ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΗΣ ΑΕΛ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΥ ΜΕ 4-2 ΜΕΤΡΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΕ ΜΟΝΤΡΕΑΛ ΚΑΙ ΤΟΡΟΝΤΟ ΤΟΝ ΜΑΪΟ

«Βυσσινί» νίκη με φόντο τον… Καναδά

* ΓΚΟΛ, ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗ, ΤΑΜΠΑΚΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΛΙΒΟΙΑ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2011 1:22 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:29
Πιστοί στο ποδοσφαιρικό έθιμο της Μ. Παρασκευής οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ φόρεσαν ξανά την αθλητική τους περιβολή και βρέθηκαν στο χλοοτάπητα του γηπέδου Αλκαζάρ. Αυτή τη φορά απέναντί τους παρατάχθηκαν οι παλαίμαχοι του Αμπελωνιακού σ’ ένα παιχνίδι που είχε καθαρά εθιμοτυπικό χαρακτήρα αλλά παράλληλα αποτέλεσε ένα «κρας τεστ» ενόψει των διεθνών αγωνιστικών υποχρεώσεων των «βυσσινί» στον Καναδά τον ερχόμενο μήνα.
«Θέλαμε, πέραν του εθιμοτυπικού της ημέρας, να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας και να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει της συμμετοχής μας στο διεθνές τουρνουά σε Μόντρεαλ και Τορόντο» επισήμανε ο εκτελών χρέη υπηρεσιακού προπονητή στους «βυσσινί» Ηλίας Σελιώνης και συνέχισε:
«Τα συμπεράσματα είναι ότι στο… φαΐ θα τα πάμε πάρα πολύ καλά. Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό σημείο αν και δεν χρησιμοποιήσαμε τους παίκτες που θα πάρουμε στον Καναδά γιατί υπάρχουν κατάσκοποι στις κερκίδες του σταδίου Αλκαζάρ» συμπλήρωσε ο Ηλίας Σελιώνης ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΛ, Τάκης Παραφέστας ανέφερε:
«Το μυαλό μας είναι κυρίως στην οργάνωση της αποστολής και στο ταξίδι στον Καναδά. Θα αναχωρήσουμε στις 20 Μαΐου για το Μόντρεαλ, όπου θα μείνουμε δύο μέρες και στη συνέχεια, μεταβούμε στο Τορόντο. Θέλαμε να κάνουμε αυτό το παιχνίδι για να τηρήσουμε και το έθιμο ενώ στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε και αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα που είναι μέσα στους βασικούς στόχους μας. Θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα σε όλους».
ΚΕΡΝΟΥΣΕ ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΙΟ
Στο αγωνιστικό μέρος, πρόσωπο της αναμέτρησης δεν ήταν άλλο από τον Γιώργο Λιάπη. Ο επιθετικός των παλαιμάχων της ΑΕΛ κερνούσε… γκολ για τον γιο που του χάρισε η γυναίκα του προχθές το πρωί –οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για νέο σέντερ φορ-και φυσικά η χαρά ξεχείλιζε από το πρόσωπό του.
Ο Γιώργος Λιάπης λοιπόν άνοιξε το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό για να ισοφαρίσει ο Κατσής στο 11’. Ο επιθετικός των «βυσσινί» βρήκε ξανά δίχτυα στο 21’ (2-1) και στο 29’ (3-1), ενώ ο Θοδωρής Βουτυρίτσας στο 36’ πέτυχε το 4-1.
Μπροστά στο φάσμα της ήττας ο προπονητής του Αμπελωνιακού κ. Παγούνης ανακάτεψε την τράπουλα ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Πουλιοτόπουλο ο οποίος λίγο μετά την είσοδό του στο παιχνίδι στο 40’ πέτυχε το 4-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα αφού στην επανάληψη οι προσπάθειες των παικτών και των δύο ομάδων αποδείχθηκαν άκαρπες. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. Βασίλης Δικόπουλος.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΕΛ: Αντωνόπουλος, Μ. Τσακμακίδης, Βουτυρίτσας, Παραφέστας, Τσιτσιλής, Μπεριτζάς, Ντόσας, Λόης, Λιάπης, Παπαρίζος, Τζιότζιος (Γκόλαντας, Μαουσίδης, Τσώτσος, Ι. Τσακμακίδης, Σελιώνης, Αλεξούλης, Καρέλιας, Ζάμπας, Μοράλες).
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΥ: Βλαχάβας, Πετρίκης, Ζιωγάκης Πολιτόπουλος, Φωτόπουλος, Κατσής, Γκουγκουλής, Γκόλτσος, Λιάπης, Μπόρας, Κακαράντζας (Πρίφτης, Πούλιος, Τζερεμές, Γκόβαρης Αθ., Γκόβαρης Κ., Μαυροδήμος, Στάμκος, Καραλής, Γκαμπέτας).
ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ
Τις ποδοσφαιρικές τους… αρετές ξεδίπλωσαν για μία ακόμα χρονιά οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές αρκετών συλλόγων του νομού. Είναι άλλωστε το ποδοσφαιρικό έθιμο της Μ. Παρασκευής. Παιχνίδια που μπορεί μεν να υστερούν σε δύναμη και
υψηλή τεχνική, ξυπνούν όμως μνήμες από το ένδοξο παρελθόν του λαρισινού ποδοσφαίρου. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεν ήταν λίγες οι ομάδες που τίμησαν το ποδοσφαιρικό αυτό έθιμο. Στο Βιολογικό, τη Μελιβοία, τα Ταμπάκικα αλλά και αλλού ο Λαρισαϊκός, ο Φάρος, ο Μελιβοιακός, οι Αμπελόκηποι και άλλες ομάδες θυμήθηκαν για λίγο τα παλιά.
Ας δούμε λοιπόν πώς εξελίχθηκαν ορισμένες από τις χθεσινές αναμετρήσεις:
Ο ΠΑΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…
Αυτή τη φορά και μετά από δύο διαδοχικές ισοπαλίες πέρσι και πρόπερσι οι Παλαίμαχοι του Λαρισαϊκού κατάφεραν να γευθούν τη χαρά της νίκης και να επιβληθούν των Νέων με 2-0.
Ο αγώνας, θα πρέπει να επισημανθεί, διεξήχθη στη μνήμη των θανόντων παραγόντων, προπονητών και ποδοσφαιριστών του συλλόγου, για το λόγο αυτό πριν την έναρξη της αναμέτρησης ποδοσφαιριστές, παράγοντες και παλαίμαχοι του Λαρισαϊκού εναπόθεσαν λουλούδια σε ειδικό σημείο του γηπέδου όπου υπήρχε πινακίδα με τα ονόματα των εκλιπόντων και φωτογραφικό υλικό.
Τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση πέτυχαν οι Γεωργούλας και Γκόγκας (αυτογκόλ), ενώ επεισόδιο παραλίγο να δημιουργηθεί λίγο πριν το τέλος του παιχνιδιού μεταξύ του ποδοσφαιριστή των Νέων, Βαγγέλη Δημησιάνου και του διαιτητή Γιώργου Κακαρδάκη με τον πρώτο να αντικρίζει τελικά την κόκκινη κάρτα.
Το παιχνίδι αξίζει να σημειωθεί είχε και τρίτο ημίχρονο στο γνωστό ουζερί «Πεζοβολίστρα» του κ. Κατσούλη.
Τέλος ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Λαρισαϊκού εύχεται ό,τι καλύτερο στην οικογένεια του Γιώργου Λιάπη που απέκτησε ένα υγιέστατο αγοράκι και παράλληλα ευχαριστεί τους διαιτητές της αναμέτρησης (Γ. Κακαρδάκη, Αγγελούλη, Χατζηλιόντα) που προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ: Λ. Πλίτσης, Καρίμαλης, Ρεντούμης, Τσεγκελίδης, Κούργιας, Καζαντζής, Τσουτσούμης, Καραβασίλης Β., Γκατζούδης, Γεωργαλάς, Σέντζας (Κυριτσάκας Β., Μεϊμάρογλου, Κυριτσάκας Δ., Ευαγγέλου, Καρέλιας, Σομπασίτης, Δοξαράς, Ροβογλίδης, Μάνος, Φ. Πλίτσης).
ΝΕΟΙ ΛΑΡΙΣΑΪΚΟΥ: Μόσιαλος, Καραβασίλης Ορ., Καραβασίλης Ι., Τατίας, Νταής, Βάσσος, Σελήνης, Μικερτζής, Τασιάς Π., Τασιάς Β., Κουλούρης (Γεωργούλας, Ζουφελίντας, Χσοινάς, Γκόγκας, Κουτσιμάνης, Μπαμπαλιούτας, Δημησιάνος).
ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Στα Ταμπάκικα η παράδοση που θέλει τους Παλαίμαχους να κερδίζουν τους Νέους συνεχίστηκε και φέτος. Αυτή τη φορά το… ταμπλό έγραφε 4-2.
«Δράστης» και μορφή του αγώνα ο πρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Μπαλανίκας που έδειξε το δρόμο για τη νίκη στην ομάδα του παρά τον πόλεμο που δέχθηκε από τον προπονητή Τάσο Μπεριτζά. Ο πολλά… υποσχόμενος επιθετικός των Παλαιμάχων άνοιξε το σκορ στο 12’, ενώ πέντε λεπτά αργότερα με μία εντυπωσιακή «λόμπα» διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Ο Τούλιος πέτυχε το 3-0 ενώ ο Βύρης ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 4-0. Λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Τριτάρης μείωσε σε 4-1, ενώ το τελικό 4-2 διαμόρφωσε ο Πάνος στην επανάληψη.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Βάιος Καϊκας.
ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Χώτος, Σαχπατζίδης, Βεράκης, Βαμβακίδης, Παπαμιχαήλ, Θωμόπουλος, Δρογκούλας, Λέντζας, Τούλιος, Βύρης, Μπαλανίκας (Κανής, Ντόσας, Στανίσης, Ραχοβίτης, Μπεριτζάς, Σαλογιάννης).
ΝΕΟΙ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ: Τσεντίκης, Δώνος, Μπλάνας Ν., Κόκκινος, Τσιάμης, Σάλα, Πάνος, Βαγιούλης, Μπλάνας Γ., Τριτάρης, Μεζίνι (Κορτέσης, Καρέλιας, Στεργιόπουλος, Ντιντής, Βούλγαρης).
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass