Ο ΒΛΑΣΗΣ ΒΛΑΪΚΙΔΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ

Από τον Αστέρα Λάρισας στην… Ιαπωνία

* ΤΙ ΛΕΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2011 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:40
Πέρυσι ήταν στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ και καθόταν στον πάγκο του Αστέρα Λάρισας. Από του χρόνου όμως θα βρίσκεται λίγο πιο ανατολικά. Μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα δηλαδή. Στην Ιαπωνία.
Ο Βλάσης Βλαϊκίδης έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που θα κοουτσάρει ομάδα στην Άπω Ανατολή. Την Ιβάτε Μπιγκ Μπουλς συγκεκριμένα. Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες βρέθηκε στην Ιαπωνία όπου και παρουσιάστηκε με επίσημη συνέντευξη Τύπου. Μετά από ένα δεκαήμερου παραμονής στη χώρα που χτυπήθηκε από τον μεγάλο σεισμό μίλησε στην «Ε». Πρώτη ερώτηση φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι αγωνιστικού ενδιαφέροντος.
-Βλάση τι γίνεται με το θέμα της ραδιενέργειας; Δεν φοβήθηκες;
* Η πόλη βρίσκεται αρκετά μακριά από την Φουκουσίμα. Τουλάχιστον 300 χλμ και αυτό αποτελεί σημαντικό παράγοντα. Οι ντόπιοι σου δείχνουν το δρόμο σε αυτό το θέμα και τους βλέπεις όλους ήρεμους. Λίγο με το φαγητό είμαι σκεπτικός αλλά εδώ τρώνε τα πάντα και αν είσαι λίγο προσεκτικός με τα πράσινα και τα λαχανικά γενικότερα δεν θα έχεις πρόβλημα. Άλλωστε γίνονται και πολλοί έλεγχοι συχνά. Ωστόσο υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση από όλους τους φορείς της χώρας. Ακόμα και εμείς σαν ομάδα κάναμε ένα τουρνουά πριν από λίγες ημέρες με σκοπό να ανεβάσουμε ψυχολογικά κάποια παιδιά από την πόλη Μιγιάκο που χτυπήθηκε.
-Πώς είναι το μπάσκετ στην Ιαπωνία;
* Είδα το φάιναλ φορ πριν από λίγο και φάνηκε πως το επίπεδο είναι αρκετά καλό. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για το μπάσκετ.
-Η ομάδα σου Ιβάτε Μπιγκ Μπουλς;
* Θα ήθελα να φτιάξουμε μία ομάδα βασισμένη στην καλή αμυντική λειτουργία. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου. Όλα ξεκινούν από την άμυνα. Έχουμε δικαίωμα πέντε ξένων παικτών και θα ενισχυθούμε με αυτούς. Το πρωτάθλημα αρχίζει στις αρχές Οκτωβρίου και η προετοιμασία μας θα ξεκινήσει στις αρχές Αυγούστου. Ελπίζω να είμαστε έτοιμοι σε αυτήν την πρώτη μας παρουσία.
Η BJ LEAGUE ΚΑΙ Ο ΠΑΒΛΙΣΕΒΙΤΣ
Η BJ League είναι ένα πρωτάθλημα που ξεκίνησε το 2005 και γίνεται στα πρότυπα του Αμερικανικού ΝΒΑ (όχι στο θέαμα φυσικά), με περιφέρειες και πλέι οφ. Η ομάδα του Βλάση Βλαϊκίδη θα συμμετάσχει φέτος για πρώτη φορά.
Εκεί θα βρει ακόμα έναν γνωστό του και φίλο, τον Ζέλικο Παβίσεβιτς, με τον οποίο συνυπήρξαν στον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια στις αρχές της δεκαετίας του ‘90. Ο Σέρβος τεχνικός βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τιμόνι της ομάδας Shimane Susanoo Magic.
Ο Βλαϊκίδης έχει συνεργαστεί ακόμη με τον Ντράγκαν Σάκοτα, ενώ έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Σκοπίων ως πρώτος προπονητής με την Στρούμιτσα το 2007.
Στον Αστέρα Λάρισας ξεκίνησε τη συνεργασία του πέρυσι αλλά λόγω κάποιων άσχημων αποτελεσμάτων στη μέση της σεζόν διεκόπη η συνεργασία των δύο πλευρών.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass