ΤΑ ΔΥΟ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 100ΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΙΛΑΝΕ ΣΤΗΝ «Ε.τ.Δ.»

Ο στόχος της Κοκλώνη και η... απόφαση του Αγγελάκη

* ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΧΟ ΠΑΕΙ Η ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο 22ΧΡΟΝΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ * ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΝΔΡΑΣ

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2010 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:59
 Για τη Βαρκελώνη αναχώρησε χθες το πρωί η Εθνική ομάδα στίβου της Ελλάδας. Εκεί πήγε για να λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου και οι ελπίδες είναι πολλές. Από λαρισινού ενδιαφέροντος υπάρχουν κάποιες συμμετοχές. Η «Ε.τΔ.» έδωσε ραντεβού πριν από λίγες ημέρες με τα μοναδικά ελληνικά κατοστάρια που έπιασαν το όριο και πήραν την πρόκριση. Τη Γεωργία Κοκλώνη και τον Άγγελο Αγγελάκη. Μαζί τους ήταν και ο προπονητής τους Δημήτρης Φιλίνδρας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να μας μιλήσουν για τους στόχους τους στο πανευρωπαϊκό και τα όνειρα τους για το μέλλον. Όμως κατά τη διάρκεια της κουβέντας είχαμε εκπλήξεις...
«Ρώτα με ό,τι θέλεις εκτός από το Πανευρωπαϊκό της Βαρκελώνης» ήταν η πρώτη κουβέντα του Άγγελου Αγγελάκη και ξεκινούσε μια καινούρια ρότα στην κουβέντα μας. Μια ρότα, που ομολογουμένως δεν την είχαμε προβλέψει αλλά τελικά την ακολουθήσαμε.
Και έτσι γεννήθηκε το ερώτημα: Τι κάνει έναν αθλητή που ενώ είναι ο μοναδικός Έλληνας στο διασημότερο αγώνισμα του στίβου, αυτό των 100 μέτρων να αποφασίζει να μην λάβει μέρος στο Πανευρωπαϊκό;
«Όταν δεν είμαι εκατό τοις εκατό σίγουρος στα πόδια μου, δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να πάω να αγωνιστώ. Γι’ αυτό και αποφάσισα να μην μπω καθόλου στο αεροπλάνο να ταξιδέψω στην Ισπανία. Δεν έχω ανάγκη από διακοπές».
- Αρκετοί θα είναι αυτοί που θα εκπλαγούν από αυτή σου την απόφαση...
* Βασικά θέλω να σου πω το εξής. Εγώ δεν υπολογίζω κανέναν που θα με κρίνει απ’ έξω. Δεν θέλω τις απόψεις «τρίτων». Δεν μπορώ να τρέξω και δεν θα τρέξω. Είναι μια απόφαση που πήρα και θα την τηρήσω. Να στο πω πιο απλά: Δε γουστάρω να τρέξω με αυτά που βλέπω.
«Με ατομικό 10.42 και με τόσες καλές παρουσίες σε αντίστοιχα πρωταθλήματα δεν είχε νόημα να ταξιδέψει κάποιος σε μία τέτοια διοργάνωση» συμπληρώνει από δίπλα του η Γωγώ Κοκλώνη.
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΟ ΤΗΣ ΓΩΓΩΣ ΚΟΚΛΩΝΗ
Μπορεί λοιπόν να μην πάει ο Άγγελος Αγγελάκης για να τρέξει στα 100 μέτρα των Ανδρών ωστόσο αυτό δεν ισχύει και για την Γωγώ Κοκλώνη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο αγώνισμα των 100 μέτρων Γυναικών.
Αυτό το Πανευρωπαϊκό θα είναι το τρίτο της. Είχε λάβει μέρος τόσο το 2002 όσο και σε αυτό του 2006. Σε αυτό του 2006 είχε την ατυχία να τρέξει στη γρήγορη σειρά και έχοντας χρόνο 11.29 βγήκε πέμπτη τη στιγμή που στην άλλη σειρά η πρώτη είχε χρόνο 11.33.
- Γωγώ το τρίτο σου Ευρωπαϊκό...
* Ελπίζω να είναι και τυχερό.
- Στόχος ο τελικός;
* Ναι, φυσικά. Θέλω να είμαι καλά και υγιής και να τα καταφέρω να μπω στον τελικό. Το έχω ανάγκη.
- Θα προσπαθήσεις και για το ατομικό σου ρεκόρ;
* Κοίτα, το ατομικό μου αν το πιάσω θα είναι σπουδαίο. Αλλά και ένα 11.30 ή 11.28 θα είναι μια καλή επίδοση για μια τέτοια διοργάνωση. Βέβαια αν κάνω και νέο ατομικό ρεκόρ θα είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένη. Τίποτα δεν είναι ανέφικτο.
- Είσαι 29 ετών. Πόσα χρόνια πιστεύεις πως έχεις μπροστά σου για να τρέχεις με τέτοιο ρυθμό και διακρίσεις;
* Είχα πει πως ήθελα να έχω μια καλή χρονιά φέτος. Αφού τα πήγα τόσο καλά πέρυσι έχοντας τραυματισμούς θεώρησα πως πρέπει να ανεβάσω ακόμα περισσότερο τον πήχυ. Για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το κυνήγησα γιατί για ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν μπορείς να ελπίζεις σε κάτι αν έχεις επίδοση πάνω από 11 δευτερόλεπτα. Στόχος μου είναι να τρέξω και πάλι του χρόνου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Από κει και πέρα δεν θα κυνηγήσω κάτι άλλο. Θα κάνω αθλητισμό για μένα.
Αντίστοιχο ερώτημα φυσικά έγινε και προς τον Άγγελο Αγγελάκη.
- Ένας αθλητής 22 ετών με πλούσιο βιογραφικό και διακρίσεις, τι σχέδια έχει για το μέλλον του. Πώς βλέπει τα πράγματα μέσα από το δικό του πρίσμα;
* Για μένα είναι πολύ απλά τα πράγματα. Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις. Αυτή η κουβέντα τα λέει όλα. Έτσι είναι και οι δικές μου σκέψεις για το μέλλον. Όπως δουλέψω θα εξελιχθώ.
- Τι απαιτήσεις έχεις από τον ευατό σου όμως; Μπαίνεις στις κατηγορίες ανδρών σιγά - σιγά και τα δεδομένα αλλάζουν.
* Σίγουρα οι καταστάσεις δυσκολεύουν από εδώ και πέρα. Αν δεν δουλέψεις δεν κάνεις και τίποτα.
Στη συνέχεια η συζήτηση πήγε στον υποβιβασμό της Ελλάδας από τη Σούπερ Λίγκα και ζητήσαμε την άποψη των αθλητών. Πρώτη πήρε το λόγο η Γωγώ Κοκλώνη που μας απάντησε ως εξής: «Εγώ πιστεύω πως του χρόνου θα προβιβαστούμε ξανά στη Σούπερ Λίγκα. Έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Πέφτουμε, κρατιόμαστε κανά δύο χρόνια και έπειτα προβιβαζόμαστε ξανά».
- Τι έφταιξε όμως φέτος και πέσαμε;
* Πιστεύω πως δεν είχαμε αντοχή. Από εκεί χάσαμε πολλούς βαθμούς. Ωστόσο στο ξαναλέω πως θα ανέβουμε σίγουρα. Θα το δεις.
Αφού μιλήσαμε για το συναγωνισμό με τους άλλους αθλητές από τις υπόλοιπες χώρες ρωτήσαμε τι μηνύματα λαμβάνουν από αυτούς σε σχέση με την προετοιμασία τους και την αντιμετώπιση που έχουν από τις ανάλογες ομοσπονδίες. Σε τι κατάσταση βρίσκεται δηλαδή η Ελλάδα; Για το συγκεκριμένο ανέλαβε να μας απαντήσει ο Άγγελος Αγγελάκης που τόνισε: «Υπάρχουν χώρες που είναι πολύ χειρότερα από εμάς. Υπάρχουν χώρες όμως που είναι πραγματικά πρότυπα για κάθε αθλητή του στίβου. Η Ελλάδα θεωρώ πως βρίσκεται κάπου στη μέση της Ευρώπης σε έναν σχετικό πίνακα.
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Πάντα κοντά στο δίδυμο των 100 μέτρων, βρίσκεται ο προπονητής τους, Δημήτρης Φιλίνδρας. Παλιός αθλητής ο ίδιος που τελευταία του μεγάλη παρουσία στο μήκος ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Τον ρωτήσαμε τι απαιτήσεις έχει ο ίδιος από την αθλήτριά του τη Γωγώ Κοκλώνη στη Βαρκελώνη και μας είπε: «Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει η ίδια να ευχαριστηθεί την κούρσα και γενικότερα τη συμμετοχή της σε μια τέτοια διοργάνωση για ακόμα μια φορά. Αυτό που ζητάμε τώρα σαν στόχο είναι την είσοδό της στον τελικό του αγωνίσματος. Αν γίνει κάτι τέτοιο αρχικά θα είμαστε ικανοποιημένοι» και συνέχισε: «Η Γωγώ είναι μια πολύ έμπειρη αθλήτρια. Έχει πολλές συμμετοχές σε μεγάλες συναντήσεις. Φέτος είναι σε καλή κατάσταση».
- Με τι χρόνο πιστεύεις πως θα κυνηγήσει την είσοδο στον τελικό;
* Ακόμα και να μην τρέξει κοντά στο χρόνο της, αν τρέξει κάτω από 11.30 θα μπει. Από κει και πέρα αν μπει στον τελικό πολλά γίνονται. Σε έναν τελικό ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί η κούρσα.
- Από την ελληνική αποστολή γενικότερα τι μπορούμε να περιμένουμε;
* Η ελληνική αποστολή έχει κάποια ονόματα αρκετά δυνατά από τα οποία μπορούμε να περιμένουμε κάποια μετάλλια. Περικλής Ιακωβάκης, Πέρρα, Φιλιππίδης για τελικό. Αυτοί δηλαδή που έχουν πιάσει τα υψηλά όρια είναι υποψήφιοι για τελικό. Στον τελικό όπως προείπαμε πολλά μπορούν να συμβούν.
Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ
Τόσο ο Αγγελάκης όσο και η Κοκλώνη δουλεύουν στη Λάρισα τα τελευταία χρόνια. Τους ρωτήσαμε πώς είναι ο χώρος προετοιμασίας. Αρχικά ο Άγγελος μας είπε: «Κοίτα τώρα ό,τι και να πούμε είναι δώρο άδωρο. Εμείς επιλέξαμε να έχουμε σαν χώρο προετοιμασίας την πόλη και έτσι δεν μπορούμε να παραπονιόμαστε».
Λίγο αργότερα παίρνει τη σκυτάλη η Γωγώ Κοκλώνη που σαν πιο έμπειρη μας λέει: «Συμφωνώ με τον Άγγελο αλλά είναι η υγρασία ένα μεγάλο μειονέκτημα που μας κρατάει πίσω. Ειδικά κάποιους μήνες τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο και κάτι πρέπει να γίνει ενόψει μάλιστα Μεσογειακών Αγώνων».
«... Και εδώ έρχεται η ανάγκη για ένα χώρο κλειστού στίβου» ολοκληρώνει ο προπονητής τους Δημήτρης Φιλίνδρας και συνεχίζει; «Στα γειτονικά Τρίκαλα υπάρχει έστω και ένας μικρός χώρος. Ελπίζουμε κάποια στιγμή να υπάρχει και στη Λάρισα αυτή η δυνατότητα γιατί θα μας βοηθήσει όλους. Μην ξεχνάμε πως η Λάρισα έχει πολλά παιδιά που ασχολούνται με το στίβο και μάλιστα επιτυχώς. Δεν είναι τυχαίο πως έχει δύο συλλόγους στη δεκάδα αξιολογίσημων πανελληνίως. Τον Πελασγό και την ΕΑΛ».
Εκτός όμως από το ζήτημα της υγρασίας υπάρχει και αυτό του... χάους. Ο καθένας μπαίνει τρέχει χωρίς να γνωρίζει που και πως. Εμείς αναγκαζόμαστε να φωνάζουμε ανά διαστήματα. Γινόμαστε λίγο κακοί αλλά δεν πειράζει. Το έχουμε συνηθίσει πλέον. Είναι γήπεδο λαϊκού μαζικού αθλητισμού» κλείνει την ενότητα με τα παράπονα η Κοκλώνη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass