Ο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Οι Μεσογειακοί στον Λοβέρδο...

* Ο ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΠΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ * ΣΤΙΣ 12-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΔΕΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 08 Σεπ 2010 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:17
Του Σωτ. Κέλλα
Ο προχθεσινοβραδινός ανασχηματισμός που αποφάσισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και η ίδρυση του Υπουργείου Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Άθλησης σημαίνει και μεταφορά αθλητικών αρμοδιοτήτων σε νέο υπουργείο κάτι που επηρεάζει σημαντικά και τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σε Βόλο και Λάρισα.
Συγκεκριμένα η διοργάνωση φεύγει από την αρμοδιότητα του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνος που επρόκειτο μάλιστα να έρθει τη Δευτέρα στη Λάρισα στο πλαίσιο της επίσκεψης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων από 12-14 Σεπτεμβρίου σε Λάρισα και Βόλο κάτι που σημαίνει και αναβολή προγραμματισμένης συνάντησης με τον δήμαρχο Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη.
Στην αρμοδιότητα του κ.Γερουλάνου παραμένει ο ΟΠΑΠ ενώ για τους Μεσογειακούς θα είναι υπεύθυνος ο υπουργός Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Άθλησης κ. Ανδρέας Λοβέρδος σε ένα υπουργείο που γίνεται κατά το Σουηδικό μοντέλο διακυβέρνησης και δημιουργεί μια ευχάριστη αίσθηση στους ανθρώπους του αθλητισμού το γεγονός ότι το όνομα του αθλητισμού είναι δίπλα στη λέξη του υπουργείου.
Υπεύθυνος για τα θέματα του αθλητισμού θα είναι ο 47χρονος βουλευτής Δράμας, Χρήστος Αηδόνης . Ο πρώην τομεάρχης Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ και απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Αθηνών αναλαμβάνει υφυπουργός Άθλησης υπό του νέου υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου.
"Νιώθω συγκινημένος. Ήταν όνειρο ζωής για μένα να αναλάβω το υφυπουργείο Αθλητισμού . Τους περισσότερους τους γνωρίζω με τα μικρά τους ονόματα και είμαι τυχερός που έχω έναν υπουργό που γνωρίζει καλά τον αθλητισμό. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για να φτιάξουμε αθλητική αντίληψη», ήταν τα πρώτα λόγια του Χρήστου Αηδόνη.
Στο ίδιος μήκος κύματος και ο Ανδρέας Λοβέρδος: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ήταν επιθυμία μου να ασχοληθώ με θέματα υγείας, διατροφής και άθλησης, στα οποία ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση. Θα δουλέψω σκληρά για να παράγω έργο. Εδώ είμαστε δυο φίλαθλοι και ένας γιατρός», κατέληξε .
Χθες οι δύο τους επισκέφθηκαν τη ΓΓΑ και συναντήθηκαν με τον Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Στο άκουσμα της τοποθέτησης του Χρήστου Αηδόνη στη θέση του υφυπουργού Άθλησης λίγοι ήταν εκείνοι που εξεπλάγησαν αφού το όνομα του βουλευτή Δράμας ήταν πρώτο στη λίστα για την ανάληψη της αθλητικής ηγεσίας από τη στιγμή της εκλογής της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.
Με πλούσια δράση στον Τομέα Αθλητισμού του κυβερνώντος κόμματος όπου διατέλεσε και Γραμματέας την περίοδο 2006-07 ο Χρήστος Αηδόνης θα κληθεί πλέον να διαχειριστεί όλα τα φλέγοντα ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού.
Ανάμεσά τους και η "καυτή πατάτα" της βίας για την καταπολέμηση της οποίας ο νέος υφυπουργός Άθλησης θεωρεί "απαραίτητη την πολιτική βούληση. Η βία έχει όνομα επώνυμο και διεύθυνση. Μένει στην πολιτική να της απαγορεύσει να κατοικεί", αναφέρει στην κατάληξη ενός άρθρου του που φιλοξενείται στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Σε άλλα σημεία του ίδιου άρθρου ο Χρήστος Αηδόνης καταθέτει τις προτάσεις του: "Χρειάζεται και θα συμφωνήσω σ' αυτό, ένα κοινωνικό σχέδιο αντιμετώπισης της βίας στους αθλητικούς χώρους και μη.
1) Επιβάλλεται η καθιέρωση μιας περιοδικής (ετήσια βάση) τεκμηριωμένης διεπιστημονικής προσέγγισης των κοινωνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η νεολαία μας. Στην κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητη η δημιουργία Ινστιτούτου-Παρατηρητηρίου Έρευνας και προβληματισμού για τις τάσεις και τις αξίες της νεολαίας μας.
2) Συνεργασία της επιστημονικής κοινότητας και των αθλητικών φορέων με στόχο τη συνεχή επιστημονική στήριξη.
3) Κοινωνικές υποδομές και ολοκληρωμένα προγράμματα κοινωνικής αντιμετώπισης.
4) Νέο περιεχόμενο διαπαιδαγώγησης στα εκπαιδευτικά προγράμματα. Επιθετικές πολιτικές παιδείας ενάντια στη βία, το μίσος και την ηττοπάθεια.
5) Νέα δεοντολογία ΜΜΕ σε σχέση με τη βία. Στόχος πρέπει να είναι η ανάδειξη του κοινωνικού και παιδαγωγικού τους ρόλου π.χ. η μη προβολή των βίαιων επεισοδίων και σκηνών, αυτές θα πρέπει να κόβονται αυτομάτως και να μην τυγχάνουν προβολής και σχολιασμού. 6) Επένδυση στην ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων.
7) Νομοθετικές αλλαγές που θα ολοκληρώνουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, π.χ. η μετάθεση της ευθύνης, της φύλαξης εντός των γηπέδων στις ομάδες είναι ένα μέτρο προς τη σωστή κατεύθυνση.
8) Απαραίτητη η πολιτική βούληση. Η βία έχει όνομα, επώνυμο και διεύθυνση. Μένει στην πολιτική να της απαγορεύσει να κατοικεί" .
Από τη θεωρία στην πράξη λοιπόν για το νέο υφυπουργό Άθλησης που αναλαμβάνει αμέσως δράση. Ερωτηματικό πλέον αποτελεί η παραμονή του Πάνου Μπιτσαξή στη θέση του Γενικού Γραμματέα αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το όνομα του Κώστα Παταβούκα, με τον οποίο ο νέος υφυπουργός είχε συνεργαστεί στενά στον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, παίζει και πάλι δυνατά.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass