«ΕΠΝΙΞΑΝ» ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

Λιοντάρια από τον... Τύρναβο!

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2010 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:16
«Μεθυσμένη»... πολιτεία θυμίζει από χθες το βράδυ ο Τύρναβος, καθώς η αγαπημένη ομάδα της πόλης πέτυχε στην κυριολεξία έναν άθλο και προκρίθηκε πανηγυρικά, στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος.
Λιοντάρια πραγματικά «έπνιξαν» στον Ισθμό της Κορίνθου την τοπική ομάδα, κερδίζοντας στα πέναλτι με σκορ 7-6 (κ.α. 0-0 και 1-1 η παράταση).
Η πρόκριση αποκτά μεγαλύτερη σημασία, καθώς το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τυρνάβου αγωνιζόταν από το 88΄ με εννέα παίκτες και στην παράταση για ένα δεκάλεπτο περίπου, με οκτώ παίκτες!
Και όμως τα παλικάρια του Μιχάλη Ζιώγα κατάφεραν να προηγηθούν στην παράταση 0-1 και παρ΄ολίγο να εξασφάλιζαν εκεί την πρόκριση.
Σίγουρα η επιτυχία αυτή... γράφει ιστορία, γιατί επιτεύχθηκε επί ενός αξιόλογου αντιπάλου και κάτω από... αντίξοες συνθήκες, αλλά όσα εμπόδια και εάν εμφανίσθηκαν, οι ποδοσφαιριστές του τυρναβίτικου συγκροτήματος αντέταξαν την ψυχή και τη μεγάλη θέληση, για να πάρουν το εισιτήριο για την επόμενη φάση.
Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι λοιπόν στον Ισθμό, ο Τύρναβος κατόρθωσε να πάρει ηρωική πρόκριση επί του ΠΑΣ Κόρινθος μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι και παρά το γεγονός ότι η λήξη της παράτασης τον βρήκε με οκτώ παίκτες στον αγωνιστικό χώρο! Το ματς ήταν για... γερά νεύρα, με τέσσερις αποβολές ποδοσφαιριστών και ενός παράγοντα (ο κ. Καρσιώτης της Κορίνθου για διαμαρτυρία στο 50’), δύο δοκάρια και δύο γκολ στην παράταση (το 90λεπτο ολοκληρώθηκε με 0-0), με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι ύστερα από το 1-1 του έξτρα χρόνου. Εκεί οι Τυρναβίτες φάνηκαν πιο ψύχραιμοι και με 7-6 πέρασαν στην επόμενη φάση, όπου θα αντιμετωπίσουν τη Δόξα Δράμας.
Προσπάθειες στη δοκό είχαν στο 13ο λεπτό ο Μουρατίδης για τους φιλοξενούμενους και στο 115’ ο Φίλης για τους γηπεδούχους. Το σκορ άνοιξε στο 99’ ο Λάζαρος Μουρατίδης για τον Τύρναβο, ωστόσο ο έμπειρος Δημητριάδης ισοφάρισε στο 107’. Από πλευράς Κορινθίων αποβλήθηκε ο Καλογιαννίδης στο 61’, ενώ την άγουσα για τα αποδυτήρια πήραν οι Αθ. Μάγγος (56’), Β. Σκούπρας (88΄) και Γρηγορίου (110’), όλοι με δεύτερη κίτρινη για σκληρά μαρκαρίσματα. Ο διαιτητής Ρατσιάτος (Αργολίδας) «κιτρίνισε» και τους Παυλίδη, Φίλη, Δημητριάδη, Καφαντάρη.
ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ: Σκούπρας Κ. 0-1, Δημητριάδης 1-1, Γεωργαντζιάς 1-2, Χρ. Παπάς 2-2, Σιάτρας 2-3, Ιακωβάκης απέκρουσε Καραναστάσης, Κράββαρης 2-4, Παυλίδης 3-4, Μάγγος Κ. απέκρουσε Δημαράκης, Γιαννούλης 4-4, Αθανασούλης 4-5, Φίλης 5-5, Χριστοδούλου 5-6, Φραγκάκης 6-6, Καραναστάσης 6-7, Δημαράκης αστόχησε.
* Αμέσως μετά τη λήξη της παράτασης, υπήρξε διακοπή ρεύματος για περίπου 40 λεπτά περίπου. Το παιχνίδι ξεκίνησε στις 6 μ.μ. και ολοκληρώθηκε στις 9.30 μ.μ.!
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): Δημαράκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Καλογιαννίδης, Δημητριάδης, Γιαννούλης, Ιακωβάκης, Παπαευθυμίου (46’ Παυλίδης), Ντόμας (75’ Ζάρκος), Καφαντάρης (65’ Χ. Παππάς).
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Αθανασούλης, Κ. Σκούπρας, Γεωργαντζιάς, Β. Σκούπρας, Αθ. Μάγγος, Μουρατίδης (104’ Κράββαρης), Γρηγορίου, Κ. Μάγγος, Κούβελας (70’ Χριστοδούλου), Σιάτρας.
ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Οι τρεις αποβληθέντες παίκτες του Τυρνάβου 2005 Αθ. Μάγγος, Βασ. Σκούπρας και Κ. Γρηγορίου, δεν έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν στο αμέσως επόμενο επίσημο παιχνίδι της ομάδας, που είναι την ερχόμενη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου στην Κατερίνη με τους Πόντιους, στην πρεμιέρα της Γ’ Έθνικής κατηγορίας.
 
ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ:
Είναι λεβέντες και παλικάρια
* Πέτυχαν έναν πραγματικό άθλο
Το τηλέφωνο του παλαίμαχου παίκτη της Α.Ε.Λ. και νυν προπονητή του Τυρνάβου Μιχάλη Ζιώγα είχε πάρει... φωτιά, καθώς τα συγχαρητήρια που δεχόταν ήταν ασταμάτητα και βέβαια ο Καλοχωρίτης τεχνικός απέδιδε τα εύσημα στους παίκτες του και δικαιολογημένα άλλωστε, γιατί χθες έγραψαν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του τυρναβίτικου ποδοσφαίρου.
Σε δηλώσεις δε που έκανε στην ΕτΔ επισήμανε πολύ συγκινημένος τα εξής: «Όλα τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο και μερικές φορές τα λόγια δεν μπορούν να αντικατοπτρίσουν την πραγματική εικόνα ενός παιχνιδιού.
΄Ήταν πραγματικά λιοντάρια, λεβέντες, ήρωες και θέλω μέσα από την καρδιά μου να τους ευχαριστήσω, γιατί πραγματικά μας έκαναν όλους υπερήφανους.
Όταν από το 88΄και για ένα διάστημα της παράτασης παίζαμε με τρεις παίκτες λιγότερους, αντιλαμβάνεται όλος ο κόσμος πόσα ψυχικά αποθέματα είχαν οι παίκτες μου και βέβαια μέσα από την σκληρή δουλειά, πόσες φυσικές δυνάμεις είχαν για να παλέψουν μέχρι το τέλος, απέναντι σε μια ιστορική ομάδα όπως είναι η Κόρινθος.
Θέλω να πιστέψουν οι παίκτες μου ότι έχουν τεράστιες δυνατότητες και τη φετινή χρονιά με τη βοήθεια των φιλάθλων μας, αλλά και της διοίκησης, που συνεχώς βρίσκεται δίπλα μας θα τα καταφέρουμε.
Σήμερα πανηγυρίζουμε, από αύριο όμως χαμηλώνουμε τους τόνους και συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά».
ΧΡ. ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΗΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass