ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΕΣΚΑΘ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο κύβος ερρίφθη για την ΑΕΛ μπάσκετ

* ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 7-3 (1 ΛΕΥΚΟ) ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ * «ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΤΙΣΙΜΑΤΟΣ» ΛΕΕΙ Ο ΕΦΟΡΟΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ. ΝΑΚΑΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2010 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 8:54
Του Κ. Γκιάστα
Μπορεί να πήρε την έγκριση για την Γ΄ Εθνική κατηγορία από την Ελληνική Ομοσπονδία όμως τελικά αποφασίστηκε να μην παίξει σε αυτήν. Ο λόγος για την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ. Σε πρόσφατη συνεδρίαση της ερασιτεχνικής το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να κατέβει τελικά η ομάδα στην Α2 ΕΣΚΑΘ (με την τιμωρία των δύο κατηγοριών από την ΕΟΚ μετά την Γ΄ είναι η Α2 τοπική). Οι ψήφοι ήταν 7-3 κατά ενώ υπήρξε και ένα λευκό. Αυτοί που ψήφισαν υπέρ ήταν ο πρόεδρος Ανδρέας Λιόντος, ο Ζήσης Χελιδώνης και ο Βασίλης Καζάνας. Το ένα λευκό ήταν του Ηλία Φασούλα ενώ τα υπόλοιπα εφτά μέλη του συμβουλίου ψήφισαν αρνητικά (Τζιόλης, Πανηγυρτζόγλου, Τριανταφύλλου, Γραβάνης, Νάκας, Παπουλιάκος (δια τηλεφώνου), Λιώρας).
Βέβαια κάτι τέτοιο φέρνει την Λάρισα χωρίς ομάδα σε εθνική κατηγορία μέχρι τώρα και η μόνη που περιμένουνε αυτήν την στιγμή είναι την Ολύμπια. Η πρόταση του Ανδρέα Λιόντου δεν βρήκε ανταπόκριση για την οποία μάλιστα υπήρχε και έτοιμο πλάνο (προπονητής Θρασύβουλος Λιάγκας, Γενικός Διευθυντής Μάνθος Γερακίνης).
ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΛΕΧΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ρωτήσαμε τον έφορο τμήματος τμήματος μπάσκετ κ. Γιώργο Νάκα να μας εξηγήσει το σκεπτικό της απόφασης και μας είπε τα εξής:
«Θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε την πρόσκληση της Ομοσπονδίας για συμμετοχή στη Γ’ Εθνική. Να κατεβάσουμε μια ομάδα με 5-6 λεγεωνάριους που μαζεύτηκαν την ύστατη στιγμή, να πλαισιωθούν από εφήβους, κάποιος να δώσει 120-150 χιλ. ευρώ και να παρουσιάσουμε μια ομάδα που επειδή φέτος υποβιβάζονται 6-7 ομάδες πολύ πιθανόν να πέσει στην Α1 ΕΣΚΑΘ.
Πάλι, θα έλεγε κάποιος, σε μεγαλύτερη κατηγορία θα είμαστε του χρόνου σίγουρα.
Αυτό εμπεριείχε σοβαρό κίνδυνο να συμβεί με τραυματικό για το πρεστίζ της ομάδας τρόπο, που θα προκαλούσε αποστροφή στον κόσμο, θα απαξίωνε τη δουλειά που γίνεται στις υποδομές και θα καταδίκαζε εκ των προτέρων όποια προσέγγιση του κόσμου γινόταν στο μέλλον. Παράλληλα η εν γένει οικονομική κατάσταση στο Ελληνικό μπάσκετ φέτος δεν αφήνει περιθώρια για αισιόδοξες προβλέψεις και οι αποκλίσεις από τους προυπολογισμούς αφήνουν χρέη που δεν καλύπτονται στο μέλλον».
- Έτσι λοιπόν επιλέξατε την άλλη λύση...
* Έτσι, επιλέξαμε το δύσκολο δρόμο, αυτόν του χτισίματος ομάδας και όχι «αγοράς».
Το δρόμο που θα δοκιμαστούμε όλοι μας στα αλώνια των τοπικών πρωταθλημάτων, με αντιπάλους που δεν μπορούν να κοιτάξουν ιστορικά την ΑΕΛ στα μάτια αλλά στο παρόν διαθέτουν πιο έμπειρες ομάδες. Το δρόμο που θα βαδίσουν παιδιά των ακαδημιών μας, άπειρα μεν, ταλαντούχα δε, που θα δεθούν με τον κόσμο και την Ιδέα της ΑΕΛ, κάτι που κανένας «μισθοφόρος» με συμβόλαιο μιας χρονιάς δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει.
Το δρόμο που επειδή είναι δύσβατος και κακοφωτισμένος από δημοσιότητα θα ατσαλώσει τη σχέση των οπαδών της ΑΕΛ με αυτή την ομάδα και θα δημιουργήσει μια νέα γενιά από ΑΕΛάρες και στο μπάσκετ. Αυτή η γενιά θα είναι και μπασκετική και καθαρά ΑΕΛική, κάτι που κακά τα ψέματα τώρα δεν υπάρχει.
Το δρόμο που θα κάνει την ΑΕΛ πρώτη μπασκετική δύναμη της πόλης και θα συγκεντρώσει την αφρόκρεμα των ταλέντων σε αυτήν μόλις αντιληφθούν τη νοοτροπία και τους στόχους στον τρόπο δουλειάς του συλλόγου. Για την Α2 ΕΣΚΑΘ υπάρχει ένας κορμός 8-9 παιδιών με ηλικίες 15-16-17. Αυτά θα πλαισιωθούν με 4 έμπειρους αλλά και ταλαντούχους παίκτες(με ελάχιστο κόστος) και θα κατέβει μια ομάδα με όρεξη, μέλλον και μοναδικό στόχο την άνοδο. Αρωγός σε αυτήν τη δύσκολη προσπάθεια γνωρίζουμε ότι θα είναι αρκετοί συμπολίτες μας που ελπίζουμε να μας στηρίξουν και οικονομικά μέσω χορηγιών και διαφημίσεων και φυσικά ο φίλαθλος κόσμος της ΑΕΛ.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ
Μάλιστα έγιναν και οι πρώτες κινήσεις ήδη για την νέα ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2 ΕΣΚΑΘ. Προπονητής θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με άμεσο συνεργάτη τον Γιώργο Βαγιόπουλο. Σωκράτης Κουκουράβας, Μπάμπης Γκιάστας αποκτήθηκαν με μεταγραφή ενώ από τον Αστέρα ήρθαν οι νεαροί Γαλάνης και Μάρκου.
ΝΕΟ ΔΣ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Εν τω μεταξύ σήμερα το βράδυ θα πραγματοποιηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο (ήταν προγραμματισμένο για χθες αλλά αναβλήθηκε). Στις 21.30 στα γραφεία του ερασιτέχνη θα παρθούν αποφάσεις για δύο ποδοσφαιρικά θέματα. Το ένα είναι η επιλογή του προπονητικού κέντρου για τα τμήματα υποδομής και το άλλο είναι η στελέχωση του προπονητικού τιμ. Βασικός προπονητής είναι ο Νίκος Βλαχούλης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass