ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΝΔΡΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ (5 μ.μ.)

Φιλικό με φόντο τον Ότο Ρεχάγκελ...

* ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ Ο ΣΑΝΤΟΣ ΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΝΑΔΑ * ΠΑΡΑΠΟΝΑ TOY ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΤΟΥ AELFCARENA

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2011 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:07
Μετά από έντεκα χρόνια η Λάρισα υποδέχεται ξανά την εθνική ομάδα ανδρών ποδοσφαίρου για το σημερινό φιλικό παιχνίδι με αντίπαλο την αντίστοιχη ομάδα του Καναδά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου του 2012.
Συγκεκριμένα, η τελευταία φορά που η Ε.Π.Ο. είχε αποφασίσει να φέρει την Εθνική στη Λάρισα, ήταν στο φιλικό αγώνα της 16ης Δεκεμβρίου με αντίπαλο την Μολδαβία (2-1) και τώρα θα γίνει η αναμέτρηση στο νεότευκτο AELFCARENA.
Το σημερινό φιλικό θα έχει φόντο τον «αρχιτέκτονα» της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2004 Ότο Ρεχάγκελ, που θα τιμηθεί πριν την έναρξη του παιχνιδιού για την προσφορά του στην Εθνική ομάδα και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο (στον Γερμανό τεχνικό θα παραδοθεί αντίγραφο της Ακρόπολης, ένας πίνακας στον οποίο απεικονίζεται ο ίδιος με το βαρύτιμο Κύπελλο που κατέκτησε η Εθνική στο Euro 2004 και μία φανέλα της Εθνικής με τις υπογραφές των διεθνών).
Μάλιστα, ο Φερνάντο Σάντος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου αναφέρθηκε στον Ότο Ρεχάγκελ, για τον οποίο είπε: ««Πρώτα απ’ όλα η τιμή είναι πέρα για πέρα δίκαιη. Βρισκόταν για πολλά χρόνια στον πάγκο της ομάδας. Έκανε εκπληκτικό έργο. Έπρεπε να γίνει αυτή η ξεχωριστή τιμή στον κ. Ρεχάγκελ. Συγχαρητήρια στην Ε.Π.Ο. για αυτή την τιμή. Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε παρόντες σε αυτή τη βράβευση», ενώ, τέλος, στάθηκε και στις επιτυχίες του Ότο Ρεχάγκελ, οι οποίες του δημιουργούν άγχος. «Δεν υπάρχουν συγκρίσεις. Νιώθουμε παραπάνω άγχος και πίεση. Πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά. Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στον Ρεχάγκελ. Είναι μια προσπάθεια. Θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει», απάντησε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά τα όσα είπε: «Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο τη Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές... Όταν αγωνιζόμαστε με το Εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας, όμως, υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο».
Για την έδρα που επιλέχθηκε να διεξαχθεί το σημερινό ματς με τον Καναδά και το ενδεχόμενο να παίξει εκ νέου σε κάποιο άλλο γήπεδο, πλην του «Καραϊσκάκη», είπε: «Ας μην ξεχνάμε ότι η Εθνική έχει ως βάση της, εκεί που γίνονται και οι προπονήσεις, τον Άγιο Κοσμά. Είναι δύσκολο να απομακρυνόμαστε από εκεί. Γι’ αυτό έχουμε και ως έδρα το «Καραϊσκάκη». Όταν παίζει η Εθνική, πρέπει οι φίλαθλοι ν’ αφήνουν στην άκρη τις συλλογικές τους προτιμήσεις. Είναι υποχρέωσή τους να στηρίζουν αυτή την προσπάθεια που γίνεται».
Για τον Κατσουράνη και το ενδεχόμενο συμμετοχής του στο παιχνίδι, είπε: «Θα δούμε τι θα γίνει στην προπόνηση. Ο Αβραάμ (σ.σ Παπαδόπουλος) και ο Σαμαράς δεν είναι 100% έτοιμοι. Θα μπορούσαν να παίξουν για είκοσι λεπτά, αλλά αυτό θα ήταν ζημιογόνο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τις ομάδες τους».
Για την ομάδα του Καναδά, τόνισε: «Είναι μια από τις ομάδες που θα μπορούσαν να επιλεχθούν στην παρούσα στιγμή. Το καλεντάρι δημιουργεί προβλήματα με τις ημερομηνίες και δεν μπορείς να κάνεις φιλικό με όποια ομάδα θέλεις. Ο Καναδάς έχει κάποια κοινά στοιχεί με τη Μάλτα. Είναι γρήγορη και έχει ποιότητα. Είναι μια ομάδα με δυναμική. Θα γίνει ένα καλό παιχνίδι με καλό ρυθμό».
Για το αν ο Μόρας θ’ αγωνιστεί ως βασικός, δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά στο κέντρο της άμυνας, αυτό θα το αποτελέσουν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες. Αν κάποιος δεν παίξει δεν σημαίνει τίποτα. Υπάρχει πίστη στους παίκτες και όσοι επιλεγούν θα κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους».
Για το νέο γήπεδο της Α.Ε.Λ., τόνισε: «Είναι ένα γήπεδο με εξαιρετικές εγκαταστάσεις και πληροί και με το παραπάνω τα στάνταρ της Ευρώπης. Ίσως το γρασίδι θα μπορούσε να είναι καλύτερο, σε ό,τι αφορά στη συντήρησή του. Είναι κρίμα να μην ανταποκρίνεται και το γρασίδι σε αυτές τις συνθήκες».
Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ
Με χαλαρή προπόνηση στην «AELFCARENA», που θα φιλοξενήσει σήμερα το απόγευμα (17:00) τη φιλική αναμέτρηση της Εθνικής ομάδας με τον Καναδά, ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Απών θα είναι οριστικά ο Γιώργος Σαμαράς, καθώς ο Φερνάντο Σάντος διευκρίνισε ότι δεν θα ήθελε να ρισκάρει σοβαρότερο τραυματισμό του επιθετικού της Σέλτικ, ενώ ο Κώστας Κατσουράνης θα χρησιμοποιηθεί για κάποιο διάστημα.
Μετά το αρχικό πρόγραμμα, οι διεθνείς έπαιξαν διπλό σε ολόκληρο το γήπεδο, με τον Πορτογάλο τεχνικό να φανερώνει τον τρόπο με τον οποίο θα προσεγγίσει το παιχνίδι με τους Καναδούς. Με τη θεωρούμενη ως βασική ενδεκάδα, στο τέρμα ήταν ο Σηφάκης, οι Τοροσίδης και Τζαβέλλας κάλυψαν το δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα, Μόρας και Παπασταθόπουλος ήταν τα στόπερ, Κατσουράνης, Καραγκούνης και Νίνης στη μεσαία γραμμή, ενώ την επιθετική τριπλέτα συνέθεσαν οι Σαλπιγγίδης, Λυμπερόπουλος και Φετφατζίδης.
ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ
Από την Ε.Π.Σ.Λ. έγινε γνωστό ότι τα εισιτήρια για το σημερινό αγώνα των Εθνικών ομάδων Ελλάδας - Καναδά θα διατίθενται σήμερα μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι, από τα γραφεία της Ένωσης (Αδριανού 12).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass