ΤΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΧΩΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΑΚ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Έξωση λόγω κρίσης!

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ/ΣΗΣ ΤΟΥ ΕΑΚ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2011 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:58
Έντονη αγανάκτηση επικρατεί στους κόλπους των ερασιτεχνικών σωματείων της Λάρισας που χρησιμοποιούν χώρους του ΕΑΚ (γραφεία-αποδυτήρια) τα οποία καλούνται μετά την απόφαση της νέας Επιτροπής Δ/σης του ΕΑΚ μέχρι τέλος του μηνός να εκκενώσουν αυτούς τους χώρους.
Πρόκειται για τις ΠΑΕ ΑΕΛ, Ερασ. ΑΕΛ, Πηνειό, Όλυμπο, Πελασγιώτιδα, Τοξότη και Πελασγό που φαίνεται να πέφτουν θύματα της οικονομικής κρίσης αφού η συγκεκριμένη απόφαση της Επιτροπής Δ/σης του ΕΑΚ αφορά στη λήψη μέτρων περιορισμού των δαπανών όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που κοινοποιήθηκε στα σωματεία και το οποίο έχει ως εξής:
Θέμα: «Εκκένωση χώρων ΕΑΚ Λάρισας»
«Η Επιτροπή Δ/σης του ΕΑΚ με την αριθ. 1/10-01-2011 απόφασή της και έχοντας υπόψη την υπ Αριθ. 4483/9-11-2010 επιστολή του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού που αφορά στη λήψη μέτρων περιορισμού των δαπανών, αύξησης εσόδων των Ν.Π.Δ.Δ. σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ως και τον 12024/24-3-1993 κανονισμό λειτουργίας των Εθνικών και Δημοτικών Γυμναστηρίων της χώρας Ν.Π.Δ.Δ. με τον οποίο –ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΧΡΗΣΗΣ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΩΝ- ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ- σας γνωστοποιεί, ότι τα σωματεία που μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν σε μόνιμη βάση χώρους και παλαιότερα αποδυτήρια και βοηθητικούς χώρους καλούνται να εκκενώσουν τους παραπάνω χώρους μέχρι το τέλος του μήνα».
ΕΝΤΟΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Έντονη ήταν η αντίδραση των σωματείων οι εκπρόσωποι των οποίων χαρακτηρίζουν το γεγονός απαράδεκτο και ζητούν από τη νέα Επιτροπή Δ/σης του ΕΑΚ να τους καλέσει σε διάλογο για την εξεύρεση λύσης.
Ας δούμε τα σχόλια ορισμένων παραγόντων:
Νίκος Μήτσιου (παράγοντας Πελασγιώτιδας): «Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι λήφθηκε μια τέτοια απόφαση χωρίς να καλέσουν τα σωματεία να τα ενημερώσουν και γίνει διάλογος. Ο εκ της νέας διοίκησης κ. Τσιάκος χρημάτισε και προπονητής σε ερασιτεχνικά σωματεία. Θα πρέπει να σεβαστούν την ιστορία των σωματείων, Με μνημονιακού τύπου κινήσεις δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα. Αντίθετα θα συσπειρώσουν τον κόσμο εναντίον τους».
Στέλιος Κορομηλάς (προπονητής Τοξότη): «Είναι απαράδεκτο. Δεν μπορεί λόγω της κρίσης να την πληρώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία. Θα έπρεπε να βρεθεί μία λύση ή να παραμείνει η κατάσταση όπως είναι. Δεν φτάνει που δεν έχουμε προπονητήρια να μην έχουμε και χώρο στέγασης; Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα διαλυθούν. Θα έπρεπε η Επιτροπή Δ/σης του ΕΑΚ να μας καλέσει για εξεύρεση λύσης».
Γιώργος Μάλτζαρης (πρόεδρος Ολύμπου): «Αυτός ο χώρος είναι κάτι σαν το σπίτι μας. Ο Όλυμπος δεν παίρνει ούτε μία δραχμή από κανέναν ποδοσφαιριστή και παράλληλα συντηρεί τμήματα υποδομής. Τι να κάνουμε; Να πάμε να νοικιάσουμε γραφεία αλλού; Ας μας βάλουν μετρητή αν το πρόβλημα είναι τόσο πολύ μεγάλο. Χρησιμοποιούμε αυτόν τον χώρο σχεδόν σαν αποθήκη».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass