ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΟΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ AEL FC ARENA

Μηνύματα αισιοδοξίας για ένα ελπιδοφόρο αύριο

* ΕΠΕΣΕ Η ΑΥΛΑΙΑ ΤΗΣ ΦΕΤΙΝΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΛ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2011 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:40
Στο επιβλητικό AEL FC Arena έπεσε το απόγευμα του Σαββάτου η αυλαία της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς στο νομό Λάρισας με την καθιερωμένη εκδήλωση-θεσμό του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών ν. Λάρισας. Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προσπαθεί να βρει πόρους για να παραμένει ζωντανό και να διατηρήσει το χαρακτήρα του ο ρόλος του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή επαναπροσδιορίζεται και αποκτά νέα διάσταση. Αυτό ακριβώς το μήνυμα προσπάθησε να περάσει η φετινή εκδήλωση όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΕΠΛ Νίκος Ζεϊμπέκης λέγοντας:
«Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να μιλάμε για μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις. Άλλωστε γι’ αυτό ονομάζεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και όχι επαγγελματικό. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι κάτι που υπάρχει γιατί το αγαπάμε. Γι’ αυτό θεωρώ ότι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρισκόμαστε πρέπει να συνδράμουν κι αυτοί από την πλευρά τους με το να μην έχουν υψηλές οικονομικές απαιτήσεις από τις ομάδες» επισήμανε ο Νίκος Ζεϊμπέκης και κατέληξε:
«Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Λάρισας έχει παρόν και μέλλον γιατί υπάρχουν πολλά ταλέντα που μέσα από τη σκληρή δουλειά και τη θέληση μπορούν να σταδιοδρομήσουν και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Η χρονιά πιστεύω ήταν επιτυχημένη και εύχομαι και του χρόνου τα πράγματα να είναι ακόμα καλύτερα. Εμείς ως ΣΕΠΛ θα στηρίζουμε τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή και θα προσπαθούμε να λύνουμε τα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται.
Θα ήθελα τέλος να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες που στήριξαν οικονομικά τις ομάδες».
ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΠΗΛΑΔΑΚΗ
Η φετινή ωστόσο εκδήλωση έστειλε ένα ακόμη μήνυμα. Την στήριξη των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κωστή Πηλαδάκη τον οποίο ο ΣΕΠΛ τίμησε για την προσφορά του στη Λάρισα και στο τοπικό ποδόσφαιρο με τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου γηπέδου που αποτελεί όνειρο για κάθε νεαρό ποδοσφαιριστή. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του πρώην προέδρου του ΣΕΠΛ και νυν προέδρου των παλαιμάχων του Συνδέσμου Μανώλη Γαραζανάκη: «Στηρίζουμε τον πρόεδρο Κωστή Πηλαδάκη και την ΑΕΛ». Την πλακέτα για λογαριασμό του κ. Πηλαδάκη παρέλαβε ο Ζήσης Ζιάγγας.
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΩΣΤΑ ΠΛΑΤΗ
Παρένθεση στο εορταστικό χρώμα της εκδήλωσης ήταν η απονομή τιμητικής πλακέτας στην οικογένεια του αδικοχαμένου αρχηγού της Δήμητρας Αγιάς, Κ. Πλατή. «Είναι μια δύσκολη στιγμή. Πιστεύω κάποιοι από εσάς είναι άτυχοι γιατί δεν πρόλαβαν να ζήσουν τον Κώστα και κάποιοι άλλοι τυχεροί που δεν βίωσαν το χαμό του» ήταν τα λόγια του προπονητή της ομάδας και οικογενειακού φίλου Ηλία Αρβανίτη που παρέλαβε για λογαριασμό των συγγενών του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή την τιμητική πλακέτα.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης βραβεύθηκαν οι πρώτοι σκόρερς όλων των τοπικών κατηγοριών αλλά και του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, οι πρωταθλήτριες ομάδες της ΕΠΣΛ, η κυπελλούχος ΕΠΣΛ και η πρωταθλήτρια της Δ’ Εθνικής στον 4ο όμιλο.
Πιο συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι πρώτοι σκόρερς:
Περιφερειακό: Φλίγκος, Οικονόμος Τσαριτσάνης, 19 γκολ
Α’ ΕΠΣΛ: Ευαγγέλου, Μελιβοία, 34 γκολ
Α1 ΕΠΣΛ: Νικούλης, Αχιλλέας Φαρσάλων, 28 γκολ
Β’ ΕΠΣΛ 1ος όμιλος: Κίτσας Παν., Κουλούρι, 27 γκολ
Β’ ΕΠΣΛ 2ος όμιλος: Καπετάνιος Άρης, Ομορφοχώρι, 36 γκολ
Γ’ ΕΠΣΛ 1ος όμιλος: Ελευθέρογλου Τάσος, Αβέρωφ, 28 γκολ
Γ’ ΕΠΣΛ 2ος όμιλος: Φακής Θωμάς, Μικρό Ελευθεροχώρι, 27 γκολ
Γ’ ΕΠΣΛ 3ος όμιλος: Μουσταφάι Χαμέτ, Αιγάνη, 38 γκολ
Γ’ ΕΠΣΛ 3ος όμιλος: Ταρταμπούκας Απ., Ίκαρος, 38 γκολ
Γ’ ΕΠΣΛ 4ος όμιλος: Δημόπουλος Χρ. Ανθούπολη, 28 γκολ
***
Οι πρωταθλήτριες ομάδες:
Περιφερειακό: Οικονόμος Τσαριτσάνης
Κυπελλούχος Ν. Λάρισας: Ελασσόνα
Α’ ΕΠΣΛ: Αμπελωνιακός
Α1 ΕΠΣΛ: Τερψιθέα
Β’ ΕΣΠΛ 1ος όμιλος: Γλαύκη
Β’ ΕΠΣΛ 2ος όμιλος: Πανιώνιος
Γ’ ΕΠΣΛ 1ος όμιλος: Ηρακλής Λάρισας
Γ’ ΕΠΣΛ 2ος όμιλος: Δολιχιακός
Γ’ ΕΠΣΛ 3ος όμιλος: Αιγάνη
Γ’ ΕΠΣΛ 4ος όμιλος: Μελία
*Τέλος με ειδική βράβευση τιμήθηκε και ο πρώην ποδοσφαιριστής της Βερδικούσιας Γκουρνέλης που λόγω τραυματισμού αναγκάστηκε να αποχωρήσει πρόωρα από την ενεργό δράση.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Ας δούμε τι δήλωσαν ορισμένοι εκ των βραβευθέντων αλλά και οι εκπρόσωποι των πρωταθλητριών ομάδων:
Γιώργος Μπαμπάλης (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Ευχαριστούμε τον ΣΕΠΛ για την τιμή που έκανε στην ομάδα μας για την υπερβατική προσπάθεια που έγινε φέτος. Πιστεύω ότι και του χρόνου θα προσπαθήσουμε να διαφημίσουμε το όνομα της ποδοσφαιρικής Λάρισας στην πρωτόγνωρη για μας κατηγορία της Γ’ Εθνικής».
Θάνος Κουτσούκης (Αμπελωνιακός): «Είναι μεγάλη τιμή για τον Αμπελωνιακό το ότι ο ΣΕΠΛ αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια μας τιμά και επίσης το γεγονός ότι θα παίξουμε στο στολίδι της Θεσσαλίας. Αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους του ΣΕΠΛ και εύχομαι κάθε χρόνο να γίνεται και κάτι καλύτερο. Εμείς σαν ομάδα προχωράμε».
Μανώλης Δασκαλόπουλος (Ηρακλής Λάρισας): «Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με τα δικά μας παιδιά και θα συνεχίσουμε με τα δικά μας παιδιά για τη μεγαλύτερη κατηγορία. Θα προσπαθήσουμε να επαναφέρουμε τον Ηρακλή εκεί που ήταν και που αξίζει να είναι».
Θεόκλητος Τσιόγκας (Δολιχιακός): «Ευχαριστούμε τον ΣΕΠΛ για την τιμή που μας έκανε. Είμαστε ένα σωματείο με 35 χρόνια προσφοράς στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και ελπίζουμε του χρόνου να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της νέας κατηγορίας και να εξασφαλίσουμε την άνετη παραμονή μας».
Ηλίας Παναγιωτίδης (Ελασσόνα): «Για μας αυτή η βράβευση σημαίνει ότι σε μια χρονιά δύσκολη καταφέραμε να πάρουμε το κύπελλο ΕΠΣΛ και πιστεύουμε ότι από δω και πέρα η συνέχεια θα είναι ανάλογη των διοικητικών και προπονητικών αλλαγών και της νέας προοπτικής στο σύλλογο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο στην περιοχή της Ελασσόνας στο νομό Λάρισας γενικότερα και φυσικά στην ΑΕΛ».
Αγγελακόπουλος (Μελία): «Ήταν μια πετυχημένη χρονιά για την ομάδα του χωριού. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ με νέα παιδιά από το χωριό και με ορισμένους έμπειρους παίκτες από τη Λάρισα καταφέραμε να κάνουμε ένα αξιόμαχο σύνολο. Ευελπιστούμε του χρόνου να ανέβουμε ακόμα πιο ψηλά. Ευχαριστούμε το ΣΕΠΛ για τη βράβευση και μακάρι να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή».
Ευθύμιος Φλώρος (Πανιώνιος): «Μας αρέσει ο αθλητισμός αλλά κοιτάζουμε και τον πρωταθλητισμό. Η νέα χρονιά θα είναι καλύτερη για τον Πανιώνιο με νέα στελέχη στο σύλλογο αλλά τον ίδιο προπονητή».
Κώστας Φλίγκος (Οικονόμος Τσαριτσάνης): «Είναι τιμή να βρίσκεσαι σ’ αυτό το στολίδι και εύχομαι και του χρόνου να βοηθήσω την ομάδα στην οποία θα βρίσκομαι. Ευχαριστώ το ΣΕΠΛ πάρα πολύ και εύχομαι υγεία σε όλους».
Θωμάς Φακής (ΠΟΜΕ): «Είναι μεγάλη τιμή για τον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή. Είναι σημαντική η προσπάθεια που γίνεται με σκοπό τη στήριξη και ανάδειξη των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών».
Παναγιώτης Κίτσας (Άρης Κουλουρίου): «Για μένα αυτή η βράβευση αποτελεί μεγάλη χαρά και με δίνει δύναμη να συνεχίσω. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου που με βοήθησαν και σε όλους όσοι με στήριξαν».
Άρης Καπετάνος (Δόξα Ομορφοχωρίου): «Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω το ΣΕΠΛ για την τιμή που μου έκανε. Είναι μεγάλη μου χαρά να παίξω και να βραβευτώ σ’ αυτό το γήπεδο. Εύχομαι η επόμενη χρονιά να είναι ακόμα καλύτερη».
Σωκράτης Ευαγγέλου (Φιλοκτήτης Μελιβοίας): «Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου που με πίστεψαν και με βοήθησαν να πετύχω αυτά που κατάφερα και θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να ανέβω ένα ακόμα σκαλοπάτι. Στο φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΛ ο ανταγωνισμός δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλος ωστόσο δεν παύει να είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα για ένα παιδί στην ηλικία τη δική μου το οποίο αποκτά εμπειρίες. Πίστεψα στον εαυτό μου και τα κατάφερα».
Άλκης Νικούλης (Αχιλλέας Φαρσάλων): «Ήταν μία καλή χρονιά για μένα και το βραβείο αυτό το αφιερώνω στους συμπαίκτες μου γιατί χωρίς αυτούς δεν θα πετύχαινα τίποτα. Δίκαια ανεβήκαμε κατηγορία και πιστεύω ότι ο Αχιλλέας αξίζει να πάει πολύ πιο ψηλά. Φέτος έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από την ομάδα σε όλα τα επίπεδα παρ’ όλο που έχτισαν μια ομάδα από την αρχή και βλέπω με καλό μάτι την προοπτική ανανέωσης της συνεργασίας μας».
ΝΙΚΗΤΗΣ Ο ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ
Τόσο οι νέοι όσο και οι παλαίμαχοι του Αμπελωνιακού αναδείχθηκαν νικητές στις δύο αναμετρήσεις που διεξήχθησαν:
Αναλυτικότερα:
Στην παράταση χρειάστηκε να οδηγηθούν για να λύσουν τις διαφορές τους οι ομάδες παλαιμάχων του ΣΕΠΛ και του Αμπελωνιακού αφού στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης αναδείχθηκαν ισόπαλες με σκορ 3-3.
Ο Γκάτας στο 1ο λεπτό άνοιξε το σκορ για το ΣΕΠΛ όμως ο Γκαμπέτας ισοφάρισε στο 15’, ενώ ο Πούλιος έδωσε στο 20’ το προβάδισμα στον Αμπελωνιακό. Ο ρακιτζόγλου ισοφάρισε σε 2-2, ο Θ. Γκόβαρης έδωσε ξανά το προβάδισμα στους «πράσινους» ενώ ο Ρακιτζόγλου ισοφάρισε σε 3-3 στο 37’
Στη διαδικασία των πέναλτι ο Κακαράντζας έκανε το 1-0 για τους παλαίμαχους της πρωταθλήτριας της Α’ ΕΠΣΛ, ενώ ο Ρακιτζόγλου απάντησε για την ομάδα του ΣΕΠΛ. Ακολούθησε το εύστοχο πέναλτι του Κουσιέρα, ενώ ο Ακριβούλης ισοφάρισε σε 2-2. Ο Κατσής στη συνέχεια πέτυχε το 3-2 για την ομάδα του Αμπελωνιακού όμως ο Κώτσιος ήταν άστοχος κι έτσι οι «πράσινοι» απέκτησαν πλεονέκτημα. Ο Κ. Γκόβαρης ανέβασε τη διαφορά σε 4-2 και ο Γεωργαλάς μείωσε σε 4-3 κρατώντας την ομάδα του ΣΕΠΛ μέσα στο παιχνίδι. Στο πέμπτο πέναλτι ο Ζιωγάκης του Αμπελωνιακού ήταν άστοχος σε αντίθεση με τον Λακερδά που βρήκε δίχτυα και ισοφάρισε σε 4-4.
Ακολούθησε το έκτο πέναλτι με τον Πούλιο να κάνει το 5-4 για τον Αμπελωνιακό που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα αφού ο Μπαντραλέξης από τον ΣΕΠΛ ήταν άστοχος.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΣΕΠΛ: Κοβούσογλου, Λόης, Στεργιόπουλος, Αλεξούδης, Αγγέλης, Ψαθάς, Γαραζανάκης, Μπεριτζάς, Τασιούλης, Φακίτσας, Γκάτας (Λακερδάς, Χύτας, Κώτσιος, Ρούστας, Ρακιτζόγλου, Σουφλέρης, Γεωργαλάς, Γκούλιος, Ακριβούλης, Γκατζούδης, Μπατραλέξης).
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΥ: Βλαχάβας, Παπαδημητρίου, Μπίτης, Γκαμπέτας, Ζιωγάκης, Κουσιέρας, Κ. Γκόβαρης, Πετρίκης, Κατσής, Πούλιος, Κακαράντζας (Θ. Γκόβαρης, Μπαρμπής, Στάμκος, Βαρσάμης).
ΕΥΚΟΛΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ
Στην κατηγορία των Νέων τα πράγματα ήταν σαφώς πιο εύκολα για τον Αμπελωνιακό που ουσιαστικά εδραίωσε την νίκη στο α’ ημίχρονο. Ο Μπλέντι άνοιξε το σκορ στο 5’, ο Δαλακώνης στο 30’ διπλασίασε τα τέρματα για τον Αμπελωνιακό ενώ στο 35’ ο Αλεξανδρής ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 56’ ο Πικούλης.
Τους αγώνες διηύθυναν με επιτυχία οι κ. Αντ. Βαλιώτης, Νατσιούλας και Τσακνάκης.
Από την πλευρά της δημοτικής αρχής το «παρών» έδωσε ο αντιδήμαρχος κ. Γ. Τερζούδης, οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ κ. Πουλαράκης και Γρηγοριάδης, ενώ από το χώρο της διαιτησίας ο κ. Φαρμάκης.
ΣΕΠΛ: Ντάλλας, Σουλιώτης, Σουπεκιώτης, Κατσάνος, Ματούλας, Γκαραλιάκος, Δημητρέλης, Περήφανος, Κορομηλάς, Χάμος, Ευαγγέλου (Χαλβατζάρας, Τσάμης, Ταστεμερίδης, Καπετάνος, Κύρκος, Πικούλης, Σμυρλής, Κοντοθανάσης, Κουτές, Αθανασίου, Μάνος, Γκουρνέλης, Αφεντούλης, Κοντογιάννης).
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Μούργκας, Γκόλτσος, Δαλακώνης, Τζιαρτζιάνης, Κούρος, Μεζίνι, Αλεξανδρής, Μπλέντι, Γωγάκος, Κακαβίτσης (Καρυπίδης, Αλεξόπουλος, Παπαγεωργίου, Μαυρίδης, Μαγγίνης, Κουτής, Παραφέστας, Δραχλήθρας, Δαλακούρας).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass