Ο ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΝΟΣ ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ

Ανακοίνωσε την απόκτηση του Κανόμπιο η ΑΕΛ

*ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΒΥΣΣΙΝΙ»

Δημοσίευση: 27 Ιουλ 2010 2:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:59
Παίκτης της ΑΕΛ και τυπικά είναι από χθες ο Φαμπιάν Κανόμπιο, ο οποίος συμφώνησε και υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους με τη «βασίλισσα», του θεσσαλικού κάμπου.
Ο Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός που βρίσκεται στην Λάρισα με την οικογένειά του από την περασμένη Παρασκευή, αναμένεται ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα την καινούργια αγωνιστική περίοδο και ασφαλώς θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του τεχνικού της ομάδας, Γιάννη Παπακώστα.
Αύριο αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του προπόνηση με τους νέους συμπαίκτες του (προς το παρόν ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα) και βέβαια στα φιλικά παιχνίδια στην Ιταλία, αναμένεται ότι θα δείξει μέρος των μεγάλων δυνατοτήτων του.
Αναλυτικά η επίσημη ανακοίνωση από την ΠΑΕ ΑΕΛ, έχει ως ακολούθως:
«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την απόκτηση του Φαμπιάν Κανόμπιο. Ο διεθνής Ουρουγουανός μεσοεπιθετικός συμφώνησε με την ομάδα μας και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους.
Ο Κανόμπιο έρχεται στη Λάρισα σε ιδανική ποδοσφαιρική ηλικία (μόλις 30 ετών) κουβαλώντας μαζί του την πολύτιμη εμπειρία από την 7ετή παρουσία του στην Πριμέρα Ντιβιζιόν και μάλιστα με γεμάτες - από πλευράς συμμετοχών – σεζόν, αφού συνολικά κατέγραψε 195 επίσημες εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, εκ των οποίων οι 167 ως βασικός. Δυο στοιχεία που τον καθιστούν μια εξαιρετικά σημαντική προσθήκη στο δυναμικό της ομάδας μας.
Ο Νέστορ Φαμπιάν Κανόμπιο Μπενταμπέρι, όπως είναι το πλήρες όνομά του, γεννήθηκε στο Μοντεβιδέο στις 8 Μαρτίου του 1980.
Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την Πογκρέσο το 1997 και οι εξαιρετικές του εμφανίσεις τον έφεραν, μέσα σε μια τριετία, στο κατώφλι της Πενιαρόλ, μιας από τις παραδοσιακές ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ουρουγουάης. Με 26 γκολ σε 73 αγώνες μέσα σε μόλις 2 χρόνια και ένα τίτλο πρωταθλητή (2003) ο Κανόμπιο άρχισε να τραβάει βλέμματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Τον επέλεξε ο Ράφα Μπενίτεθ για λογαριασμό της Βαλένθια στην οποία αγωνίστηκε 1 χρόνο, καταγράφοντας τις περισσότερες συμμετοχές του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και όχι στο πρωτάθλημα. Παρόλα αυτά η συγκυρία για αυτόν ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκή, αφού ευτύχησε να πανηγυρίσει την κατάκτηση δύο τίτλων (εγχώριου και ευρωπαϊκού) με τις «Νυχτερίδες».
Το καλοκαίρι του 2004 μετακόμισε – με μορφή δανεισμού – στη «νεοφώτιστη» τότε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, Θέλτα, η οποία διατηρούσε την οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του το επόμενο καλοκαίρι. Φυσικά οι άνθρωποι του συλλόγου έκαναν χρήση του δικαιώματος αυτού, αφού ο Κανόμπιο έβγαλε… μάτια την πρώτη του χρονιά στο Βίγκο σκοράροντας 12 φορές σε 38 αγώνες. Ακολούθησαν 3 γεμάτες σεζόν με τη φανέλα της Θέλτα και το καλοκαίρι η μεταγραφή στη Βαγιαδολίδ, όπου την τελευταία διετία ήταν εξίσου παραγωγικός με 53 αγώνες πρωταθλήματος και 5 γκολ.
Διεθνής με την Εθνική ομάδα Ανδρών της Ουρουγουάης χρίστηκε τον Οκτώβριο του 2001 σε ηλικία μόλις 21 ετών, σε ένα ματς κόντρα στην Κολομβία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Με τα χρώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του έλαβε μέρος και στο Κόπα Αμέρικα του 2007, καταγράφοντας συνολικά όλα αυτά τα χρόνια 9 επίσημες παρουσίες».
 
 
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΝΟΜΠΙΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
 
Σεζόν / Ομάδα / Αγώνες – Γκολ
2001 / Πενιαρόλ / 26 – 7
2002 / Πενιαρόλ / 34 – 16
2003 / Πενιαρόλ / 13 – 3
2003-04 / Βαλένθια / 11 – 1
2004-05 / Θέλτα / 38 – 12
2005-06 / Θέλτα / 32 – 8
2006-07 / Θέλτα / 34 – 2
2007-08 / Θέλτα / 27 – 6
2008-09 / Βαγιαδολίδ / 27 – 4
2009-10 / Βαγιαδολίδ / 24 – 1
 
ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΑΛ
Εν τω μεταξύ εμπλοκή παρουσιάστηκε στο θέμα της μεταγραφής του Γαλλοσενεγαλέζου Ιμπραίμ Τάλ, λόγω ανάμιξης τρίτων προσώπων, όπως ανέφεραν πληροφορίες και ενώ ο παίκτης είχε συμφωνήσει με τους «Βυσσινί».
Πάντως από τη διοίκηση της ΑΕΛ γινόταν πολλές προσπάθιεες μέχρι χθες αργά το βράδυ, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ξαφνικό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής που προέκυψε.
ΡΕΠΟ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ
Ρεπό και σήμερα θα έχουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και άυριο θα επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις, ενώ την Παρασκευή θα αναχωρήσει η αποστολή για την Ιταλία, προκειμένου να δώσει μια σειρά από φιλικά παιχνίδια, με δυνατούς αντιπάλους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass