ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΓΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 1.200 ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ

Μια Καλλονή... σκόνταψε στον φλογερό Τύρναβο

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2011 23:06 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:03
Συγκλονιστική εξέλιξη είχε το χθεσινό παιχνίδι στον Τύρναβο, όπου η τοπική ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την πρωτοπόρο Α.Ε.Λ. Καλλονής, αποτέλεσμα που την αδικεί, καθώς χάθηκαν απίστευτες ευκαιρίες για να κερδίσει τον αγώνα.
Το πρώτο ημίχρονο ήταν ανιαρό με ελάχιστες καλές στιγμές, αλλά στην επανάληψη οι 1.200 και πλέον φίλαθλοι απόλαυσαν ένα πολύ καλό παιχνίδι, με τους γηπεδούχους μετά το 76΄ που δέχθηκαν το γκολ να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην καταφέρνουν στο τέλος να πάρουν τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι και θα ήταν υπερπολύτιμοι.
Ο Τύρναβος που δεν είχε στη 18άδα κανέναν από τους νεομεταγραφέντες παίκτες (σ.σ. Νάκα, Λούγκο), ξεκίνησε πιο δυνατά το παιχνίδι, πίεσε την Καλλονή και στο 10' το πολύ δυνατό σουτ του Κουβελά από τη γωνία της μεγάλης περιοχής πέρασε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Καλαϊτζίδη. Στη συνέχεια η Καλλονή ανέβασε την απόδοσή της στο χώρο του κέντρου, κράτησε την μπάλα, αλλά προσπαθούσε να απειλήσει μόνο από κάποια στημένα που δεν ανησυχούσαν τον Καραναστάση.
Πάντως σε ένα από αυτά στο 18΄, σε φάουλ του Λουτσιάνο η μπάλα χτύπησε στο έδαφος, όμως ο Καραναστάσης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα.
Στο 29΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Κώστα Μάγγου ο Σιάτρας κέρδισε την πρώτη κεφαλιά, αλλά μέσα στην περιοχή δεν βρέθηκε κάποιος από τους συμπαίκτες του να την προωθήσει στα δίχτυα.
Στην επανάληψη, ο Τύρναβος έδωσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην αμυνά του και προσπαθούσε με ξαφνικές αντεπιθέσεις, να βρεθεί σε θέση βολής.
Από σέντρα του Λουτσιάνο στο 59΄ προ του Τριανταφύλλου έδιωξε την μπάλα ο Κώστας Σκούπρας, ενώ στο 64΄ προ του Τριανταφύλλου μπλόκαρε την μπάλα ο Καραναστάσης.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Κι ενώ το παιχνίδι είχε φτάσει στο 71΄, σε αυτό το σημείο ο Τύρναβος έχασε μια σπάνια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα στο σκορ.
Από εξαιρετική μακρινή πάσα του Τσορμπατζίδη , ο Κράββαρης βγήκε τετ-α-τετ με τον γκολκίπερ της Καλλονής, όμως στο πλασέ που έκανε εκείνος , ο Καλαϊτζίδης έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέτρεψε το γκολ.
ΑΠΟ ΤΟ… ΠΟΥΘΕΝΑ 0-1
Πέντε λεπτά αργότερα στο 76΄ σε μια φάση που δεν «μύριζε» γκολ, ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ, ο Καραναστάσης στην έξοδο που επιχείρησε δεν υπολόγισε σωστά και μέσα στην περιοχή ο Μιχάλης Κριπιντήρης παρότι ήταν πλάγια έστειλε στο κενό τέρμα την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-1.
ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ 1-1
Η αντίδραση από τους γηπεδούχους ήταν άμεση και στο 80΄ αρχικά σε σουτ του Κουβελά από το ύψος της περιοχής, η μπάλα «έγλειψε» το αριστερό κάθετο δοκάρι και κατέληξε άουτ, ενώ λίγο μετά ήρθε η «λύτρωση».
Από σέντρα λοιπόν του Κουβελά στο 82΄, ο Βασίλης Σκούπρας γύρισε την μπάλα στον Κράββαρη και εκείνος από πολύ κοντά μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς. ισοφάρισε σε 1-1.      
Από εκείνο το σημείο και μετά ο Τύρναβος βγήκε μπροστά με τους παίκτες του να αναπτύσσουν έντονη επιθετικότητα και τους αμυντικούς των φιλοξενουμένων να τα έχουν χαμένα.
Στο 85' ο Καλαϊτζίδης σώζει την εστία του σε τετ α τετ του Κράββαρη, ύστερα από όμορφο συνδυασμό των Κ. Σκούπρα, Κουβελά και στο 87' ευκαιρία χάνεται και με τον Αλεξίου.
Λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης (90΄+2), ο Θανάσης Μάγγος βρίσκεται απέναντι από τον Καλαϊτζίδη, αλλά αντί να τροφοδοτήσει δίπλα δυο συμπαίκτες του που ήταν αμαρκάριστοι, προσπάθησε να στείλει με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο έμπειρος πορτιέρο απέτρεψε το 2-1.
Έμεινε έτσι το 1-1 με τους παίκτες της τυρναβίτικης ομάδας να είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν και ο κόσμος τους χειροκρότησε στο τέλος, αλλά σίγουρα θα ήταν ιδανικό αυτή η υπεροχή να έφερνε ένα ακόμη γκολ, που άξιζε να πετύχει ο Τύρναβος.
Όσον αφορά στην Καλλονή, ο Αγιώτης τεχνικός της Σωτήρης Αντωνίου ενώ είδε στο 76΄ την ομάδα του να παίρνει κεφάλι στο σκορ, στη συνέχεια -τελευταίο τέταρτο – είναι τυχεροί οι Μυτιληνιοί που απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Καλύτεροι των γηπεδούχων οι Κώστα Σκούπρας, Κουβελάς, Τσορμπατζίδης και Σιάτρας, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισαν οι Καλαϊτζίδης, Αποστολίδης, Τριαναταφύλλου, Κριπιντίρης.
Ο Λουτσιάνο μπορεί με την εμπειρία του να βοηθήσει την Καλλονή - όπως έδειξε- αλλά σίγουρα στα 39δεν μπορεί να είναι όπως ήταν πριν από 10 ή 15 χρόνια.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Καλή σε γενικές γραμμές η διαιτησία του κ.Τερετίδη (Καβάλας), δεν απέφυγε τα λάθη ο πρώτος επόπτης κ. Ξενακίδης (Κοζάνης) ο οποίος στο 66΄ σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ επίθεση των γηπεδούχων με τον Κράββαρη, ενώ καλός ήταν ο κ. Κωτούλας (Κοζάνης).
Κίτρινες κάρτες αντίκρυσαν οι Μάγγος Κ. (68΄)/ Βαλλιός (58’), Πετρουζέλλης (70΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Κ. Σκούπρας, Τσορμπατζίδης, Σιάτρας, Γεωργαντζιάς, Κουβελάς, Κράβαρης, Κοταρέλας (46' Θ. Μάγγος), Κ. Μάγγος, Γρηγορίου (60' Β. Σκούπρας), Χριστοδούλου (71' Αλεξίου).
ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ (Σωτήρης Αντωνίου): Καλαϊτζίδης, Βαλλιός, Αποστολίδης, Μήτσης, Σεμπέκος, Κριπιντήρης, Πετρουζέλλης, Μπακάλης (64' Καρτάλης), Λουτσιάνο, Βλαστέλλης (75' Λώττας), Τριανταφύλλου (89' Γκότζος).
ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
Ο Νίκος Τσούκαλος, μεσοεπιθετικός 18 ετών που ανήκει στην ποδοσφαιρική Ακαδημία Λαμίας και αγωνιζόταν σαν δανεικός στη Λαμία υπέγραψε χθες στον Τύρναβο, ενώ μετά το παιχνίδι γινόταν συζητήσεις για τον Βίνσεντ Μεντί, ποδοσφαιριστή τον οποίο θέλει ο Μιχάλης Ζιώγας.
ΔΥΣΚΟΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΒΟΛΟΥ
Στις καθυστερήσεις κατάφερε η Νίκη Βόλου να κάμψει την αντίσταση του Μέγα Αλέξανδρου Ηράκλειας Σερρών και να κερδίσει τελικά με σκορ 3-2 (53' Παπαδήμας κεφ, 65', 90+3' Ντάνιτσιτς σουτ - 60' Σιδηρόπουλος σουτ, 62' Αλή Όγλου κεφ).
Οι φιλοξενούμενοι αγωνίζονταν από το 76΄ με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζιαμπάρη.
Σήμερα για την 20ή ημέρα στον 2ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, θα γίνουν στις 3 το απόγευμα, οι παρακάτω αγώνες:
Εορδαϊκός-Φωκικός
Οδυσσέας Σερρών-ΑΕ Ποντίων
Επανομή-Μακεδονικός
Κοζάνη-Ναυπακτιακός
Γιαννιτσά-Φιλιππιάδα
Κρανούλα-Ζάκυνθος (14:00)
* Ρεπό έχει ο Αετός Σκύδρας
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Καλλονή         36
Επανομή          32
Φωκικός          32
Νίκη Βόλου     30
Γιαννιτσά         26
Δόξα Κρανούλας        24
Τύρναβος        24
Αετός Σκύδρας           24
Κοζάνη            24
Εορδαϊκός       23
Μέγας Αλ. Ηράκλειας            22
Ζάκυνθος        21
Ναυπακτιακός 20
Φιλιππιάδα      20
Πόντιοι Κατερίνης      19
Οδυσσέας Αναγέννησης         17
Μακεδονικός 14
* Στη βαθμολογία υπολογίζονται οι χθεσινοί αγώνες Τύρναβος 2005-Καλλονή 1-1, Νίκη Βόλου-Ηράκλεια 3-2
* Το διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ έχει επιβάλει στη Νίκη Βόλου
ποινή αφαίρεσης τεσσάρων βαθμών, αλλά η απόφαση αυτή δεν έχει επικυρωθεί ακόμη από τη διοργανώτρια αρχή.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass