Στο «στόχαστρο» 4 Λαρισαίοι παίκτες

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ Λ. ΒΟΚΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2011 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:01
 Στη Λάρισα βρίσκεται από χθες το μεσημέρι η αποστολή της Εθνικής ομάδας Νέων Κ-18 η οποία σήμερα και την Πέμπτη θα δώσει στο στάδιο Αλκαζάρ, στις 15.30, δύο φιλικά παιχνίδια με την αντίστοιχη της Ουγγαρίας.
Η πρώτη προπόνηση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος επί λαρισινού εδάφους πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο γήπεδο Γιάννουλης υπό τις οδηγίες του Ομοσπονδιακού τεχνικού Λεωνίδα Βόκολου. Την Εθνική Νέων υποδέχθηκαν στο γήπεδο Γιάννουλης οι διοικητικοί της ΕΠΣΛ, Λάζαρος Κυριλλίδης και Βασίλης Μητροδήμος καθώς και ο υπάλληλος και προπονητής της ΕΠΣΛ Ηλίας Σελιώνης.
Κοινό σημείο αναφοράς των παρευρεθέντων ήταν η φετινή απουσία Λαρισαίων ποδοσφαιριστών από την Εθνική Νέων καθώς η τελευταία συμμετοχή ήταν του τερματοφύλακα της ΑΕΛ, Μπανταβάνη, την περσινή σεζόν. Φέτος ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι σε προπόνηση προεπιλογής για λογαριασμό όμως της Εθνικής Παίδων Κ-16 είχαν κληθεί πρόσφατα οι Καλπίας, Σουλιώτης και Δημητρέλης.
Η «Ε» είχε μια πρώτη επαφή με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Λεωνίδα Βόκολο με τον οποίο συζήτησε για τις αλλαγές που προωθεί ο Φερνάντο Σάντος αλλά και για το γεγονός της απουσίας Λαρισαίων ποδοσφαιριστών από το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
«Νομίζω, όπως γνωρίζουμε όλοι, ότι εδώ και πολλά χρόνια, δεν είναι τωρινό το φαινόμενο, υπάρχουν ταλαντούχα παιδιά από τις μικρότερες Εθνικές ομάδες έως τη δικιά μας. Το θέμα είναι ότι από κάποια ηλικία και μετά τα παιδιά, δυστυχώς και κει πρέπει να δώσουμε βάση και όλοι μας και από το πόστο που έχει ο καθένας να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση, να παίρνουν περισσότερες ευκαιρίες στις ομάδες τους όταν πλέον φτάνουν σ’ ένα επίπεδο πολύ πιο ψηλό».
-Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί δεν δίνονται περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες ποδοσφαιριστές;
«Δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες. Γνωρίζω πολύ καλά τους λόγους αλλά δεν μπορώ να μπω σε τέτοιες λεπτομέρειες. Το θέμα είναι ότι όλοι θα πρέπει να κινηθούμε προς την κατεύθυνση αυτή για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου».
-Η Λάρισα έχει τον τίτλο της ποδοσφαιρομάνας αλλά βλέπουμε ότι η εκπροσώπησή της στην Εθνική Νέων δεν είναι ανάλογη…
«Στη συγκεκριμένη στιγμή ναι γιατί κατά καιρούς έχουμε πάρει παιδιά από τη Λάρισα. Υπάρχουν όμως παιδιά από τη Λάρισα που τα παρακολουθούμε, τέσσερα συγκεκριμένα τα οποία έχουν έρθει και στην Εθνική ομάδα αλλά για ευνόητους λόγους δεν θέλω να πω ονόματα. Έχω συχνή επικοινωνία και με την ομάδα της Λάρισας αλλά και με τον Θωμά Κυπαρίσση που ήμασταν συμπαίκτες και συζητάμε.
Από κει και πέρα όπως γνωρίζετε οι Εθνικές ομάδες απαρτίζονται τη συγκεκριμένη στιγμή που γίνονται τα φιλικά παιχνίδια από τους πιο έτοιμους ποδοσφαιριστές που υπάρχουν τη δεδομένη στιγμή».
-Θα δούμε σύντομα κάποιον Λαρισαίο ποδοσφαιριστή στην Εθνική ομάδα;
«Γιατί όχι. Εμείς προσπαθούμε να παίρνουμε παιδιά που είναι πιο έτοιμα τη συγκεκριμένη στιγμή που τα χρειαζόμαστε. Η Λάρισα σαφώς έχει ταλέντα και καλούς ποδοσφαιριστές χρειάζονται όμως δουλειά, υπομονή και επιμονή γιατί οι Εθνικές ομάδες είναι πάντα ανοικτές για όλους».
-Αναμένονται αλλαγές στην Εθνική ομάδα των ανδρών; Υπάρχει τάση ανανέωσης;
«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρότζεκτ που έχει κατατεθεί από τον κ. Σάντος στην Ομοσπονδία και το οποίο αναμένεται να μπει σε εφαρμογή. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κ. Σάντος μαζί με τον κ. Φύσσα και τον κ. Πιλάβιο φροντίζουν για τη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου και προσπαθούν να βρουν λύσεις ώστε να βοηθηθούν τα παιδιά από τις μικρές ηλικίες αλλά και το ενωσιακό ποδόσφαιρο που αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία αυτού του πρότζεκτ.
Ο κ. Σάντος βλέπει όλες τις Εθνικές ομάδες και πιθανότατα να έρθει την Πέμπτη στη Λάρισα για να δει τη συγκεκριμένη ομάδα η οποία ουσιαστικά είναι η προ-νέων δηλαδή μία ηλικία πιο κάτω από τη βασική ομάδα των Νέων οπότε όπως καταλαβαίνετε βλέπουμε και κάποια παιδιά καινούργια. Βέβαια από αυτά τα παιδιά υπάρχουν αρκετά που είναι και στη βασική ομάδα των Νέων».
-Η επιλογή σας να έρθετε στη Λάρισα …
«Προσπαθούμε να καλύπτουμε όλη την Ελλάδα να βρισκόμαστε παντού γιατί θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το να δώσουμε βάση στο επαρχιακό ποδόσφαιρο. Παράλληλα να μας βλέπει ο κόσμος και να είναι κοντά μας. Συνήθως ο κόσμος πάντα βοηθάει στην επαρχία».
-Είστε αισιόδοξος για το μέλλον των Ελλήνων ποδοσφαιριστών;
«Είμαι αισιόδοξος γιατί η βάση μας είναι πάρα πολύ καλή. Άρα λοιπόν η δουλειά γίνεται».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass