ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Το θεσσαλικό μπάσκετ γιορτάζει...

* ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Σ.ΚΑ.Θ. * ΔΗΜ. ΝΤΟΥΓΚΟΣ: «Η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ»

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2011 3:32 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:39
Το θεσσαλικό μπάσκετ έχει γράψει τη δική του ιστορία με διακρίσεις, αλλά και με την πρωτοβουλία παραγόντων από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας να κάνουν τη δική τους ένωση (Ε.Σ.ΚΑ.Θ.), που σηματοδότησε μεγαλύτερη δυναμική και ανάπτυξη του αθλήματος, που κορυφώθηκε με παίκτες που τροφοδότησαν όχι απλά την εθνική ομάδα, αλλά και το ΝΒΑ (Ρεντζιάς), ενώ είχε τρεις συλλόγους κάποια στιγμή στην Α1 Εθνική κατηγορία. Διακρίσεις είχε και στον ειδικό αθλητισμό, αλλά και στο γυναικείο μπάσκετ, όπου ο Ολυμπιακός Βόλου έχει γράψει μια εντυπωσιακή ιστορία (έφτασε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης στο «Λιλιάν Ρονκέτι»).
Σήμερα γιορτάζει τριάντα χρόνια από την ίδρυσή της, με μια αγωνιστική εκδήλωση που θα γίνει στις 6.30 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο του Αλκαζάρ και θα παίξουν παλαίμαχοι αθλητές της Θεσσαλίας, κυρίως του Βόλου και της Λάρισας, ενώ λίγο αργότερα, στο κοσμικό κέντρο «Βερσαλίες» θα γίνει απονομή τιμητικών διακρίσεων.
Ο πρόεδρος της Ε.Σ.ΚΑ.Θ., Δημήτρης Ντούγκος, μιλώντας γι’ αυτή την εκδήλωση είπε: «Αποφασίσαμε το διοικητικό συμβούλιο να κάνει αυτή την εκδήλωση για να δείξουμε ότι το θεσσαλικό μπάσκετ συνεχίζει την προσπάθεια για την παραγωγική διαδικασία ανάπτυξης του αθλήματος κόντρα στα φαινόμενα βίας, ντόπινγκ και στοιχηματισμού. Με μια λιτή εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για το ερασιτεχνικό μπάσκετ, αλλά και όσους το στήριξαν στην περιοχή μας».
Την εκδήλωση αυτή θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. και επίτιμος πρόεδρος της FIBAEurope, Γιώργος Βασιλακόπουλος.
ΟΙ ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ
Το 1981 ιδρύθηκε η Ε.Σ.ΚΑ.Θ., με πρωτοβουλία παραγόντων που είδαν αυτό που ανακάλυψαν οι άλλοι μετά από αρκετά χρόνια. Δηλαδή, τη Θεσσαλία σαν μια ενιαία περιφέρεια ανάπτυξης του αθλήματος για τον καλύτερο συναγωνισμό των ομάδων και την ποιοτική αναβάθμιση όλων των ομάδων.
Τα ιδρυτικά μέλη που αποφάσισαν αυτή την προσπάθεια θα τιμηθούν και συγκεκριμένα οι Ντούγκος, Βάτσιος, Βαλασάς, Μπαζούκης, Ματίκας, Θεοχάρης, Κασούλης, Γκουντούλας, Μαργαρίτης, άνθρωποι που έβαλαν τα συμφέροντα του μπάσκετ πάνω από τα τοπικά των περιοχών.
Τα επιτεύγματα του θεσσαλικού μπάσκετ φάνηκαν από τη στελέχωση της εθνικής ομάδας των ανδρών και θα τιμηθούν οι διεθνείς παίκτες μη εν ενεργεία Ζώης, Σταυρόπουλος, Ρεντζιάς (έφθασε μέχρι το ΝΒΑ), Μυλωνάς, Μπουντούρης, Λιαδέλης.
Οι διοργανωτές βραβεύουν και το πάθος του μπάσκετ στα πρόσωπα των Παναγιώτη Ντικούδη και Κώστα Ζαραγκότα που παρά τα προβλήματά τους κατάφεραν και έγραψαν τη δική τους ιστορία. Ο πρώτος με την εθνική ομάδα κωφών και ο δεύτερος με την εθνική ομάδα ατόμων με καρότσι.
Επίσης, θα τιμηθούν παράγοντες που στις περιοχές τους πρόσφεραν σημαντικές υπηρεσίες για το ερασιτεχνικό μπάσκετ χωρίς ποτέ να πάνε σε επαγγελματικό επίπεδο.
Το πρόσωπο του παράγοντα θα βραβευτεί συμβολικά σε τέσσερις παράγοντες, ενός από κάθε νομό της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα των Δημήτρη Πολυγένη (Τρίκαλα), Αλέκου Παπαδημητρίου (Λάρισα), Κολέτσου Βασίλη (Καρδίτσα), Χριστίνα Αντωνίου (Μαγνησία).
Το γυναικείο μπάσκετ αναπτύχθηκε στη Θεσσαλία και κυρίως στο Βόλο και θα τιμηθεί για την προσφορά της η Δήμητρα Παπαμιχαήλ που αγωνίσθηκε στην Εθνική Γυναικών (48 παιχνίδια τα περισσότερα από κάθε άλλη παίκτρια της Θεσσαλίας, 164 πόντους) και τον Ολυμπιακό Βόλου.
Τέλος, για τη βοήθεια που πρόσφεραν στο θεσσαλικό μπάσκετ ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ. και ένας από τους κορυφαίους παράγοντες του παγκοσμίου μπάσκετ, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Τάκης Τσαγκρώνης, αλλά και ο Άρης Ζώης, που πρόσφερε αθλητικά αλλά και διοικητικά σε ευρωπαϊκό επίπεδο στο μπάσκετ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass