ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΛΠΙΖΕΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Και να χάσει την πρωτιά, η Β’ Εθνική δεν… χάνεται

ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΙΝΙΚΑ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2011 1:23 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:29
Μπορεί να μην βγει πρώτος στην τελική βαθμολογία. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα έχει την ευκαιρία να ανέβει στη Β΄ Εθνική του μπάσκετ. Ο λόγος για τον Γυμναστικό Σύλλογο Αμπελώνα που φέτος κάνει μια προσπάθεια για να γράψει… ιστορία. Τρεις αγωνιστικές πριν τη λήξη του πρωταθλήματος στη Γ΄ Εθνική και στον πρώτο βόρειο όμιλο ο Αμπελώνας ισοβαθμεί με τη Νίκη Βόλου αλλά μειονεκτεί λόγω διαφοράς πόντων στα μεταξύ τους ματς. Αυτό σημαίνει πως αν παραμείνει έτσι η κατάσταση μέχρι το τέλος τότε οι Βολιώτες είναι αυτοί που θα πάρουν αυτόματα το εισιτήριο ανόδου στη Β΄. Όμως ο Αμπελώνας ακόμα και να βγει δεύτερος θα συνεχίζει να ελπίζει βάσιμα σε άνοδο και θα έχει ουσιαστικό λόγο.
Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι ανέβηκαν συνολικά εφτά ομάδες από τη Γ΄ Εθνική. Οι τέσσερις πρώτοι από κάθε όμιλο που ήταν Αίολος Τρικάλων, Λευκάδα, Στρατώνι και Κηφισιά και άλλοι τρεις. Αυτοί οι τρεις βγήκαν ως εξής. Οι δεύτεροι από τους τέσσερις ομίλους δημιούργησαν ένα μικρό όμιλο και έπαιξαν μεταξύ τους από μια μόνο φορά μετά από κλήρωση. Τελικά Διαγόρας Ρόδου, Φίλιππος Βέροιας και Κόροιβος Αμαλιάδας πέρασαν το Ασβεστοχώρι και πήραν θέση στη Β΄ Εθνική. Εν τέλει ο Κόροιβος κατάφερε να φτάσει και στην Α2 (από την οποία πέφτει φέτος καθώς συγχωνεύτηκε με την Ξάνθη).
Το ίδιο θα συμβεί και φέτος και όπως όλα δείχνουν στη μάχη των μπαράζ εκτός από τον 1ο Βορρά θα μπούνε οι εξής ομάδες: ο Έσπερος (1ος Νότου), Χαλκηδόνα ή Ανατόλια (2ος Βορρά) και Ηράκλειο ή Φιλαθλητικός (2ος Νότου).
Τέλος για να ελπίζει ο Φοίνικας σε άνοδο θα πρέπει να ανέβουν και οι τέσσερις δεύτεροι της Γ΄ Εθνικής και εν συνεχεία να γίνει νέο μπαράζ για τους τρίτους (εάν βγει τρίτος) της κατηγορίας κάτι που θεωρείται σχεδόν απίθανο.
ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΝΤΕΡΜΠΙ…
Όμως ακόμα είναι νωρίς να μιλάμε για δεύτερη θέση καθώς υπάρχουν σημαντικά παιχνίδια τόσο για τον Αμπελώνα όσο και για τη Νίκη Βόλου. Ο Αμπελώνας έχει να παίξει το μεγάλο ντέρμπι με το Φοίνικα στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Στις 8 Μαΐου το μπάσκετ της Λάρισας θα ξαναζωντανέψει καθώς το ενδιαφέρον είναι μεγάλο (μετά τα όσα ακολούθησαν το ματς του πρώτου γύρου κιόλας). Ο Φοίνικας είναι αήττητος στην έδρα του και σίγουρα δεν θέλει να χαλάσει αυτό το σερί. Από την πλευρά του ο Αμπελώνας δεν θέλει να χάσει την κορυφή.
…ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΜΑΤΣ
Μετά το ματς του Αγίου Θωμά ο Αμπελώνας θα παίξει με Κιλκίς (εντός) και Αξιούπολη (εκτός). Όσον αφορά στη Νίκη Βόλου το πιο δύσκολο ματς το έχει τώρα στο Κιλκίς. Μετά φιλοξενεί την Αξιούπολη (χωρίς φιλάθλους) και τέλος πάει στην Επανομή.
Ο Φοίνικας που έχει σαν στόχο την Τρίτη θέση της βαθμολογίας (μάχεται με τη Μεταμόρφωση) μετά το ντέρμπι θα παίξει στην Κοζάνη και τέλος θα φιλοξενήσει τη Μακαμπή.
ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ Η Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥ 2011 - 2012
Τη σεζόν που έρχεται οι ομάδες στην Γ΄ Εθνική κατηγορία θα είναι λιγότερες σε κάθε όμιλο. Από 14 θα γίνουν 12 σε κάθε όμιλο. Εκεί σίγουρα θα υπάρχει λαρισινή εκπροσώπηση καθώς ο Αστέρας ανέβηκε από την ΕΣΚΑΘ και ο Φοίνικας παρέμεινε κάτι παραπάνω από άνετα.
Τώρα τυχόν κενές θέσεις στη Γ’ Εθνική Κατηγορία, που αφορούν οµάδες προερχόμενες από Ένωση ή Ενώσεις, θα καλύπτονται από τους 2ους ή 3ους (κατά περίπτωση) των Πρωταθλημάτων των Ενώσεων, στις οποίες ανήκουν οι οµάδες που για διάφορους λόγους δεν θα μετάσχουν στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας. Αυτό για τον δεύτερο της ΕΣΚΑΘ που ήταν ο ΓΣ Βόλου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass