ΟΤΑΝ ΤΟ «ΑΛΟΓΟ» ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Η... Καναδέζα ΑΕΛ

* Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΥΣΣΙΝΙ ΦΑΝΕΛΑ ΔΙΝΕΙ… ΚΥΠΕΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2011 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:07
Μικρός είναι ο κόσμος ή μεγάλη η αγάπη των φιλάθλων της ΑΕΛ για την ομάδα τους; Όπως και να το δει κανένας το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Η ΑΕΛ είναι στο πετσί των Λαρισαίων και την κουβαλάνε όπου και να βρεθούν. Μαζί τους και στην ξενιτιά. Στα δύσκολα χρόνια την έχουν αποκούμπι και το θέμα είναι πως ακόμα και η δεύτερη γενιά μεταναστών έχει κολλήσει το μικρόβιο.
Με την ευκαιρία λοιπό του σημερινού φιλικού της Εθνικής Ελλάδας με τον Καναδά, η δική μας «βυσσινί» ιστορία έρχεται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Από το Κεμπέκ του Καναδά.
Εκεί μια παρέα ομογενών πριν από αρκετά χρόνια βρέθηκαν να αναζητούν την ποδοσφαιρική τους πορεία. Ήταν λίγο μετά το 1990 όταν για πρώτη φορά έφτιαξαν μια ομάδα και την κατέβασαν στα πρωταθλήματα 7x7. Της φόρεσαν «βυσσινί» φανέλα, της έβαλαν ένα άλογο στο στήθος και την ονόμασαν Larissa FC. Τι και αν τότε η ομάδα εδώ στην Ελλάδα άρχισε να παίρνει την κάτω βόλτα και μετά από λίγα χρόνια υποβιβάστηκε στη Β’ Εθνική. Γι΄ αυτούς το πρωτάθλημα του 1988 ήταν ένας πραγματικός φάρος που τους οδηγούσε στους παγωμένους δρόμους του Καναδά.
Στη συνέχεια η σκυτάλη πέρασε σε πιο νέους ανθρώπους. Στον John Alexopoylos στον George Rekoymis και σε αρκετούς άλλους. Ανανέωσαν την ομάδα όμως με τίποτα δεν άλλαξαν τα βασικά σημάδια της. Το χρώμα της, τη φανέλα της, το σήμα της και το όνομά της. Απλά στη Larissa FC έπαιζαν παίκτες που είχαν καταγωγή από διάφορες χώρες του κόσμου. Όλοι αυτοί μάθαιναν και την πραγματική ιστορία της κανονικής ποδοσφαιρικής ΑΕΛ.
ΤΙΤΛΟΙ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΑ
Το 1993 η Larissa FC έπαιζε στην MSSL και κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητη στη δεύτερη κατηγορία. Τρία χρόνια αργότερα στην ίδια κατηγορία πήρε και το κύπελλο. Από τότε πέρασαν αρκετά χρόνια για να ξαναπανυγηρίσει κάποιο τίτλο. Όπως και η κανονική ΑΕΛ, η καναδική ΑΕΛ κατέκτησε κύπελλο τον Μάιο του 2007. Λίγες ημέρες αφότου η Λάρισα κέρδισε τον Παναθηναϊκό στον τελικό του κυπέλλο στο Πανθεσσαλικό του Βόλου. Το 2008 ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Quebec Soccer Leauge και εκεί κατέκτησε το εσωτερικό πρωτάθλημα.
Στη συνέχεια άλλαξε διοργάνωση. Πέρασε στο Total Campo Cup και κατέκτησε αρχικά το κύπελλο και πριν από λίγους μήνες και το πρωτάθλημα στην πρώτη κατηγορία.
Ίσως τελικά κάτι τέτοια γεγονότα αποδεικνύουν περίτρανα πως η αποτυχία ή η επιτυχία μιας ομάδας δεν κρίνεται από μια καλή ή άσχημη χρονιά. Κρίνεται από το αν εμπνέει και η ΑΕΛ το κάνει και με το παραπάνω...
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass