ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Πήγαν για Γκέρεμι, είδαν Μετίν...

* Η ΑΕΛ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2010 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:16
Η ΑΕΛ συνέχισε να έχει αρνητική εικόνα στα φιλικά παιχνίδια που δίνει στο Αλκαζάρ (σε λίγο θα πιστέψουμε ότι ο τεχνικός Γιάννης Παπακώστας χάνει για γούρι αφού όταν γνωρίζει την ήττα στα φιλικά κερδίζει στα επίσημα κάτι που πετύχαινε με όλες σχεδόν τις ομάδες που αναλάμβανε) και χθες με αντίπαλο τα Τρίκαλα που αγωνίζονται στη Β’ εθνική κατηγορία καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1.
Η εικόνα της λαρισινής ομάδας ήταν καλή μόνο στο διάστημα 40’-70’ αλλά και στο διάστημα αυτό με εξαίρεση το υπέροχο γκολ που πέτυχε ο Μετίν από την έξυπνη πάσα του Αμπουχατζίρα δεν μπόρεσε να βρει εύκολα το δρόμο προς τα δίχτυα παρότι πολλές φορές παίκτες της και κυρίως ο κεφάτος Τουμέρ Μετίν βρέθηκαν σε θέση βολής.
Οι δύο χιλιάδες φίλαθλοι που πήγαν χθες στο Αλκαζάρ για να δουν το συγκεκριμένο φιλικό είχαν κίνητρο σίγουρα την πρώτη εμφάνιση του Γκέρεμι που έγινε πραγματικότητα στο δεύτερο ημίχρονο όταν τον έβαλε ο Παπακώστας και μάλλον δικαιολογημένα τον κράτησε ο προπονητής στον πάγκο καθώς έδειξε ανέτοιμος.
Πάντως ανεξάρτητα από το ότι ο Γκέρεμι δεν τους αποζημίωσε, είχαν την τύχη να δουν ένα εκπληκτικό Τουμέρ Μετίν που οργίασε και συνόδεψε την καλή του εμφάνιση με ένα γκολ.
Στα αξιοσημείωτα η αλλαγή της αμυντικής γραμμής από τον Παπακώστα όπου δοκίμασε αριστερά τον Βελάσκο, δεξιά τον Ταλ (για δεύτερη φορά μετά το φιλικό με τον Ολυμπιακό Βόλου) και σέντερ μπακ τους Ταυλαρίδη, Κολοβέτσιο. Βέβαια αιτία των αλλαγών ήταν οι απουσίες για διαφόρους λόγους των Νταμπίζα, Βενετίδη και Κατσιαρού.
Η ουσία είναι ότι το συγκεκριμένο φιλικό έδωσε ευκαιρία σε κάποιους παίκτες να αγωνιστούν, στον Γκέρεμι να προσαρμοστεί και γενικά ο Παπακώστας να βγάλει ορισμένα χρήσιμα συμπεράσματα.
Από την άλλη οι Τρικαλινοί που είχαν στη σύνθεσή τους και τον πρώην παίκτη της ΑΕΛ Μιχάλη Μπουκουβάλα πήραν πολύ καλή ψυχολογία ενόψει της πρεμιέρας της Β’ εθνικής κατηγορίας την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Γιάννης Παπακώστας μπορεί να κράτησε τον Γκέρεμι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού στον πάγκο αλλά αποφάσισε στο συγκεκριμένο φιλικό να κάνει πολλές αλλαγές στην αμυντική γραμμή δοκιμάζοντας παίκτες σε διαφορετικές θέσεις. Συγκεκριμένα σέντερ μπακ αγωνίστηκαν ο Ταυλαρίδης με τον Κολοβέτσιο ενώ στα μπακ αγωνίστηκαν αριστερά ο Βελάσκο και δεξιά ο Ταλ.
Το σύστημα ήταν 4-2-3-1 και κάτω από τα δοκάρια αγωνίστηκε ο Βιέρα, στη μεσαία γραμμή αμυντικά χαφ ήταν οι: Ιγγλέσιας, Ρομέου και πιο μπροστά οι: Κανόμπιο (αριστερά), Μετίν (στο κέντρο), Αμπουχατζίρα (δεξιά) και μπροστά ο Μακίνουα.
Από την άλλη ο προπονητής των Τρικάλων Σάββας Παντελίδης κατέβασε την ομάδα με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Πουρή, στην άμυνα τους Ριζογιάννη (δεξιά), Γιώτα, Ντόκιτς (σέντερ μπακ), Μπουκουβάλα (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Σκάγκλια, Κόρμπο και σε επιτελικό ρόλο τον Ρούσεφ και πιο μπροστά ήταν οι: Μανουσάκης (δεξιά), Κοντογουλίδης (στο κέντρο), Στεπάνοβιτς (αριστερά).
Η ΑΕΛ ξεκίνησε ζωηρά το φιλικό παιχνίδι με τον Μετίν να έχει κέφια αλλά εκτός από τον Τούρκο παίκτη κανένας άλλος συμπαίκτης του δεν τον ακολουθούσε σε διάθεση με αποτέλεσμα να φαίνεται το παιχνίδι αγγαρεία για τους παίκτες των δύο ομάδων.
Αυτά μέχρι το ημίωρο όταν ο Στεπάνοβιτς έκανε το 0-1 και το παιχνίδι άρχισε να παίρνει ρυθμό χάρη στην ΑΕΛ που ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μετίν στο 44’.
Και ενώ το πρώτο ημίχρονο άφησε μάλλον μια άσχημη γεύση στους θεατές στο δεύτερο ημίχρονο ο Μετίν συνέχισε να έχει κέφια αλλά αυτή τη φορά τον ακολουθούσαν και οι συμπαίκτες του αλλά κυρίως λόγω Πουρή είτε ότι προσπαθούσαν εντυπωσιακά σουτ οι «βυσσινί» δεν μπόρεσαν να φθάσουν σε ένα δεύτερο γκολ. Αυτή η εικόνα υπήρχε μέχρι το 70’ όταν άρχισε ένα «γαϊτανάκι» αλλαγών από τους δύο προπονητές και στο 77’ έγινε η μοναδική καλή φάση μέχρι το τέλος του αγώνα όταν ο Μίνγκας από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να σημαδέψει τα δίχτυα του Σωτηρίου.
Τα τελευταία λεπτά ήταν κυριολεκτικά τα χειρότερα που μπορούσαν να υπάρξουν και δεν προσφέρονταν ούτε για συμπεράσματα αφού και οι δύο ομάδες ήταν πολύ ανομοιογενείς και οι περισσότεροι παίκτες κοιτούσαν το ρολόι του γηπέδου για να δουν πότε θα λήξει το παιχνίδι και η μόνη απόφαση του διαιτητή Βαλιώτη (σε συνεργασία με τον τέταρτο διαιτητή κ. Μαστοροδήμο) που μπορεί να δυσαρέστησε τους παίκτες ήταν τα τρία λεπτά καθυστέρησης που τους ανάγκαζε να παρατείνουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.
Το τελικό 1-1 ήρθε φυσιολογικά με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν την παράδοση που ξεκίνησαν φέτος να μην κερδίζουν φιλικό στο Αλκαζάρ (έστω και με υποδεέστερους αντιπάλους) και τους φιλοξενούμενους να δείχνουν έτοιμοι για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής κατηγορίας...
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
4’: Ο Μετίν μέσα στη μεγάλη περιοχή ελίσσεται και σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά διώχνει ο Κόρμπος σε κόρνερ.
24’: Από λάθος του Γιώτα παραλήπτης της μπάλας γίνεται ο Μακίνουα που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή, βρίσκεται μόνος απέναντι από τον Πουρή αλλά προλαβαίνει και αποκρούει ο Ντόκιτς την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
31’: Ο Ριζογιάννης κάνει ωραία μπαλιά στον Στεπάνοβιτς που βγαίνει μόνος απέναντι από τον Βιέρα ξεπερνώντας στο σπριντ τον Βελάσκο και με ωραίο σουτ κάνει το 0-1.
42’: Έξω από τη μεγάλη περιοχή ο Κοντογουλίδης πιάνει ασθενές σουτ αλλά καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βιέρα.
43’: Σουτ του Μανουσάκη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Βιέρα που ήταν, καλή θέση.
44’: Ο Αμπουχατζίρα τροφοδοτεί έξοχα τον Μετίν που με εξωτερικό πλασέ κάνει το 1-1.
51’: Εκπληκτική μπαλιά του Μπλάζεκ στον Μετίν που μπαίνει μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει και αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Πουρής.
58’: Μακρινό σουτ του Ρομέου καταλήγει άουτ.
59’: Όμορφη ενέργεια του Μετίν και σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή που καταλήγει μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πουρή.
65’: Ο Γκέρεμι κάνει μακρινό σουτ που καταλήγει άουτ.
67’: Βελάσκο-Μακίνουα-Κανόμπιο και Ρομέου αλλάζουν γρήγορα την μπάλα και ο τελευταίος σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενουμένων.
68’: Ο Μετίν ελίσσεται μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά αποκρούει ο Πουρής.
77’: Ο Ριζογιάνης από αριστερά κάνει σέντρα και ο Μίνγκας βγαίνει μόνος προ του Σωτηρίου αλλά το σουτ που κάνει καταλήγει απελπιστικά άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ο Μετίν. Από κει και πέρα σταθερός ο Βιέρα, πολύ καλός ο Ταλ ως δεξί μπακ, ενώ ο Βελάσκο στα αριστερά είχε προβλήματα με τον Στεπάνοβιτς.
Στα σέντερ μπα πήγαν καλά ο Ταυλαρίδης με τον Κολοβέτσιο. Ο Ιγγλέσιας λίγα πράγματα ενώ ο Γκέρεμι περνάει περίοδο προσαρμογής. Ο Ρομέου είχε κάποια καλά διαστήματα ενώ ο Κανόμπιο δεν φάνηκε. Ο Αμπουχατζίρα είχε διάθεση όπως και ο Μακίνουα που όμως δεν ήταν απειλητικός.
Ο Μπλάζεκ άρεσε ενώ οι υπόλοιποι που έπαιξαν ως αλλαγή είτε χρησιμοποιήθηκαν λίγο είτε δεν φάνηκαν.
Από τα Τρίκαλα κορυφαίοι οι Πουρής, Στεπάνοβιτς, Ριζογιάννης, Ντόικιτς.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ρεσιτάλ διαιτησίας από τον Αντώνη Βαλιώτη όπως και σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Τσακνάκης, Παπαδημητρίου. Πάντως τους βοήθησε και το παιχνίδι.
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα (76’ Σωτηρίου), Ταυλαρίδης, Κολοβέτσιος (80’ Λούγκος), Βελάσκο (80’ Καρανίκας), Ταλ, Ιγγλέσιας (46’ Γκέρεμι), Ρομέου (80’ Γκαμπέτας), Μετίν (76’ Μετίν), Κανόμπιο (80’ Σιατραβάνης), Μακίνουα (76’ Σίμιτς), Αμπουχατζίρα (46’ Μπλάζεκ).
ΤΡΙΚΑΛΑ: Πουρής, Ριζογιάννης, Κόρμπος, Κοντογουλίδης, Ρούσεφ (87’ Σαββίδης), Μανουσάκης (80’ Μπαριέντος), Γιώτας, Σκάγκλια (72’ Τελκίνσκι) , Ντόικιτς, Μπουκουβάλας (62’ Μπακομήτρος), Στεπάνοβιτς (63’ Μίνγκας).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass