ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ένα και να... καίει

* ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΕΛ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ (1-0)

Δημοσίευση: 29 Αυγ 2010 1:42 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:13
Φωτ.: Λεων. Τζέκας
Ένα γκολ και να... καίει (τον «μισητό» όπως φάνηκε από τις εκδηλώσεις του κόσμου πρώην προπονητή της ΑΕΛ και νυν του Ατρομήτου Γιώργο Δώνη) ήταν αρκετό χθες στο Αλκαζάρ για να δώσει τη νίκη στη λαρισινή ομάδα επί του Ατρομήτου με 1-0 στην πρεμιέρα του φετινού πρωταθλήματος χάρη σε ένα γκολ που πέτυχε στο 77’ ο Κουζέν και έστειλε στα ύψη τον ενθουσιασμό των επτά χιλιάδων Λαρισαίων φιλάθλων ενώ σκόρπισε πίκρα στους 250 Αθηναίους.
Οι «βυσσινί» σε ένα παιχνίδι που έγινε με 38 βαθμούς θερμοκρασία μπορεί να μην έλιωσαν του αντιπάλους τους αλλά απέδειξαν ότι έχουν μια ομάδα με ποιότητα που να δικαιολογεί υψηλούς στόχους και ένα προπονητή που χθες είχε αστείρευτες εμπνεύσεις. Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο όπου ο Ατρόμητος με βαθιές μπαλιές προσπαθούσε να τροφοδοτήσει τον Καμαρά ο Παπακώστας στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε τον Κανόμπιο και τον Κουζέν που έμελλε να αλλάξουν την εικόνα της Λαρισινής ομάδας.
Την οδήγησαν σε μια νίκη που το «χρυσό τέρμα» είχε όλα τα χαρακτηριστικά των δυο πρωταγωνιστών. Ο Βενετίδης έδειξε πείσμα και υπομονή να πάρει την μπάλα και αφού σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι ο Κουζέν ως γνήσιος φορ περιοχής ήξερε ποια θέση να πάρει και με κεφαλιά (χωρίς να φοβηθεί ότι θα «χαλάσει» το ντεκαπάζ) έκανε το 1-0 σκορπίζοντας κύματα ενθουσιασμού προς κάθε κατεύθυνση.
Αυτό που φάνηκε στη χθεσινή αναμέτρηση ήταν ότι η ομάδα είχε σωστές αντιδράσεις στο μεγαλύτερο διάστημα και ειδικά μετά το γκολ έπαιζε με πολύ «αέρα» κάνοντας τη νίκη εύκολη υπόθεση.
Σίγουρα μπορούν όλοι να ονειρεύονται μια καλή πορεία και μόλις προσαρμοσθούν Γκέρεμι και Κανόμπιο τότε θα δούμε ακόμα καλύτερη εικόνα τουλάχιστον με τα λεγόμενα του προπονητή. Και μπορεί ο αντίπαλος προπονητής να είπε ότι θα είναι έκπληξη αν η ΑΕΛ βγει στην Ευρώπη αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι το πέτυχε πριν δύο χρόνια ενώ κατάφερε να κατακτήσει και ένα πρωτάθλημα. Αυτή η αύρα του παρελθόντος σε συνδυασμό με την καλή φετινή ομάδα αρκεί για να... ξαναγίνει η έκπληξη (για ορισμένους) και η συνήθεια της κορυφαίας περιφερειακής ομάδας για τους Λαρισαίους φιλάθλους.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος ήταν ο Κανόμπιο που με την είσοδό του άλλαξε όλο το παιχνίδι και έδωσε σημαντικές βοήθειες στον Μετίν που προσπαθούσε μέχρι την πρώτη ώρα του αγώνα μόνος του.
Ακολούθησε ο Κουζέν που έδειξε να είναι μέσα σε όλες τις φάσεις και ο Ρομέου που έκανε σπουδαίο παιχνίδι.
Ο Βιέρα πολύ καλός καθώς δύο φορές νίκησε τον Καμαρά ενώ ο Βελάσκο με τον Βενετίδη ήταν πολύ καλοί. Ο Ταυλαρίδης με τον Νταμπίζα ταλαιπωρήθηκαν από τον Καμαρά αν και πήραν κάποιες κεφαλιές.
Ο Ιγγλέσιας μπορούσε καλύτερα ενώ ο Πουρί δεν έδειξε να μπαίνει στο παιχνίδι. Ο Μπλάζεκ είχε εξάρσεις ενώ ο Μακίνουα δεν φάνηκε.
Ο Μετίν πήγε καλά και γενικά βοήθησε η ομάδα να έχει καλή κυκλοφορία της μπάλας ενώ ο Ταλ που μπήκε και αυτός αλλαγή δεν έκανε ούτε λάθος.
Από τον Ατρόμητο Αθηνών φάνηκαν ο Καμαρά (σπουδαία μεταγραφή), Σαρμιέντο και Νεμπεγλέρας στο πρώτο μέρος γιατί στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος μόνο το πούλμαν δεν έβαλε πίσω...
Μάλιστα στο ημίχρονο του αγώνα με την γνωστή του γλωσσομάθεια πρόβλεψε στη γυναίκα του Κουζέν (που καθόταν με δύο φίλους) ότι θα μπει αλλαγή και θα πετύχει γκολ. Έφερε τύχη.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Παπακώστας, κατέβασε την ενδεκάδα που δοκίμασε στις τελευταίες προπονήσεις (την ανέφερε σχετικά η «Ε») και τακτική 4-2-3-1 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Βιέρα στην άμυνα τους Βελάσκο (δεξιά), Ταυλαρίδη, Νταμπίζα (σέντερ μπακ), Βενετίδη (αριστερά), αμυντικά χαφ τους Ρομέου, Ιγγλέσιας, πιο μπροστά τους Μπλάζεκ (δεξιά), Μετίν (στο κέντρο), Πουρί (αριστερά) και στην επίθεση τον Μακίνουα.
Από την άλλη ο προπονητής του Ατρομήτου Γιώργος Δώνης παράταξε την ομάδα με σύστημα 4-4-2 με τερματοφύλακα τον Μιχαηλίδη, στην άμυνα τους: Νάστο (δεξιά), Μπαζίνσκι, Σαμπού (σέντερ μπακ), Μελισσά (αριστερά), στην μεσαία γραμμή τους Σαρμιέντο, Νεμπεγλέρα (αμυντικά χαφ), Καραγκούνη (δεξιά), Φαβάλι (αριστερά) και μπροστά Περόνε, Καμαρά.
Οι φιλοξενούμενοι μόλις στο ξεκίνημα του αγώνα έδειξαν τη διάθεση να αιφνιδιάσουν την ΑΕΛ αλλά στη συνέχεια οι «βυσσινί» ισορρόπησαν το παιχνίδι αλλά η πολύ καλή απόδοση των δύο αμυντικών χαφ του Ατρόμητου Νεμπεγλέρα και Σαρμιέντο ανάγκαζε τους παίκτες του Γιάννη Παπακώστα να σουτάρουν από μακριά για να απειλήσουν την εστία του Μιχαηλίδη.
Από την άλλη οι παίκτες της αθηναϊκής ομάδας προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να απειλήσουν και το κατάφεραν με τον Καμαρά στο 43’ όταν το σουτ που έκανε απέκρουσε ο Βιέρα αλλά ανταπέδωσε την ευκαιρία ο Ρομέου με αντίπαλο τον Μιχαηλίδη.
Ο Παπακώστας προσπάθησε να παίξει και 4-4-2 στο διάστημα αυτό με τον Μετίν παρτενέρ του Μακίνουα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και ο Ατρόμητος έδειξε να βολεύεται με την ισοπαλία. Αυτή η εικόνα υπήρχε μέχρι το 60’ όταν ο Καμαρά απείλησε για δεύτερη φορά την εστία της ΑΕΛ.
Τότε οι παίκτες του Παπακώστα έδειξαν να «ξυπνάνε» οι αλλαγές του τεχνικού άρχισαν να δίνουν πνοή και ειδικά η είσοδος του Κανόμπιο έδωσε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας στη λαρισινή ομάδα και άρχισε να παίζει σαν «τη γάτα με το ποντίκι» τον αντίπαλό της.
Και στο 77’ η επιμονή του Βενετίδη σε μια χαμένη μπαλιά και λίγο η τύχη όταν η σέντρα του βρήκε το οριζόντιο δοκάρι έδωσε το δικαίωμα στον Κουζέν να κάνει το 1-0 και να τελειώσει το παιχνίδι αφού στο υπόλοιπο διάστημα το παιχνίδι απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα μια και οι φιλοξενούμενοι ήταν εκτός τόπου και χρόνου με τους «βυσσινί» να διδάσκουν κράτημα μπάλας απόρροια της καλής δουλειάς του Παπακώστα.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
1’: Από δεξιά και μέσα στη μεγάλη περιοχή ο Καμαρά σουτάρει αλλά αποκρούει σε κόρνερ ο Βιέρα.
14’: Ο Μπαζίνσκι υποπίπτει σε φάουλ πάνω στον Ρομέου λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Το εκτελεί ο Μετίν και η μπάλα αφού βρίσκει λίγο το «τείχος» καταλήγει κόρνερ ελάχιστα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Ατρόμητου.
20’: Ο Μπλάζεκ ελίσσεται έξω από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει και η μπάλα καταλήγει μόλις άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
30’: Μακρινό σουτ του Νεμπεγλέρα καταλήγει άουτ.
35’: Ο Μελισσάς εκμεταλλεύεται αμυντικά λάθη και σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής αλλά αυτή καταλήγει άουτ.
41’: Ο Καμαρά ξεπερνάει τον Νταμπίζα και βγαίνει τετ-α-τετ με τον Βιέρα αλλά αποκρούει ο τερματοφύλακας της λαρισινής ομάδας.
43’: Σουτ του Ρομέου από το ύψος της μεγάλης περιοχής και αποκρούει ο Μιχαηλίδης εντυπωσιακά σε κόρνερ.
44’: Από σέντρα του Μετίν και κεφαλιά του Νταμπίζα ο Μακίνουα βγαίνει πλάγια μέσα στη μεγάλη περιοχή σουτάρει αλλά στέλνει την μπάλα άουτ.
56’: Σουτ του Πουρί από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην αγκαλιά του Μιχαηλίδη.
57’: Ο Καμαρά βγαίνει μόνος απέναντι από τον Βιέρα αλλά προλαβαίνει ο τερματοφύλακας της Λαρισινής ομάδας και αποκρούει με το αριστερό χέρι του.
60’: Από λάθος υπολογισμό του Ταυλαρίδη ο Καμαρά βγαίνει σε καλή θέση αλλά με την πίεση του Νταμπίζα σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής άουτ.
66: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας καταλήγει άουτ.
74’: Ο Κανόμπιο κάνει μακρινό σουτ αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ.
77: Από αριστερά ο Βενετίδης εκμεταλλεύεται λάθος του Νάστου κάνει σέντρα η μπάλα βρίσκει το οριζόντιο δοκάρι και ο Κουζέν με ωραία κεφαλιά κάνει το 1-0.
80’: Ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ από αριστερά και ο Νταμπίζας πιάνει κεφαλιά αλλά αποκρούει δύσκολα ο Μιχαηλίδης.
84’: Ατομική προσπάθεια του Μετίν αλλά το σουτ που κάνει αποκρούει ο Μελισσάς σε κόρνερ.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Κάκου (Κέρκυρας) που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Ταυλαρίδη, Νταμπίζα, Κουζέν, Μετίν, Νάστο, Μπαζίνσκι, Περόνε, Καραλή και σωστοί στις υποδείξεις τους οι δύο βοηθοί κ. Ακρίβος (Αθηνών), Σωτηρόπουλο (Αχαΐας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΑΡΙΣΑ: Βιέρα, Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης (72’ Ταλ), Μετίν, Ρομέου, Ιγγλέσιας, Βελάσκο, Πουρί, Μακίνουα (65’ Κανόμπιο), Μπλάζεκ (57’ Κουζέν)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ: Μιχαηλίδης, Νάστος (86’ Σαγκανόφσκι), Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά, Περόνε, Φαβάλι (80’ Τάτος), Σαρμιέντο, Καραγκούνης (58’ Καραλής).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
* Στον αγώνα και ο διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας γνωστός φίλαθλος Κώστας Καραμπάτσας.
* Έντονες αποδοκιμασίες από μεγάλη μερίδα φιλάθλων μόλις ακούστηκε από τα μεγάφωνα το όνομα του τεχνικού του Ατρομήτου Αθηνών Γιώργου Δώνη που δούλεψε στη λαρισινή ομάδα για τέσσερα αλλά κανένας δεν ξέχασε την διγλωσσία του λίγο πριν φύγει.
* «Δεν μας θέλετε στο γήπεδο; Φτάνει πια η βία» με αυτό το πανό μπήκαν οι παίκτες των δύο ομάδων στο γήπεδο για να διαδηλώσουν κατά των φαινόμενων της βίας στα ελληνικά γήπεδα. Εξαιτίας της διαμαρτυρίας καθυστέρησε το παιχνίδι για ένα τέταρτο. Καλύτερα όμως και οι ίδιοι να σταματήσουν τις αψιμαχίες και τις διαμαρτυρίες που ξεσηκώνουν κρούσματα βίας.
* Πριν τον αγώνα οι διοικήσεις των δύο ομάδων, οι παίκτες, οι διαιτητές, οι σύνδεσμοι φιλάθλων της ΑΕΛ απένειμαν φόρος τιμής στον αδικοχαμένο πρώην παίκτη της ομάδας Παναγιώτη Μπαχράμη και απονεμήθηκε από τον αντιπρόεδρο της λαρισινής ομάδας Κώστα Κωνστάντο τιμητική πλακέτα στον αδελφό του Ζώη που φορούσε τη φανέλα της ΑΕΛ ενώ στην κερκίδα ήταν ο πατέρας του που δεν μπορούσε να συγκροτήσει τα δάκρυά του. Στη συνέχεια κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.
* 250 περίπου φίλαθλοι των φιλοξενούμενων βρέθηκαν χθες στο Αλκαζάρ.
* «Καλώς τα πουλάκια» ένα πανό αφιερωμένο στο πρώην προπονητικό τρίο της ΑΕΛ (και νυν του Ατρόμητου) Γιώργο Δώνη, Μάκη Αγγελίνα και Γρηγόρη Γεωργίτσα.
* Αποβλήθηκε για διαμαρτυρία στο 45 ο συνεργάτης του Γιάννη Παπακώστα Κώστας Κατσάρας που ζούσε έντονα το παιχνίδι.
* Υπήρχαν και διαφημίσεις για τα διόδια. Μόνο τις τιμές ξέχασαν να αναφέρουν...Καλύτερα να τις μείωναν λίγο παρά να μας θυμίζουν ότι υπάρχουν...
* Αφιέρωμα στον πρόεδρο της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιο Καντώνια υπήρχε στο επίσημο πρόγραμμα του αγώνα με αφορμή τον χαμό του πριν σαράντα μέρες.
* Με τους φανατικούς φιλάθλους του Ατρόμητου παρακολούθησε το παιχνίδι ο πρόεδρος της αθηναϊκής ομάδας Γιώργος Σπανός. Στο 60’ αποβλήθηκε και ο γυμναστής του Ατρόμητου Γρήγορης Γεωργίτσας για διαμαρτυρία.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 3.265
ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 38.678
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass