ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ «Ε»:

Ή να τιμήσουμε τη χώρα μας ή να τους δώσουμε πίσω...

* ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΜΠΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ο.Ε.Μ.Α.

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2010 3:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:06
Ο κορυφαίος Έλληνας παράγοντας μπάσκετ όλων των εποχών που έφθασε μέχρι την προεδρία της ΦΙΜΠΑ Europe, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ήταν χθες στη Λάρισα πηγαίνοντας για τη Βέροια, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα (στις δύο τελευταίες πόλεις θα γίνει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κορασίδων) για να τιμήσει τη φιλία του με τον πρόεδρο της ΕΣΚΑΘ Δημήτρη Ντούγκο.
Ο Λαρισαίος παράγοντας με αφορμή την επίσκεψη Βασιλακόπουλου που συνοδευόταν από το γραμματέα Παναγιώτη Τσαγκρώνη και από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου τον Χριστόδουλο Οικονομίδη (δήμαρχος Καλαμαριάς) και τον Λαρισαίο Άρη Ζώη (ο κορυφαίος Λαρισαίος σέντερ όλων των εποχών με τα «χρώματα» του Γ.Σ.Λ.) αποφάσισε να καλέσει μέλη της διοίκησης της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. για να τα πουν με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ.
Ο κ. Βασιλακόπουλος στο γεύμα που έγινε χθες το μεσημέρι στο «Μεθ’ ημών» (πήγαινε ασορτί το όνομα και με το κρασί που πρόσφερε παραγωγής του οινοποιού Ντούγκου) είχε την ευκαιρία εκτός του Δημήτρη Ντούγκου να συζητήσει δρώμενα του ελληνικού, αλλά και του περιφερειακού μπάσκετ, με τα μέλη της διοίκησης της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. κ. Φαρμάκη, Φαλάγγα, Γεωργόπουλο, τον επίτιμο πρόεδρο της Ε.Σ.ΚΑ.Θ. Μπάμπη Βάτσιο, τους παράγοντες Ζέικο (Ερμή Αγιάς), Σκρέτα (Αίολο Τρικάλων), Χαύδα (Φοίνικα), το Λαρισαίο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Ελλάδας Ηλία Καφφέ και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας ΚΕΔ από το Βόλο Κώστα Κορομηλά.
Ο κορυφαίος Έλληνας παράγοντας μίλησε για πολλά θέματα και κυρίως για τη βία που υπάρχει στα γήπεδα και τον απίστευτο φανατισμό λέγοντας ότι η βία κινδυνεύει να αφανίσει τα ομαδικά αθλήματα καθώς οι ομάδες προτιμούν να έχουν στρατούς από οπαδούς.
Επίσης, για τα οικονομικά τόνισε ότι έφθασε σε σημείο η Ομοσπονδία να βάζει μέσο για να πάρει χρήματα και θεωρεί ευτύχημα την τοποθέτηση του κ. Νικητιάδη στο υφυπουργείο Αθλητισμού.
Επίσης, είπε ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας κράτησε ψηλά τη σημαία του ελληνικού μπάσκετ και οι εθνικές ομάδες όλων των κατηγοριών κάνουν σημαντικές επιτυχίες και θα φανεί στο Μουντομπάσκετ.
Στα παράπονα των σωματείων μίλησε για τα χρήματα που οφείλονται και για τις μετακινήσεις και τα οποία θα δοθούν πριν την έναρξη των πρωταθλημάτων της νέας περιόδου ενώ για την πτώση των ομάδων της Θεσσαλίας είπε ότι είναι θέμα των ομάδων αλλά είναι ευκαιρία μέσω της ΕΣΚΑΘ που κάνει σημαντική δουλειά να αναδειχθούν νέα ταλέντα.
Στο μεταξύ, όταν έχεις μπροστά σου έναν παράγοντα που έχει και την ιδιότητα του μέλους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, όπως είναι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, δεν μπορείς να μην απευθύνεις και ερώτημα για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, που ανέλαβε η Λάρισα με το Βόλο και είναι η μαζικότερη διοργάνωση όλων των εποχών που θα γίνει στη Θεσσαλία.
Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος μας είπε: «Αν οι δύο πόλεις και οι φορείς πιστεύουν ότι η ανάπτυξη των περιοχών θα γίνει με τους Μεσογειακούς Αγώνες υπάρχουν δύο λύσεις. Ή να γίνουν όπως πρέπει και να τιμήσουμε την χώρα μας ή να δοθούν πίσω. Αγώνες με εκπτώσεις και ημίμετρα δεν γίνονται. Θα πρέπει να κατασκευαστούν τα Μεσογειακά Χωριά να γίνουν υποδομές αλλά και να αξιοποιηθούν μετά από τους Αγώνες. Επαναλαμβάνω όμως ότι δεν πρέπει να γίνουν εκπτώσεις αν θέλουν να υπάρχει κάτι σημαντικό στη διοργάνωση».
Το ζητήσαμε να σχολιάσει και την παραίτηση από την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων του φίλου του και «αθανάτου» Λάμπη Νικολάου. Μας είπε: «Θεωρώ ότι ο Λάμπης μάλλον ήταν λαϊκιστής στην παραίτησή του λέγοντας ότι παραιτήθηκε γιατί δεν μπορεί η χώρα να διοργανώνει μεγάλους αγώνες σε περίοδο οικονομικής κρίσης και η αιτία αυτής ήταν άλλη, ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί με την υπάρχουσα οργανωτική επιτροπή. Δεν θεωρώ ότι ήταν η κρίση αιτία της παραίτησής του, όπως και θεωρώ κάποιες φωνές υπερβολικές που μιλάνε γι’ αυτή με στόχο τους Αγώνες. Κάποιοι, μάλιστα, που τώρα μιλάνε για να μην γίνουν οι Αγώνες, ήταν πρωτεργάτες το 2007 στην ανάληψή τους. Ας μιλήσουν επιτέλους με τη γλώσσα της αλήθειας».
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Στο φύλλο της Σαββάτου, η «Ελευθερία» θα δημοσιεύσει συνέντευξη του Γιώργου Βασιλακόπουλου, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, αλλά και να συζητηθούν έντονα οι απόψεις του.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass