ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΔΙΚΑΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Δ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟ ΜΕ 3-0

Με... τρίποντο στον πόντο ο Πυργετός

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2011 2:19 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:58
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Σε παράσταση για ένα ρόλο εξελίχθηκε το χθεσινό ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου της Δ Έθνικής στον Πυργετό, όπου η τοπική ομάδα πολύ αποφασιστική και αναγεννημένη επικράτησε του πρωτοπόρου Οικονόμου Τσαριτσάνης, με σκορ 3-0.
Στο φινάλε του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος οι δυο λαρισινές ομάδες απέδειξαν ότι δίκαια βρίσκονται στις δυο πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και τη νέα σεζόν όπως δείχνουν τα πράγματα, ο νομός θα έχει μετά τον Τύρναβο 2005, έναν ακόμη εκπρόσωπο στην Football league 2.
Χθες το δημοτικό στάδιο του Κάτω Ολύμπου γνώρισε μεγάλες στιγμές και 1.000 περίπου φίλαθλοι απόλαυσαν ένα αρκετά καλό παιχνίδι, που είχε δυνατές μονομαχίες, τρία γκολ και αρκετές φάσεις μπροστά στις δυο εστίες.
Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, όλα κύλησαν άψογα και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια οι φίλαθλοι, οι παίκτες, οι προπονητές αλλά και οι παράγοντες, που επέδειξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό και δεν επέτρεψαν να συμβεί το παραμικρό.
Και οι σκηνές που είδαμε στο τέλος να αλληλοσυγχαίρονται οι παράγοντες και οι άνθρωποι των δυο ομάδων στους πάγκους, αλλά και τους οργανωμένους φιλάθλους του Πυργετού να αποχωρούν μαζί με αυτούς της Τσαριτσάνης ευχόμενοι μέσα σε φιλικό κλίμα ό,τι το καλύτερο για τη συνέχεια, είναι άξιες αναφοράς, γιατί πάνω από όλα κερδίζει και το λαρισινό ποδόσφαιρο. Αυτές κρατάμε και χρειάζεται όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι κάποιος θα κερδίσει, κάποιος θα χάσει ή ενδεχομένως και να αδικηθεί, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οι αντιδράσεις, να υπερβαίνουν τα επιτρεπτά όρια.
Ο Πυργετός με τη χθεσινή του νίκη μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από τον Οικονόμο, ο οποίος πάντως αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα, μετά την αξιόλογη πορεία που είχε στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος και βέβαια ο δεύτερος γύρος, αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα, στο φινάλε του 4ου ομίλου της Δ Έθνικής κατηγορίας.
ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ
Στο χθεσινό παιχνίδι τώρα, ο Πυργετός με όπλα την καλή παράδοση και το γεγονός ότι έπαιζε στο γήπεδό του, προσπάθησε από την αρχή της αναμέτρησης να επιβάλει τον δικό του ρυθμό και να περιορίσει τη δυναμικότητα του αντιπάλου του, ο οποίος με τέσσερις βαθμούς μπροστά, αναμφισβήτητα δεν είχε την ίδια ψυχολογική πίεση , όπως είχαν οι γηπεδούχοι, που γνώριζαν πολύ καλά ότι ύστερα από την ήττα στο αγώνα με το Λιανοκλάδι, θα έμεναν πολύ πίσω εάν δεν κέρδιζαν.
Από το ξεκίνημα λοιπόν ο Πυργετός φάνηκε αναγεννημένος σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης, μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα και περίμενε υπομονετικά την ευκαιρία, για να πάρει κεφάλι στο σκορ.
Όσον αφορά την άλλη πλευρά ο Οικονόμος Τσαριτσάνης ξεκούραστος και με πολύ καλή ψυχολογία, μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό πρώτα να κρατήσει το μηδέν στην αμυνά του και μετά να εκμεταλλευθεί σε αντεπιθέσεις τους γρήγορους επιθετικούς του.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 33΄με γκολ που σημείωσε ο Παρμαξίδης, ενώ στο διάστημα αυτό ο Οικονόμος απείλησε μόνο με φάουλ του Νικούλη.
Ο τελευταίος που πονούσε στα πλευρά μετά από αγκωνιά που δέχθηκε, αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Βούλγαρη, ενώ στο 39΄ο τεχνικός της τσαριτσανιώτικης ομάδας είχε περάσει στον αγώνα και τον Χατζηλιόντα, στη θέση του Ταχτιντή.
Και στο δεύτερο μέρος ο Πυργετός φαινόταν πιο ορεξάτος, αλλά ο Φλίγκος και ο Χατζηλιόντας σε δυο περιπτώσεις θα μπορούσαν να είχαν σκοράρει και να πάρει διαφορετική τροπή, το παιχνίδι.
Αφού δεν έγινε αυτό, με δυο γκολ του Κρούτη και του Στύλου στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, ο Πυργετός «κλείδωσε» τη νίκη και τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ομάδα του Κάτω Ολύμπου, που σε διάστημα μιας εβδομάδας έδωσε τρία πολύ δύσκολα παιχνίδια και πλέον βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής.
Σαφώς καλύτερος λοιπόν ο Πυργετός κέρδισε το ντέρμπι κορυφής και βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια, ενώ από την άλλη πλευρά το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης που συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, θα προσπαθήσει να διαχειριστεί με μεγαλύτερη προσοχή την πρώτη θέση που βρίσκεται, γνωρίζοντας ότι κάθε παιχνίδι θα είναι και ένας τελικός, μέχρι το τέλος. 
ΤΑ ΓΚΟΛ
33’: Σε μπροστινή μπαλιά του Πολύζου, ο Τριαντάφυλλος Παρμαξίδης βρέθηκε απέναντι από τον Ξεσφίγγη, αφού ξέφυγε από τους αμυντικούς του Οικονόμου και με φοβερό αριστερό σουτ, έκανε το 1-0.
78’: Από πάσα του Στύλου, ο Άλκης Κρούτη επιχείρησε σέντρα - σουτ, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενουμένων και με τη βοήθεια του αέρα κατέληξε στα δίχτυα (2-0).
83’: Ο Αποστόλης Στύλος επιχείρησε δυνατό σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από το σώμα του γκολκίπερ του Οικονόμου και μέσα σε αποθέωση διαμορφώθηκε το τελικό 3-0.
* Οι κυριότερες φάσεις του ντέρμπι, ήταν οι εξής:
13’: Φάουλ εκτέλεσε ο Παρμαξίδης και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
23’: Από εκτέλεση φάουλ του Νικούλι, η μπάλα κατέληξε άουτ.
42’: Ωραία εκτέλεση φάουλ από το Νικούλι και ο Μπρέλλας με υπερένταση πετάχτηκε στην αριστερή του γωνία, αποκρούοντας την μπάλα.
47’: Από δεξιά ο Γκουγκούδης επιχείρησε τη σέντρα, ο Τσατσαλίδης προσπάθησε από κοντά με σουτ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο Ξεσφίγγης καλά τοποθετημένος απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
67’: Ο Μενίκου τροφοδότησε το Φλίγκο, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπρέλλα αλλά πλάσαρε άουτ.
74’: Σημαντική ευκαιρία για τον Οικονόμο, όταν ο Φλίγκος από αριστερά επιχείρησε τη μακρινή σέντρα και βρήκε τον Χατζηλιόντα, που έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση και έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
81’: Σε σέντρα του Στύλου, ο Καραγιάννης ανενόχλητος έπιασε το σουτ, μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ.
82’: Ο Φλίγκος από πολύ καλή θέση επιχείρησε το σουτ και η μπάλα κατέληξε άουτ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ομάδα του Πυργετού ξεχώρισαν οι Παρμαξίδης, Γκουγκούδης, Πολύζος, Καραγιάννης και φυσικά ο αρχηγός Αποστόλης Στύλος, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση με την αγωνιστικότητά του, ενώ πολύ καλά πήγε στο πρώτο μέρος πάνω στον Ταχτιντή, ο Παγκαρλιώτας.
Όσον αφορά στον Οικονόμο, ο Φλίγκος έδωσε πολλές μάχες στον χώρο της επίθεσης και στην άμυνα ο Οικονόμου με τον Κολοβό προσπαθούσαν να εξουδετερώσουν τις επικίνδυνες καταστάσεις που δημιουργούνταν στην περιοχή τους.
Θετική η παρουσία του Χατζηλιόντα, που ήταν δραστήριος από τη στιγμή που πέρασε στον αγώνα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Άγγιξε το άριστα η διαιτησία του κ. Στυλιάρα (Αιτωλοακαρνανίας) που ήταν κοντά στις φάσεις και προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος.
Πολύ καλοί και οι δύο επόπτες κ. Ζυγούρης, Χουλιάρας, που τον βοήθησαν στο έργο του. Κίτρινες κάρτες από τον Πυργετό αντίκρισαν οι Μπουτογιάννης (2’), Κουρδής (26’), Παρμαξίδης (44’), Τσατσαλίδης (51’), Καραγιάννης (68’), Κρούτη (79’), ενώ από τον Οικονόμο οι Μπαλής (10’), Κολιός (76’), Παλαμίδας (80’).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Α.Σ. Πυργετού (Χρήστος Γκάτας): Μπρέλλας, Γκουγκούδης, Παγκαρλιώτας, Μπουτογιάννης, Πολύζος, Κουρδής, Τριτάρης, Παρμαξίδης (70’ Κρούτη), Καραγιάννης, Στύλος (84’ Στούμπος), Τσατσαλίδης (77’ Τριχιάς).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ (Γιώργος Καλτέκης): Ξεσφίγγης, Κολιός, Οικονόμου, Κολοβός, Παλαμίδας, Μαντζαφούλης, Μπαλής, Φλίγκος, Ταχτιντής (39’ Χατζηλιόντας), Νικούλι (46’ λ.τ. Βούλγαρης), Ζαχαράκης (64’ Μενίκου).
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΆΛΛΑ
*Στην κερκίδα εθεάθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Τυρνάβου 2005 Βασίλης Μπρέζας που ήταν μαζί με τους διοικητικούς Κώστα Μίχη, Δημήτρη Κουτίνα και τον προπονητή της Ακαδημίας, Άρη Πατσή.
* «Παρών» στο γήπεδο και οι προπονητές Τάκης Παραφέστας(Αμπελωνιακού), Γιάννης Μιχαλές(Δήμητρας Γιάννουλης), Γιάννης Μπάγκας(Κισσάβου Συκουρίου), Στέλιος Φουσίκας(Αιγάνης), ο Ενωσιακός προπονητής-δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Τεμπών Δημήτρης Τσέτσιλας και παίκτες ερασιτεχνικών ομάδων.
* Έξτρα πριμ μάθαμε ότι υποσχέθηκε να δώσει τις επόμενες ημέρες ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, που γνώρισε την…αποθέωση όταν μπήκε στα αποδυτήρια και ακούσθηκε το σύνθημα: «Είναι τρελός ο πρόεδρος».
*Τα μέτρα ασφαλείας που πήρε η Αστυνομία είχαν ως αποτέλεσμα να μην γίνει οτιδήποτε το μεμπτό και να οξυνθούν τα πνεύματα, τόσο κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και στο τέλος της αναμέτρησης. Φρόντισε γι΄αυτό ο έμπειρος καρδιτσιώτης αξιωματικός της Αστυνομίας Ηλίας Μπομπόκας, που πήρε…άριστα και από τον διαιτητή, ο οποίος χαμογελώντας κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια.
Όμως και οι φίλαθλοι ήταν υποδειγματικοί, υποστηρίζοντας τις ομάδες τους χωρίς συνθήματα που να προκαλούν, εκατέρωθεν.
*Στον γιο του Διονύση που αγωνίζεται στον Εθνικό Κατερίνης έτρεξε και χάρισε το γκολ που πέτυχε, ο Αποστόλης Στύλος.
*Τρεις παίκτες του Πυργετού ο Μπουτογιάννης, ο Καραγιάννης και ο Τσατσαλίδης συμπλήρωσαν τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσουν την ποινή τους στον αγώνα της Κυριακής με τη Λαμία, εκτός έδρας.
*Το δ.σ. του Α.Σ.Πυργετού ευχαριστεί τον ιδιοκτήτη του αρτοποιείου στον Πυργετό Δημήτρη Καραβάνα, για την προσφορά της βασιλόπιτας στον σύλλογο.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δύο ομάδων, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΑΤΑΣ (Πυργετός): «Καταρχήν, να δώσω πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά, αλλά και στον αντίπαλο για το παιχνίδι, αν και ο αέρας μας τα χάλασε λίγο.
Συγχαρητήρια και στον κόσμο, που ήρθε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει το ντέρμπι.
Εμείς οφείλαμε σήμερα (σ.σ. χθες) μια απάντηση στον εαυτό μας και σε κανέναν άλλο, γιατί στο ματς με τον Λιανοκλάδι, στεναχωρηθήκαμε, αλλά στεναχωρήσαμε και τον κόσμο μας, τη διοίκηση με το άτυχο αποτέλεσμα που φέραμε.
Δεν γίναμε σήμερα Μπαρτσελόνα ούτε βέβαια την περασμένη Τετάρτη ήμασταν η τελευταία ομάδα του κόσμου.
Είπα πολλές φορές ότι το πρωτάθλημα έχει δρόμο, βρισκόμαστε ακριβώς στα μισά.
Νομίζω πως οφείλουμε να έχουμε συγκέντρωση, επιμονή και υπομονή και κυρίως σκληρή δουλειά.
Δεν υπάρχει τίποτα άλλο, θα παλέψουμε μέχρι το τέλος και ευελπιστώ πως ό,τι μας αντιστοιχεί, θα το πάρουμε. Συγχαρητήρια σε όλους».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΤΕΚΗΣ (Οικονόμος): «Ήταν ένα παιχνίδι όπου ξέραμε τις ιδιαιτερότητες που θα έχει. Βρήκαμε μπροστά μας μια ομάδα αρκετά αποφασιστική, γι’ αυτό το παιχνίδι. Παίχτηκε περισσότερο στη δύναμη πιστεύω και όχι ποιοτικό ποδόσφαιρο. Εκεί στα σημεία υπερίσχυσε ο Πυργετός και θέλω να δώσω συγχαρητήρια, τίποτε άλλο.
Εμείς είχα πει από την αρχή ότι και να χάσουμε πάλι πρώτοι θα είμαστε, αλλά αν θα κερδίζαμε θα ήμασταν περισσότερο κερδισμένοι, για πολλούς λόγους».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass