ΩΡΑΙΟ ΦΙΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

Όταν οι Έλληνες συνάντησαν τους... «Μαγυάρους»

ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΣΚΟΡ 2-1 * ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΜΒΑΚΟΥΛΑΣ - ΣΑΒΕΦΣΚΙ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2011 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:02
Το... μέλλον του Ελληνικού και του «μαγυάρικου» ποδοσφαίρου συναντήθηκε χτές το μεσημέρι στο στάδιο Αλκαζάρ. Περίπου 150 Λαρισαίοι φίλαθλοι του ποδοσφαίρου, ανάμεσά τους πολλές προσωπικότητες που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία τη χρυσή δεκαετία του 1980 με την φανέλα της ΑΕΛ (όπως ο Γιάννης Βαλλαώρας, ο Νίκος Αργυρούλης, ο Γιάννης Γκαλίτσιος, ο Γιώργος Πλίτσης, ο Λάζαρος Κυριλίδης αλλά και ο Ηλίας Σελιώνης) παρακολούθησαν τον φιλικό αγώνα ανάμεσα στην Εθνική Ελλάδας Νέων και την αντίστοιχη της Ουγγαρίας και βρήκε νικητές τους φιλοξενούμενους με σκορ 2-1.
Στο πρώτο από τα δύο φιλικά προετοιμασίας, των δύο ομάδων που διεξάγονται στην πόλη μας, οι νεαροί παίχτες επέδειξαν το ταλέντο τους, στις τέσσερις γραμμές του αγωνιστικού χώρου, σε ένα παιχνίδι από το οποίο δεν έλειψαν το πάθος, η αγωνιστικότητα αλλά και τα νεύρα σε κάποιες στιγμές του παιχνιδιού. Το σκορ είχε μικρή σημασία καθώς σε τέτοιου είδους αγώνες μετράνε τα συμπεράσματα που βγάζουν οι προπονητές, το δέσιμο των παιδιών μεταξύ τους, εν όψει των επισήμων υποχρεώσεων που ξεκινούν τον Οκτώβριο και για τις δυο. Από την πλευρά της εθνικής την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Φουρλάνος Σπυρίδων (αγωνίζεται στην ακαδημία του Παναθηναϊκού στη θέση του μέσου) ο οποίος οργάνωνε, το παιχνίδι της Εθνικής από τον χώρο της μεσαίας γραμμής και παρόλο που αστόχησε σε πέναλτι η γενική του εικόνα όμως δεν μπορεί να χαλάσει από μια ατυχία. Από τους Ούγγρους ξεχώρισε ο τερματοφύλακας Ντόμπο καθώς απέκρουσε το πέναλτι, αλλά έκανε και δύο ακόμα πολύ καλές αποκρούσεις.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ούγγρους να μπαίνουν δυνατά, να έχουν την κατοχή και στο 11' να προηγούνται με τον Μάτε μετά από λάθος της άμυνας της εθνικής. Στο υπόλοιπο του ημιχρόνου δεν έγινε κάποια αξιόλογη φάση στις δύο εστίες και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Στο δεύτερο ημίχρονο και στην πρώτη επίσκεψη των μαγιάρων στα κάρε της εθνικής μας θα έχουμε το 0-2 με τον Μαγκουάρ με πολύ ωραία κεφαλιά μετά από σέντρα του Φεγέι. Στη συνέχεια η εθνική μας ανέβασε την απόδοσή της πήρε τον χώρο του κέντρου και στο 73' παραλίγο να μειώσει το σκορ αν το σούτ του Φουρλάνου δεν απέκρουε ο Ντόμπο. Στο 80' θα γίνει το πέναλτι υπέρ της εθνικής μας ο Φουρλάνος όμως θα νικηθεί από τον Ντόμπο. Στο 89' θα έρθει η μείωση σε 1-2 μετά από έμμεσο υπέρ μας το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μπακασέτας. Στο 94' θα χαθεί μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει η εθνική όμως το σούτ του Φουρλάνου θα καταλήξει ελάχιστα άουτ.
ΑΡΙΣΤΗ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άριστη ήταν η διαιτησία του Αλέξη Αρετόπουλου από τα Τρίκαλα. Το ίδιο καλά τα πήγαν οι βοηθοί του Δημήτρης Γκάγκας από τη Λάρισα και Χρύσα Κουρουμπίλια από την Καρδίτσα. Χρέη 4ου εκτέλεσε ο Αντώνης Βαλιώτης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΛΛΑΔΑ: Μπίμπης, Μαρινάκης, Σταφυλλίδης, Σούλης, Μπουγαιδής, Φουρλάνος, Μεντζίδης, Κατίδης, Καιμακούδης, Κολοβός, Κουσίδης. Επίσης αγωνίστηκαν οι: Μελλισάς, Κασαπάκης, Ρούγκουλας, Ποζίδης, Κουρβέλης, Βάλας, Ασλανίδης και Μπακασέτας
ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντόμπο, Κόσμα, Λάνγκ, Παβλίνσκι, Νόγκε, Πατβάρος, Βας, Φεγέι, Μάτε, Φοντέι, Τόζ. Επίσης αγωνίστηκαν οι: Στέρ, Καρπάτι, Πόπ, Μπαλόνγκ, Πακού, Τούντια, Έρντι.
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΕΡΑΓΩΤΕΛΗΣ
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass