ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ Δ.Ε.Μ.Α. ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Χάθηκαν οι Μεσογειακοί των 135 εκ. ευρώ της Θεσσαλίας

* ΑΛΛΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 69 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΩΝ SPECIALOLYMPICS ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ * ΕΙΚΟΣΙ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΧΑΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ Ο.Ε.Μ.Α.!

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2011 23:05 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:03
Όνειρο ήταν και πάει η διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων 2013 σε Λάρισα και Βόλο και πλέον η Θεσσαλία έχασε μια μοναδική ευκαιρία ανάπτυξης που θα της έφερνε πάνω από 135 εκατομμύρια ευρώ σε επενδύσεις, ενώ η χώρα δεν έχασε μόνο τους Αγώνες αλλά και 12 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δοθεί για τη διεκδίκηση, την επιχορήγηση στην Οργανωτική Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων (τα τρία εκατομμύρια ευρώ δόθηκα προ ημερών και απ’ ότ,ι πληροφορηθήκαμε το ένα εκατομμύριο ήδη ξοδεύτηκε), δόθηκαν 1.100.000 δολάρια στη Δ.Ε.Μ.Α. βάσει της σύμβασης, τα οποία δεν μπορούν να επιστραφούν.
Συμπέρασμα, χωρίς να γίνουν οι Αγώνες χάθηκαν χρήματα που πετάχτηκαν χωρίς κανένα σχεδιασμό, ενώ αν η κυβέρνηση δεν ήθελε τους Αγώνες γιατί επιχορήγησε πρόσφατα την Ο.Ε.ΜΑ.;
Οι εκτιμήσεις λένε ότι η κυβέρνηση έχοντας την άσχημη εμπειρία των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θέλησε να κάνει τους Αγώνες με δικούς της όρους και να μην έχει την απειλή κάθε φορά της Δ.Ε.Μ.Α. Προσπάθησε να συμπιέσει το κόστος και να το φθάσει από τα αρχικά 358 εκατομμύρια ευρώ στα 135,29 εκατομμύρια ευρώ, αλλά ούτε και γι’ αυτά είχε ενημερώσει τη Δ.Ε.Μ.Α., όμως απεναντίας, όπως αποδείχθηκε από την επιστολή του προέδρου της Ο.Ε.Μ.Α. Γιώργου Κολέτσου, ακόμα δεν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο από την κυβέρνηση για τη φιλοξενία των αθλητών.
Και ενώ εγγυήσεις δεν υπήρχαν για τους Μεσογειακούς Αγώνες ακόμα και για τα 135 εκατομμύρια ευρώ που ήταν ο τελικός προϋπολογισμός εντούτοις υπήρχαν εγγυήσεις για 69 εκατομμύρια ευρώ (το Δημόσιο θα δώσει 26 εκατομμύρια) για τα SpecialOlympics που θα γίνουν σε λίγους μήνες στην Αθήνα ενώ ανάλογες εγγυήσεις θα δοθούν για την Ολυμπιάδα Κωφών.
Επίσης, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε τους Αγώνες για να «πληρώσει» η Λάρισα και ο Βόλος την αρχική απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να ανατεθούν στις πόλεις αυτές η διεκδίκηση της διοργάνωσης και όχι στην Πάτρα που η νυν κυβέρνηση στήριξε με τους εκπροσώπους της και κυρίως με τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα.
Ο φάκελος που κατατέθηκε άλλωστε από τις δύο υποψήφιες πόλεις ήταν περίπου ίδιος και μάλιστα αυτός της Πάτρας ήταν απλά επικαιροποιημένος σε σχέση με το φάκελο που προβλεπόταν και από την προηγούμενη διεκδίκηση που είχε γίνει για τους Μεσογειακούς του 2005 (πήγαν τότε στην Αλμερία).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass