ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΟ 0-0

ΛασπομαΧία στη Φιλιππούπολη

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2011 3:00 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:01
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το τοπικό ντέρμπι στον 4ο όμιλο της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και την Π.Σ. Ελασσόνας , όπου οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0.
Το παιχνίδι διεξήχθη σε ένα πολύ ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο που θύμιζε περισσότερο… χωράφι και είναι απορίας άξιον πώς δίνεται άδεια από τα αρμόδια όργανα, να γίνονται αναμετρήσεις σε τέτοια γήπεδα, που κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή η σωματική ακεραιότητα των παικτών, ενώ μέσα στη λάσπη ήταν ήρωες οι ποδοσφαιριστές που κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες για να παίξουν ποδόσφαιρο.
Πολλά λάθη έκανε και ο Κατερινιώτης διαιτητής κ. Συμεωνίδης και υποχρέωσε τον Απόλλωνα να ολοκληρώσει το παιχνίδι με εννέα παίκτες, λόγω αποβολών με δεύτερη κίτρινη του Σκάκου στο 67΄ και του Φατούρα, αμέσως μετά (68’).
Δεν θα εξετάσουμε το αν είχε ή όχι δίκιο για τις δυο κόκκινες, όμως αυτό που είδαμε είναι ότι κάποιες φορές εφάρμοζε τον κανονισμό και σε άλλες ίδιες περιπτώσεις, έκανε το αντίθετο. Αυστηρή θεωρούμε ότι είναι η δεύτερη κίτρινη που Φατούρα.
Συγκέντρωσε λοιπόν τις διαμαρτυρίες από τους γηπεδούχους, ενώ αποδοκιμάστηκε στο τέλος κατά την αποχώρησή του κι ενώ κατευθυνόταν προς τα αποδυτήρια.
ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Οι δυο ομάδες παρουσία περίπου 500 φιλάθλων ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 1΄ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γιαννακόπουλου, η μπάλα από κόντρες έφτασε στον Στεργίου ο οποίος επιχείρησε το σουτ και ο Νούσιας δύσκολα απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
Αμέσως μετά στο 2΄, ήταν η σειρά των φιλοξενουμένων να δημιουργήσουν μια καλή φάση με τον Βαλαώρα, που δέχθηκε την μπάλα από τον Χάμο, αλλά σούταρε άουτ.
Στο 7΄ σε σουτ του Βαλαώρα την μπάλα απέκρουσε ο γκολκίπερ Μαγαζιώτης, ενώ στο 15΄ ο ίδιος παίκτης σούταρε από πλεονεκτική θέση, στέλνοντας την μπάλα άουτ.
Με πρωταγωνιστή τον Βαλαώρα στο 27΄ που έκανε επέλαση από αριστερά η Ελασσόνα βγήκε στην αντεπίθεση και στη σέντρα που έκανε ο νεαρός επιθετικός, στην προβολή του Κατσαβού ο Μαγαζιώτης μπλόκαρε την μπάλα.
Δυο λεπτά αργότερα στο 29΄ η Ελασσόνα άγγιξε το 0-1, αλλά στο τετ-α-τετ που βρέθηκε ο Τζιόλας έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Στην καλύτερη στιγμή του Απόλλωνα στο 33΄, ο Δημήτρης Φατούρας επιχείρησε το σουτ και αφού η μπάλα αποκρούστηκε και με την άκρη των δακτύλων του Παναγιώτη Νούσια, στη συνέχεια τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι και χάθηκε σπουδαία ευκαιρία, για το 1-0. Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου στο 41΄, ο Κατσαβός βρήκε τον Βαλαώρα που σούταρε άουτ.
ΔΥΟ ΑΠΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ
Στην επανάληψη, ο Απόλλωνας είχε στο 50΄ ένα σουτ με τον Φουσίκα που έστειλε την μπάλα άουτ και από κει και πέρα είχαμε το… ρεσιτάλ καρτών.
Στο 56΄ ο Σκάκος αντίκρυσε την κίτρινη κάρτα και στο 67΄ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη, για δυνατό τάκλιν, ενώ στο 68΄ το ματς και πάλι…κοκκίνισε, καθώς ο ρέφερι έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Φατούρα, προφανώς για διαμαρτυρία (σ.σ. την πρώτη είχε δεχθεί στο 20΄).
Κι ενώ όλοι περίμεναν την Ελασσόνα να κυριαρχήσει στον αγωνιστικό χώρο, το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να απειλήσουν μόνο μια φορά την εστία του Μαγαζιώτη, όταν ο Βαλαώρας στο 72’ με σουτ βρήκε στην περιοχή τον Κατσαβό και αυτός μέσα από την περιοχή με νέο σουτ, έστειλε την μπάλα άουτ.
Από κει και πέρα ο Απόλλωνας παίζοντας ψυχωμένα και με μοναδικό προωθημένο τον Φουσίκα που πάλευε με όλη την άμυνα της Ελασσόνας, κράτησε με ευκολία το 0-0 και αναμφισβήτητα ο βαθμός που απέσπασε με δυο παίκτες λιγότερους, ήταν παλικαρίσιος.
Η ομάδα της Ελασσόνας που έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο πρώτο ημίχρονο δεν διαχειρίστηκε σωστά την αριθμητική υπεροχή που είχε στο δεύτερο, καθώς προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο και μακρινές σέντρες, να φτάσει σε θέση βολής.
Έτσι το αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε ήταν το 0-0, με τους γηπεδούχους να μένουν ικανοποιημένοι διότι άντεξαν-μάλλον άνετα-για 22΄ περίπου στην πίεση των φιλοξενουμένων, που δεν κατάφεραν να βρούνε τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι στο τοπικό ντέρμπι έγιναν πολλές δυνατές μονομαχίες, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν, ενώ είχαμε και αποβολές δυο παικτών του Απόλλωνα.
Οι δυο ομάδες έδειξαν με την εικόνα τους ότι δίκαια βρίσκονται στην πρώτη εξάδα την βαθμολογίας και μακάρι να παραμείνουν εκεί μέχρι το τέλος, του πρωταθλήματος.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Όσο έπαιξε ο Φατούρας ήταν εκ των κορυφαίων παικτών του Απόλλωνα, ενώ ξεχώρισαν επίσης οι Στεργίου, Γιαννακόπουλος και Πολύζος.
Καλύτεροι των φιλοξενουμένων οι Κοτούμπας, Βαλαώρας (σ.σ. κυρίως στο πρώτο ημίχρονο ήταν εξαιρετικός), Χάμος, Κατσαβός, Τζιόλας.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τόσο ο διαιτητής κ. Συμεωνίδης, όσο και οι συνεργάτες του κ. Σκαμπαρδώνης, Θεοδώρου, όλοι από τον σύνδεσμο της Πιερίας, υπέπεσαν σε λάθη.
Εκτός από τις δυο κόκκινες στους Σκάκο και Φατούρα που προαναφέραμε, ο ρέφερι έδειξε κίτρινες κάρτες και στους Περήφανο (62΄)/ Βαλαώρα (6΄), Χάμο (14΄), Νάτση (18΄), Γεωργούλα (88΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΠΟΛΛΩΝ Λ. (Γιώργος Κεραμάρης/Μάκης Αλεξούδης): Μαγαζιώτης, Περήφανος, Μπαλαμώτης, Σκάκος, Πολύζος, Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Φατούρας, Φουσίκας, Στεργίου (85΄ Γαρυφαλλόπουλος), Τσέλιγκας.
Π.Σ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Κώστας Κολομητρούσης): Νούσιας, Μολάς, Καρατζιόλης, Κοτούμπας, Φλώρος (70΄Γεωργούλας), Νάτσης, Χάμος, Κατσαβός (81΄Νούσιας), Βαλαώρας, Τζιόλας, Λιόλιος.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά τον αγώνα οι προπονητές των δυο ομάδων, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
Γιώργος Κεραμάρης (Απόλλωνα Λ.): «Νικήτρια είναι η δική μας ομάδα σήμερα (σ.σ. χθες) καθώς αγωνιστήκαμε με εννέα παίκτες, για πάρα πολύ χρονικό διάστημα. Το σημαντικό για εμάς είναι ότι τα παιδιά κάνουν προσπάθεια από την αρχή της περιόδου, για να πάρουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σαν ομάδα. Μαζί με τους μικρούς που είναι πάρα πολλοί φέτος, ο Απόλλωνας προσπαθεί έστω και δύσκολα σε κάθε παιχνίδι, κάτι να παίρνει. Γι΄ αυτό και αυτός ο πόντος, είναι πολύ σημαντικός.
Εύχομαι στην Ελασσόνα και σε όλες τις λαρισινές ομάδες της Δ΄ Εθνικής να βρισκόμαστε πάντα εκεί ψηλά, να μην έχουμε προβλήματα βαθμολογικά, όσο αυτό είναι εφικτό βέβαια, ώστε να μείνουμε κατά πρώτο λόγο στην κατηγορία και θα είναι πολύ σημαντικό για το νομό μας. Ευχής έργον δε μια ακόμη ομάδα από τη Λάρισα να ανέβει και στη Γ΄ Εθνική».
-Για τις κάρτες που δέχτηκαν οι παίκτες σας, έχετε άποψη;
«Δεν έχω ασχοληθεί ποτέ με τους διαιτητές, αυτοί είναι, αυτά δίνουν, αυτά βλέπουν και πιστεύω ότι εάν μπούμε σε τέτοια τρυπάκια, νομίζω ότι θα χάσουμε την μπάλα».
Κώστας Κολομητρούσης (Π.Σ. Ελασσόνας): «Νομίζω ότι δεν πρέπει να μας ικανοποιεί, ο βαθμός της ισοπαλίας, όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Πιστεύω ότι στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού είχαμε την υπεροχή, δημιουργήσαμε κάποιες φάσεις παραπάνω από τον Απόλλωνα, αν εξαιρέσουμε μόνο τη φάση που είχε ο αντιπαλός μας, με το δοκάρι, κατά τ΄άλλα θεωρώ ότι ήμασταν οι καλύτεροι.
Στο δεύτερο ημίχρονο αν και είχαμε την υπεροχή καθώς παίζαμε με παραπάνω παίκτες, δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τις φάσεις, που έπρεπε να δημιουργήσουμε.
Παίζαμε ανορθόδοξα, δεν βρίσκαμε ελεύθερο χώρο για να φτάσουμε κοντά στην εστία και μοιραίο ήταν το 0-0 να θεωρηθεί ως δίκαιο αποτέλεσμα.
-Φάνηκε η έλλειψη ενός ακόμη επιθετικού, έστω από τον πάγκο;
«Σίγουρα φάνηκε, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Αυτό που έπρεπε να κάνουμε όταν η ομάδα του Απόλλωνα έμεινε με εννέα παίκτες, ήταν να έχουμε περισσότερη κυκλοφορία και κίνηση, αλλά εμείς εντελώς ανορθόδοξα βγαίναμε μπροστά με μεγάλες μπαλιές, κάτι που έκανε εύκολο το έργο της αντίπαλης ομάδας.
Τέλος πάντων το προσπερνάμε, καλός τελικά και ο ένας βαθμός που πήραμε, όμως κάτι τέτοια παιχνίδια με περισσότερους παίκτες και περισσότερη κατοχή της μπάλας που πρέπει να έχει η ομάδα μου, οφείλουμε να είμαστε πιο δυνατοί, πιο αποφασιστικοί και πιο εγωιστές στο παιχνίδι, όταν αριθμητικά είμαστε περισσότεροι στον αγωνιστικό χώρο. Καλή συνέχεια στον Απόλλωνα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass