαγαζιώτης (91’ Κούτσικος), Περήφανος, Γιαννακόπουλος, Σκάκος (46’ Βενέτης), Πολύζος, Τσέλιγκας (100’ Καλαμπάκας), Στεργίου (91’ Καραγκιόζης), Πρακατές (52’ Μπόντε), Φουσίκας, Μπίμπα, Φατούρας.
ΑΕΛ U-17 (Κουτσαυτίκης): Παπαγιάννης, Παπαγεωργίου, Τέγος, Τηλιόπουλος, Γκαλίτσιος, Φλέγκας (88’ Σενκάι), Κρητικός (67’ Βερβέρας), Αγρόδημος, Γκουντρουμπής (100’ Καραθαννάσης), Τσιρογιάννης, Σπανός.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass