Ο ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Το μπάσκετ της Λάρισας στη… Σιγκαπούρη

* «ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ», ΔΗΛΩΣΕ Ο 17ΧΡΟΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2010 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:06
Στη Σιγκαπούρη θα βρίσκεται από σήμερα ο 17χρονος Λαρισαίος μπασκετμπολίστας, Θοδωρής Τσιλούλης. Εκεί ο αθλητής του Φοίνικα θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Νέων αθλητών που γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία. Ο Τσιλούλης θα έχει για συμπαίκτες άλλα τρία παιδιά και προπονητή τον Γιώργο Λημνιάτη. Το ιδιαίτερο των αγώνων θα είναι το γεγονός πως θα παίξουν σε μια μπασκέτα καθώς θα είναι παιχνίδια 3x3. Η Ελλάδα βρίσκεται στον πρώτο όμιλο και θα παίξει με Σερβία, Ν. Ζηλανδία, Ινδία, Πουέρτο Ρίκο. Οι δύο πρώτες ομάδες του αντίστοιχου βαθμολογικού πίνακα θα προχωρήσουν στην επόμενη φάση. Το κάθε παιχνίδι θα έχει 3 πεντάλεπτα με το χρόνο να διακόπτεται σε κάθε φάση. Όλοι οι υπόλοιποι κανόνες θα είναι οι ίδιοι με τους κανόνες που ισχύουν στα παιχνίδια μπάσκετ (πέντε ομαδικά φάουλ, βολές, ποινές). Επίσης για να μετρήσει κάποιο καλάθι μετά από αντίθετο ριμπάουντ θα πρέπει ο παίκτης να βγαίνει από την ρακέτα.
Η «Ε» μίλησε με τον Θοδωρή Τσιλούλη λίγο πριν αυτός μπει στο αεροπλάνο για την Σιγκαπούρη. Τον πετύχαμε στο αεροδρόμιο του «Ελ. Βενιζέλος» και μας είπε τα εξής:
-Θοδωρή, έτοιμος για το μεγάλο αυτό ταξίδι;
*Θα είναι λίγο μακρινό αλλά είμαστε μια πολύ καλή παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά και αυτό είναι το ευχάριστο. Άλλωστε πάμε για ένα ιδιαίτερο λόγο εκεί.
-Θα συμμετάσχεις στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων. Πόσο σημαντικό είναι για σένα;
*Νιώθω πολύ περήφανος που θα εκπροσωπήσω τη χώρα μου στους αγώνες αυτούς και επίσης νοιώθω περήφανος που θα εκπροσωπήσω τη Λάρισα. Θέλω να διακριθούμε σαν ομάδα και γιατί όχι να φέρουμε πίσω κάποιο μετάλλιο. Θα είναι σπουδαία διάκριση. Επίσης μας είπαν πως υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ντόπιους για τη διοργάνωση. Πουλήθηκαν λένε όλα τα εισιτήρια και θα παίξουμε σε γεμάτες κερκίδες.
-Το περίεργο είναι πως θα παίξετε σε μια ρακέτα…
*Αυτό είναι όντως λίγο διαφορετικό για εμάς που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε ολόκληρο το γήπεδο. Όπως και να ‘χει πάντως με τον προπονητή μας τον Γιώργο Λημνιάτη προετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό γι’ αυτό και αισιοδοξούμε πως θα τα πάμε καλά.
-Παράλληλα θα είναι για σένα μια καλή ευκαιρία για να προετοιμαστείς ακόμα καλύτερα ενόψει της νέας σεζόν;
* Βέβαια. Πέρυσι ήμουν στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα της Λιθουανίας και φέτος στην Ολυμπιάδα. Μακάρι να υπάρχουν τέτοιες διοργανώσεις συχνά γιατί ανεβάζουν το επίπεδο κάθε αθλητή.
- Πότε θα σε δούμε στην Εθνική Εφήβων;
* Πιστεύω πως του χρόνου θα συμμετάσχω αν όλα πάνε καλά.
ΜΕ 29 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
Με 19 αθλητές και 10 αθλήτριες θα πάρει μέρος η Ελλάδα στους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, που θα διεξαχθούν από 14 έως 26 Αυγούστου στη Σιγκαπούρη. Οι 29 αθλητές μας θα μετάσχουν σε 9 από τα 26 αθλήματα που περιλαμβάνει το αγωνιστικό πρόγραμμα. Η Ελλάδα, όπως συμβαίνει από το 1928 και έπειτα στους Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, θα παρελάσει και πάλι πρώτη στην τελετή έναρξης της διοργάνωσης, που θα πραγματοποιηθεί σε μία θαλάσσια πλατφόρμα. Αρχηγός της ελληνικής αποστολής είναι ο Γιάννης Καρράς, μέλος της ΕΟΕ και πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κωπηλασίας.
Οι Έλληνες αθλητές μετέχουν στους αγώνες ύστερα από μία διαδικασία προκρίσεων με κριτήρια που επέβαλαν οι Διεθνείς Αθλητικές Ομοσπονδίες και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή.
Την ελληνική αποστολή συγκροτούν οι εξής:
ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Τσάκου Ελισάβετ, Ηλιόπουλος Νικόλαος.
ΤΡΑΜΠΟΛΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Κουταβάς Απόστολος
ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Δούκας Ευστράτιος (Windsurfer (Techno 293))
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Βλάχος Λάμπρος (FIBA 33), Παναγιωταράς Σπυρίδων (FIBA 33), Τσιλούλης Θεόδωρος (FIBA 33), Τσελεντάκης Εμμανουήλ (FIBA 33)
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Μιχαλάκα Μαρία (50-100-200μ πρόσθιο), Καρπουζλής Ιωάννης (50-100-200μ πρόσθιο), Σαμιλίδης Παναγιώτης (100-200μ. πρόσθιο, 200μ. μικτή ατομική)
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Νταλαμάγκα Λυδία (2-), Διαμαντή Ελένη (2-), Λαμπρίδης Απόστολος (2-), Ναστόπουλος Μιχάλης (2-)
ΠΥΓΜΑΧΙΑ: Ζαρντιασβίλι Αλέξιος (+91κ.)
ΣΤΙΒΟΣ: Ευαγγελάκος Πέτρος (Δισκοβολία), Ζαγορα Αλεξάνδρα (Ύψος), Θεοδωροπούλου Αικατερίνη (5.000μ. Βάδην), Μπερδούση Αικατερίνη (3.000μ.), Σενικίδης Δημήτριος (Σφαιροβολία), Προσκυνητοπούλου Αγάπη (Σφυροβολία), Τσιώκος Νικόλαος (Τριπλούν), Κυριακουλάκος Ιάσων (Μήκος), Φυλλαδιτάκης Νεκτάριος (Σφυροβολία), Ψαράκη Ευαγγελία (Δισκοβολία), Χρυσανθόπουλος Θεόδωρος (Επί κοντώ)
ΤΖΟΥΝΤΟ: Ντανατσίδης Αλέξιος (+66κ. ως -81κ.)
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ: Παρασκευοπούλου Ζωή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass