ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

«Χαρίζεται» στα σωματεία η ετήσια συνδρομή

* ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ * ΤΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΓΙΑ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2011 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:50
 Υπό την προεδρία του Ζήση Γρηγορίου συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης. Παρόντες ήταν οι διοικητικοί Σταύρος Πουλαράκης, Δημήτρης Λεωνιδάκης, Γιάννης Βλάγκας, Βασίλης Μητροδήμος, Λευτέρης Γρηγοριάδης, Μιχάλης Παπαγεωργίου και Κώστας Λυγούρας. Την Επιτροπή Διαιτησίας εκπροσώπησε ο πρόεδρός της Στέλιος Νίτσας.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΙΚΤΕΣ ΟΙ ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ – ΣΕΛΙΩΝΗΣ
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αποφάσισε όπως ανανεώσει για άλλη μια χρονιά (2011 – 2012) τη σύμβαση συνεργασίας με τους προπονητές Τάσο Μπεριτζά και Ηλία Σελιώνη, ως υπεύθυνους των Μικτών ομάδων Νέων και Παίδων της ΕΠΣΝΛ. Οι δύο προπονητές, το έργο των οποίων κατά τη λήξασα ποδοσφαιρική περίοδο, θεωρήθηκε πετυχημένο, υπέβαλαν προς το διοικητικό συμβούλιο λεπτομερή απολογισμό του έργου τους και της δραστηριότητας των δύο Μικτών κατά την ποδοσφαιρική περίοδο 2010 – 2011.
ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ
Οι αγώνες για το Κύπελλο Ερασιτεχνών της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου θα ξεκινήσουν τις 3 και 4 Σεπτεμβρίου (1η αγωνιστική) και συνεχιστούν με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής το επόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Σεπτεμβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται από τα σωματεία μέχρι την 22α Αυγούστου, ενώ η κλήρωση των αγώνων της 1ης αγωνιστικής θα γίνει στα γραφεία της Ένωσης την Πέμπτη 25 Αυγούστου. Ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων του Κυπέλλου θα γίνει σύμφωνα με την προκήρυξη της περιόδου 2010 – 2011.
17 ΚΑΙ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ Α΄, Α1 ΚΑΙ Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Αποφασίστηκε επίσης τα πρωταθλήματα των Α΄, Α1 και Β΄ κατηγοριών να ξεκινήσουν το Σαββατοκύριακο 17 και 18 Σεπτεμβρίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας θα πρέπει να γίνουν μέχρι τη 19η Αυγούστου, για αυτό της Α1 κατηγορίας μέχρι την 22α Αυγούστου, της Β΄ Κατηγορίας μέχρι την 23η Αυγούστου, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας θα γίνονται μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου. Οι αγώνες του πρωταθλήματος αυτού θα ξεκινήσουν τις 1 και 2 Οκτωβρίου.
Οι κληρώσεις των αγώνων για τα πρωταθλήματα Α΄, Α1 και Β΄ κατηγοριών θα γίνουν την 1η Σεπτεμβρίου, μετά τη Γενική Συνέλευση της Ένωσης που έχει προγραμματιστεί για τη μέρα αυτή. Η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος της Γ΄ κατηγορίας θα γίνει τη 12η Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ένωσης.
ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σημαντικές αλλαγές αποφασίστηκε να συμπεριληφθούν στη νέα προκήρυξη των πρωταθλημάτων, σχετικές με τον προβιβασμό και υποβιβασμό των ομάδων από κάθε κατηγορία. Οι αλλαγές αυτές θα έχουν σχέση και με την απόφαση που θα πάρει η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 22 Ιουλίου και θα αφορά στην άνοδο των πρωταθλητριών ομάδων των Ενώσεων στη Δ΄ Εθνική και αν αυτή θα γίνεται απ΄ ευθείας ή ύστερα από αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών.
Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, ο προβιβασμός – υποβιβασμός των ομάδων στις τοπικές κατηγορίες, κατά τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα γίνεται ως εξής:
Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ο πρωταθλητής θα ανεβαίνει στην Δ΄ Εθνική, ή θα διεκδικεί την άνοδό του με αγώνες μπαράζ με πρωταθλητές άλλων Ενώσεων (αν παρθεί τέτοια απόφαση από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ).
Από την Α΄ κατηγορία θα υποβιβάζονται στην Α1 κατηγορία οι 2 τελευταίες του βαθμολογικού πίνακα ομάδες, ενώ η 14η ομάδα θα δίνει αγώνα μπαράζ με την 4η ομάδα της Α1 κατηγορίας για να διεκδικήσει το δικαίωμα παραμονής στην Α΄ κατηγορία. Αν ο πρωταθλητής της Α΄ δεν πετύχει την άνοδό του στην Δ΄ Εθνική, τότε ο αγώνας μπαράζ δεν θα γίνει και θα υποβιβαστούν στην Α1 κατηγορία οι 3 τελευταίες ομάδες. Αυτός ο αγώνας μπαράζ δεν θα γίνει, αν ο πρωταθλητής της Α΄ ανεβεί στη Δ΄ Εθνική, αλλά υποβιβαστεί από το περιφερειακό πρωτάθλημα ομάδα του Νομού Λάρισας. Αν από το πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής υποβιβαστούν περισσότερες λαρισινές ομάδες, τότε ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν από την Α΄ κατηγορία θα αυξάνεται αναλόγως.
Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Σύμφωνα με τη νέα προκήρυξη θα ανεβαίνουν στην Α΄ κατηγορία οι 3 πρώτες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η 4η θα δίνει (ή όχι, σύμφωνα με τα παραπάνω αναφερόμενα) αγώνα μπαράζ με τη 14η ομάδα του βαθμολογικού πίνακα της Α΄ κατηγορίας.
Θα υποβιβάζονται στη Β΄ κατηγορία οι 4 τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα, ο αριθμός των οποίων θα αυξάνεται σύμφωνα με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Δ΄ Εθνική και εάν ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας δεν πετύχει την άνοδό του στη Δ΄ Εθνική.
Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανεβαίνουν στην Α1 κατηγορία 5 ομάδες. Οι δύο πρώτες από κάθε όμιλο, ενώ οι δύο τρίτες του κάθε ομίλου θα διεκδικήσουν άνοδο σε αγώνα μπαράζ μεταξύ τους.
Υποβιβάζονται στην Γ΄ κατηγορία 7 ομάδες. Οι 3 τελευταίες του κάθε ομίλου, ενώ οι 4ες από το τέλος του κάθε ομίλου θα δώσουν μεταξύ τους αγώνα μπαράζ για να διεκδικήσει η μία την παραμονή της.
Ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν θα αυξάνεται σύμφωνα με τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν από τη Δ΄ Εθνική και εάν ο πρωταθλητής της Α΄ κατηγορίας δεν πετύχει την άνοδό του στη Δ΄ Εθνική.
Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ανεβαίνουν στην Β΄ κατηγορία 8 ομάδες. Οι πρώτοι της βαθμολογίας των 4 ομίλων, ενώ οι άλλοι 4 θα αναδειχθούν από αγώνες που θα γίνουν με τη δημιουργία 2 υποομίλων, στους οποίους θα συμμετάσχουν οι 2ες και 3ες ομάδες της βαθμολογίας των 4 ομίλων Οι υποόμιλοι αυτοί δεν θα φέρουν αντιμέτωπες ομάδες που στο κανονικό πρωτάθλημα αγωνίστηκαν στον ίδιο όμιλο.
«ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ» ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης αναγνωρίζοντας τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι οι παράγοντες των ερασιτεχνικών σωματείων, σε συνδυασμό πάντα με τη γενική οικονομική κρίση, ύστερα από πρόταση του προέδρου, αποφάσισε όπως κατά τη φετινή ποδοσφαιρική χρονιά «χαριστούν» σ΄ όλα τα σωματεία της δύναμής της τα χρηματικά ποσά που θα έπρεπε να καταβάλλουν στο Ταμείο της Ένωσης ως συνδρομή, για τη συμμετοχή τους στα πρωταθλήματα, Κύπελλο, Ακαδημίες.
Παραμένουν ως έχουν οι αριθμοί των «νεαρών» ποδοσφαιριστών που υποχρεωτικά θα πρέπει να συμμετέχουν στους επίσημους αγώνες των ομάδων τους.
Αποφασίστηκε όπως ισχύσει η περυσινή προκήρυξη των πρωταθλημάτων, που προέβλεπε την υποχρεωτική συμμετοχή στους αγώνες «νεαρών» ποδοσφαιριστών. Έτσι και για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο, υποχρεωτικά θα πρέπει να αγωνίζονται στις ομάδες ποδοσφαιριστές που έχουν γεννηθεί την 1/1/1991 και μετά, 3 τον αριθμό για τις ομάδες της Α΄ κατηγορίας, 2 για αυτές της Α1 και Β΄ κατηγοριών και 1 για τις ομάδες της Γ΄ κατηγορίας.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΟ
Στις 22 Ιουλίου, στην Αθήνα θα γίνει η έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΠΟ, που είχε διακοπεί την 3η Ιουνίου. Την ΕΠΣΝΛ θα εκπροσωπήσουν στη συνέλευση αυτή ο πρόεδρος Ζήσης Γρηγορίου (τακτικός) και ο αντιπρόεδρος Σταύρος Πουλαράκης (αναπληρωματικός).
ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
- Έγινε δεκτό το αίτημα της ομάδας «Φλόγα» Ευαγγελισμού να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο Καταστατικό της Ένωσης.
- Θα σταλεί το ποσό των 100 ευρώ στην Ένωση Μεσσηνίας, ύστερα από σχετικό έγγραφο αίτημά της, υπέρ αναξιοπαθούντος ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή της περιοχής της.
- Επαναδραστηριοποιείται το σωματείο Α.Ο. Ελευθερών, που θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας
- Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΠΟ, που έστειλε στην Ένωση τις καταστάσεις αθλουμένων μελών όλων των σωματείων (οι εκπρόσωποί τους μπορούν να τις παραλαμβάνουν από τη γραμματεία), η συνολική δύναμη των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών των σωματείων του Νομού Λάρισας ανέρχεται σήμερα στον αριθμό 12.675. Όσα σωματεία έχουν στη δύναμή τους πάνω από 140 αθλούμενα μέλη, θα μπορούν κατά τη χρονική περίοδο 1 έως 31 Ιουλίου, να υποβάλλουν προς την ΕΠΟ αίτηση ομαδικής αποδέσμευσης αριθμού αθλουμένων μελών, ώστε να έχουν τη δυνατότητα ανανέωσης του έμψυχου υλικού της ομάδας τους.
ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4 ΙΟΥΛΙΟΥ
Την προσεχή Δευτέρα 4 Ιουλίου, σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν τα Καταστατικά της ΕΠΟ και των Ελληνικών Ενώσεων, τα γραφεία της Ομοσπονδίας και των κατά τόπους ΕΠΣ, θα παραμείνουν κλειστά, αφού η 4η Ιουλίου κάθε χρονιάς θεωρείται επετειακή, αφού τη συγκεκριμένη ημερομηνία το καλοκαίρι του 2004, η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass