ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ ΑΕΛ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΝΤΩΝΙΑ

Εφυγε ο πρόεδρος, ο άνθρωπος, ο πατέρας

* ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ, ΒΑΛΑΩΡΑΣ, ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΖΙΩΓΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΣΕ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΝΤΩΝΙΑ * ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ: «Ο ΚΑΝΤΩΝΙΑΣ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΑΕΛ»

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2010 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:59
 Η μεγαλύτερη μορφή σε επίπεδο διοίκησης της ΑΕΛ αλλά και ίσως του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν πέρα από κάθε αμφιβολία ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ομάδας του 1987-88 Στέλιος Καντώνιας που χθες το απόγευμα έχασε τη ζωή του.
Ο πρόεδρος της πρωταθλήτριας ΑΕΛ δεν θα είναι ανάμεσα μας αλλά ο τίτλος που κοσμεί τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΛ θα είναι πάντα στη θέση του για να μας θυμίζει την έντονη παρουσία του, το μεγαλύτερο κατόρθωμα περιφερειακής ομάδας στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου (ίσως το μοναδικό αληθινό πρωτάθλημα), και αυτά που πρόσφερε στην πολυαγαπημένη του ΑΕΛ αλλά και σε όλο το λαρισινό αθλητισμό καθώς υπήρξε χορηγός σε πολλές ομάδες και πάντα όποιος αθλητικός σύλλογος ζητούσε τη βοήθειά του την έδινε απλόχερα.
Ο Στέλιος Καντώνιας που συνέχισε το όραμα του αείμνηστου Αντώνη Καντώνια να κάνει μια ομάδα με παιδιά της Λάρισας το κατάφερε μετά από μεγάλη και επίμονη προσπάθεια. Μια ομάδα στηριγμένη στα ταλέντα του νομού να φθάσει στην κορυφή της Ελλάδας.
Στις 13 Ιουνίου του 1986 ανέλαβε την προεδρία της ΑΕΛ και την Πρωτομαγιά του 1988 έκανε την ΑΕΛ πρωταθλήτρια κόντρα στο καταστημένο και δίνοντας όραμα σε πολλές περιφερειακές ομάδες για ένα καλύτερο μέλλον.
Η καρδιά του «ράγισε» από την προσπάθεια της ομάδας αφού είχε να παλέψει με ένα κατεστημένο που δεν ήθελε την Περιφέρεια να φθάνει τόσο ψηλά και τέλη του 1988 αποχωρούσε από τα δρώμενα του αθλητισμού της Λάρισας (αν και οικονομικά πάντα είχε συνεισφορά) και είκοσι δύο χρόνια περίπου μετά πάλι η καρδιά του ήταν που δεν άντεξε και αποχαιρέτησε τα εγκόσμια αφήνοντας τη Λάρισα άναυδη καθώς κανένας δεν το περίμενε.
Ο Στέλιος Καντώνιας πέρασε την αγάπη του για την ομάδα σε όλη την οικογένειά του και πάντα φρόντιζε να ενημερώνεται ενώ η τελευταία του παρουσία σε εκδήλωση ήταν πριν λίγο καιρό (13 Μαΐου) στην παρουσίαση του νέου γηπέδου της ΑΕΛ.
Το νέο του θανάτου του πρωταθλητή προέδρου εξαπλώθηκε σαν «κύμα» στη Λάρισα και βυθίστηκαν στην θλίψη για τον ΚΟΡΥΦΑΙΟ παράγοντα της ΑΕΛ αυτόν που έδωσε το πρωτάθλημα στην ομάδα και όραμα σε όλους να βρούνε τα χνάρια του και να προσπαθήσουν να το ξαναπετύχουν.
Ο Στέλιος Καντώνιας έγραψε ιστορία και όλοι θα τον θυμούνται σαν τον πρωτοπόρο του περιφερειακού ποδοσφαίρου που πέτυχε ένα άθλο. Και αυτός κράτησε «ζωντανή» την ομάδα και δίνει όραμα για τη συνέχεια.
Η Λάρισα, η ΑΕΛ, ο λαρισινός αθλητισμός του οφείλουν πολλά...
Για τον Πρόεδρο της πρωταθλήτριας ΑΕΛ διαλέξαμε να μας μιλήσουν τέσσερα «τέκνα» αυτής, ο Βασίλης Καραπιάλης, ο Γιάννης Βαλαώρας και ο Μιχάλης Ζιώγας που και οι τρεις μίλησαν για τον πρόεδρο, τον πατέρα, τον άνθρωπο Στέλιο Καντώνια. Ίσως αυτό ήταν και το μυστικό της πρωταθλήτρια ΑΕΛ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗΣ
Ο Βασίλης Καραπιάλης πριν λίγες μέρες έχασε το φυσικό του πατέρα τον Χρήστο και τώρα χάνει και το δεύτερο πατέρα τον Στέλιο Καντώνια. Χθες ο Καραπιάλης ήταν καθοδόν για την Αθήνα και αποφάσισε να επιστρέψει πίσω μόλις έμαθε το νέο της απώλειας του κορυφαίου αθλητικού παράγοντα της Λάρισας.
Για την απώλεια του πρωταθλητή προέδρου μας είπε με λόγια που δύσκολα έβγαζε από το στόμα του τα εξής: «Νομίζω ότι ήταν από τους ανθρώπους που σπάνια συναντάς στη ζωή σου και όταν τον συναντήσεις είσαι τυχερός που τον γνωρίζεις. Εκείνα τα χρόνια ο Στέλιος Καντώνιας δεν ήταν μόνο ο πρόεδρος, αλλά ο άνθρωπος, ο δεύτερος «πατέρας» μας. Εμείς τότε είχαμε άλλη σχέση με τη διοίκηση καθώς μας είχαν όλοι σαν παιδιά τους και δεν μας έλυναν μόνο τα αγωνιστικά προβλήματα αλλά και τα εξωαγωνιστικά, τα οικογενειακά. Σ’ αυτούς πηγαίναμε και ο πρόεδρος πάντα με χαμόγελο φρόντιζε τα πάντα. Και ο Βασίλης Τσιάρας και ο Χρήστος Λεβέντης όλοι μας έβλεπαν σαν παιδιά τους και εμείς τους είχαμε σαν γονείς μας. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα ένας άρχοντας με όλη τη σημασία της λέξης. Προσωπικά θα τον θυμάμαι πάντα γιατί δεν με βοήθησε μόνο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα αλλά και σε προσωπικά περιστατικά. Η πόλη της Λάρισας έχασε μια προσωπικότητα, έναν μεγάλο άνθρωπο».
ΚΩΣΤΗΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ:
Ο Κωστής Πηλαδάκης που πληροφορήθηκε την είδηση του θανάτου ενώ βρισκόταν μακριά από την Αθήνα και έδωσε την εντολή στο γενικό διευθυντή διοίκησης Γιάννη Τζήμα να εκπροσωπήσει την ομάδα, μας έκανε την παρακάτω δήλωση: «Είναι ένα τεράστιο πλήγμα όχι μόνο για την οικογένειά του, την ΑΕΛ αλλά για όλη την κοινωνία της Λάρισας για ένα άνθρωπο που αγάπησε τον τόπο του τον στήριξε και τον προέβαλε σ’ όλη την Ελλάδα με τον καλύτερο και αξιοπρεπέστατο τρόπο. Έφυγε ένας μεγάλος άνδρας που δόξασε την ΑΕΛ και η διαδρομή του και οι επιτυχίες που έκανε ως πρόεδρος θα μείνουν ζωντανές για πάντα».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΛΑΩΡΑΣ
Το τραγικό νέο το έμαθε ο Γιάννης Βαλαώρας στην Κω και προσπαθούσε να βρει μάταια πτήση για να έρθει στη Λάρισα αλλά δεν το κατάφερε και το μόνο που με δυσκολία μας είπε ήταν: «Εμείς ζήσαμε μια ζωή με τον άνθρωπο Στέλιο Καντώνια και είμαστε πολύ περήφανοι που τον είχαμε πρόεδρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Εύχομαι στην οικογένεια και στα παιδιά του να είναι πάντα καλά και τον θυμούνται και εμείς όλοι οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Αυτόν τον άνθρωπο όλη η Λάρισα οφείλει να τον έχει πολύ ψηλά στην εκτίμησή της. Ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να βγάλει η πόλη για τον αθλητισμό της».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ
Ο Γιάννης Αλεξούλης ήταν από τους πρώτους που έμαθε το τραγικό νέο και λόγω της συγγενικής σχέσης με την οικογένεια και με μεγάλη δυσκολία με λόγια που δύσκολα έβγαιναν από το στόμα του μας είπε: «Προσωπικά τρομερό πλήγμα που για μένα ήταν σαν δεύτερος πατέρας αφού ακόμα και τώρα συμπαραστέκονταν σ’ εμένα και την οικογένειά μου. Οι σχέσεις ήταν διαχρονικές και ο δεσμός πολύ μεγάλος με τον άνθρωπο, με τον πρόεδρο με τον «πατέρα» Στέλιο Καντώνια. Ήταν ο μεγαλύτερος πρόεδρος της ΑΕΛ μαζί με τον Αντώνη τον αδελφό του. Έδωσε πάρα πολλά και πήρε λίγα, δυστυχώς αυτή είναι η ζωή. Δεν ήταν μόνο η ΑΕΛ, έχει χρηματοδοτήσει πολλά σωματεία και παράγοντες του νομού και πολλές φορές αντί για ευχαριστώ άκουγε πίκρες. Εξέφραζε την απορία πότε θα ακούσει ένα ευχαριστώ...».
ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Το σοκ ήταν μεγάλο για τον Μιχάλη Ζιώγα, όταν κατά τη διάρκεια της χθεσινής απογευματινής προπόνησης με την ομάδα του Τυρνάβου 2005 στην Σαμαρίνα, πληροφορήθηκε ότι ο πρωταθλητής πρόεδρος Στέλιος Καντώνιας, έφυγε ξαφνικά από ανάμεσά μας.
Ο τεχνικός της Τυρναβίτικης ομάδας βαθύτατα συγκινημένος, καθώς έχασε όπως είπε τον δεύτερο πατέρα του, με δηλώσή του που έκανε, επισήμανε τα εξής:
«Είμαι βαθύτατα συντετριμένος, γιατί έμαθα το δυσάρεστο νέο την ώρα της προπόνησης, από φίλους της ΑΕΛ και συγχωριανούς του στη Σαμαρίνα, που τον αγαπούσαν πάρα πολύ. Με φώναξαν να με πληροφορήσουν για τον πρόεδρο, διέκοψα την προπόνηση και ήταν αδύνατο να το πιστέψω.
Χάνουμε εμείς οι ποδοσφαιριστές εκείνης της γενιάς που κατακτήσαμε το πρωτάθλημα με τη ΑΕΛ το ‘88, τον δεύτερο πατέρα μας, γιατί μας βοήθησε εκτός από το ποδόσφαιρο όπου ζήσαμε πολύ μεγάλες και αξέχαστες στιγμές, να σταθούμε σε όλους τους τομείς της ζωής με επιτυχία.
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, προσωπικά σαν Μιχάλης Ζιώγας, προτείνω να ονομαστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΛ, γήπεδο «Στέλιος Καντώνιας».
Είναι ο πιο πετυχημένος και ένδοξος πρόεδρος στην ιστορία της ΑΕΛ και θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στη μνήμη μας, γιατί όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε, νιώθουμε ότι χάσαμε έναν υπέροχο άνθρωπο».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΛ
Η ΠΑΕ ΑΕΛ μόλις πληροφορήθηκε το άγγελμα του θανάτου του Στέλιου Καντώνια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και προσωπικά ο πρόεδρός της, Κώστας Πηλαδάκης, εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για το θάνατο του Στέλιου Καντώνια και διαβιβάζουν στους οικείους του τα θερμά τους συλλυπητήρια.
Ο εκλιπών υπήρξε εξέχουσα μορφή του λαρισινού αθλητισμού, άνθρωπος με σπάνιο ήθος και ένας από τους κορυφαίους παράγοντες στην ιστορία του συλλόγου, με ανεκτίμητη προσφορά και τεράστια συνεισφορά στην προσπάθεια της ΑΕΛ για την καταξίωσή της στην ελίτ του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συνέδεσε, δε, άρρηκτα το όνομά του με τη διαχρονικά κορυφαία επιτυχία της, ως πρόεδρος της πρωταθλήτριας ΑΕΛ του 1988.
Η παραγοντική του θητεία στάθηκε περίοδος-ορόσημο στη μακρά ιστορική διαδρομή της ομάδας μας και ταυτόχρονα πολύτιμη παρακαταθήκη για όλες τις διοικήσεις που ακολούθησαν μέχρι και τη σημερινή...».
Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕΛ
Η ερασιτεχνική ΑΕΛ για την απώλεια του προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιου Καντώνια εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ρίγος, λύπη και συγκίνηση προκαλεί σε κάθε αγνό φίλαθλο και οπαδό της Ιδέας Α.Ε.Λ. το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Πρωταθλητή Προέδρου της ΠΑΕ ΑΕΛ, του επίτιμου Προέδρου της «Αθλητικής Ένωσης Λάρισας – ΑΕΛ 1964», του Στέλιου Καντώνια.
Άνθρωπος με σπάνιο ήθος, παράγοντας με μεγάλα χαρίσματα, συμπολίτης με τεράστια αναγνώριση, ο πρόεδρος της Πρωταθλήτριας ΑΕΛ έφυγε πρόωρα για να συναντήσει τον οραματιστή της μεγάλης γηγενούς ΑΕΛ αδελφό του, Αντώνη Καντώνια. Μαζί θα ατενίζουν από ψηλά τις μελλοντικές λαμπρές σελίδες της ιστορίας του αγαπημένου τους σωματείου που πιστά υπηρέτησαν, της δικής μας ΑΕΛ.
Τα μέλη και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Λ. συμπάσχουν με όλο το φίλαθλο κόσμο της πόλης και εκφράζουν προς τους οικείους του Στέλιου Καντώνια την οδύνη τους και τα θερμά τους συλλυπητήρια».
«ΠΑΓΩΣΑΝ» ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ
«Πάγωσαν» λίγο μετά την έναρξη της απογευματινής προπόνησης του Α.Σ. Πυργετού οι συντελεστές της ομάδας, καθώς πληροφορήθηκαν το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Στέλιου Καντώνια, προέδρου της πρωταθλήτριας ΑΕΛ του 1988 αλλά και επικεφαλής της EXALCO, βασικού χορηγού των «βυσσινί» του Κάτω Ολύμπου από τη στιγμή της ανόδου τους στην Δ΄ Εθνική πριν από δύο χρόνια.
Το Δ.Σ. του συλλόγου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια του εκλιπόντος που συνεισέφερε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του λαρισαϊκού αθλητισμού και ειδικότερα του ποδοσφαίρου, ενώ αντιπροσωπεία του θα παραστεί κατά την εξόδιο ακολουθία.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass