ΔΙΕΞΑΓΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Δ΄ ΕΘΝΙΚΗ: Με… κομμένη την ανάσα

* Η ΤΟΠΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟ ΤΟΥ 4ου ΟΜΙΛΟΥ (15:00) * ΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ ΠΑΙΖΕΙ Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2011 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:58
Πέφτει σήμερα η αυλαία του πρώτου γύρου στο πρωτάθλημα της Δ΄ Εθνικής κατηγορίας και στον 4ο όμιλο αναμφισβήτητα το παιχνίδι που ξεχωρίζει, είναι αυτό ανάμεσα στον Α.Σ. Πυργετού και στον πρωτοπόρο Οικονόμο Τσαριτσάνης.
Στις 3 λοιπόν το απόγευμα, στο γήπεδο του Κάτω Ολύμπου, δύο από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και του νομού γενικότερα στον χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, «διασταυρώνουν τα ξίφη» τους, στη… μάχη της κορυφής.
Ο οικοδεσπότης Πυργετός έχει ως αποκλειστικό στόχο το νικηφόρο αποτέλεσμα για να μειώσει τη διαφορά των τεσσάρων βαθμών από τον Οικονόμο, που τον βολεύει ακόμη και η ισοπαλία.
Σε κάθε περίπτωση το τοπικό αυτό ντέρμπι παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένεται μεγάλος αριθμός φιλάθλων, κυρίως από τους δυο αντιπάλους και ευχή μας είναι να γίνει ένα συναρπαστικό παιχνίδι, αντάξιο της δυναμικότητας και του ονόματος των δυο σημερινών μονομάχων.
Από κει και πέρα, στην Ελασσόνα η τοπική ομάδα υποδέχεται τα Μετέωρα με στόχο να επανέλθει στα νικηφόρα αποτελέσματα, ενώ στο Βελεστίνο ο Απόλλωνας θα έχει δύσκολο έργο, με αντίπαλο τον Ρήγα Φεραίο.
Αναλυτικά τα νέα από τις τέσσερις λαρισινές ομάδες, έχουν ως ακολούθως:
Ο Α.Σ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ
Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να μειώσει την απόσταση από την πρώτη θέση στον ένα βαθμό, ο Α.Σ. Πυργετού υποδέχεται σήμερα τον Οικονόμο Τσαριτσάνης στο ντέρμπι κορυφής του 4ου ομίλου. Οι «βυσσινί» του Κάτω Ολύμπου ολοκλήρωσαν προχθές την προετοιμασία τους με μοναδικό πρόβλημα αυτό του Τριαντάφυλλου Παρμαξίδη, ο οποίος λίγο πριν την έναρξη της προπόνησης ειδοποιήθηκε να μεταβεί εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη για σοβαρό οικογενειακό λόγο, που ενδέχεται να του στερήσει τη δυνατότητα συμμετοχής στο σημερινό αγώνα.
Ο Χρήστος Γκάτας κάλεσε, πάντως, στην αποστολή τον 32χρονο μέσο, ενώ οι ποδοσφαιριστές που την αποτελούν είναι οι ακόλουθοι:
Γκικούδης, Γκουγκούδης, Ζαφειρίου, Καραγιάννης, Κόκκινος, Γ. Κουρδής, Κρούτη, Μάτος, Μπουτογιάννης, Μπρέλλας, Νάστας, Παγκαρλιώτας, Παρμαξίδης, Πολύζος, Πότσης, Στούμπος, Στυλιανός, Στύλος, Τριτάρης, Τριχιάς, Τσατσαλίδης.
Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
Ο σημερινός αγώνας είναι, φυσικά, ο πρώτος μεταξύ των δύο ομάδων σε επίπεδο Δ΄ Εθνικής αλλά από το 2008 βρέθηκαν τέσσερις φορές αντιμέτωπες σε επίσημους ή φιλικούς αγώνες. Τελευταία, ήταν η αναμέτρησή τους στο πλαίσιο του φετινού Super Cup, όπου ο Α.Σ. Πυργετός επιβλήθηκε με 3-2 κατακτώντας τον πρώτο τίτλο της περιόδου.
Αναλυτικά, το παρελθόν:
10/5/2008 (Φιλικός): Α.Σ. Πυργετού - Οικονόμος Τσαριτσάνης 4-1
(9΄-32΄ Φτίκας, 13΄ Καρατζιώλης, 30΄ Λιλολάρι/54΄ Θ. Καλτέκης)
* Μετά τη λήξη του αγώνα, η διοίκηση της ΕΠΣΛ απένειμε στον Α.Σ. Πυργετού κύπελλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας και την άνοδο στην Δ΄ Εθνική.
2/10/2009 (Φιλικός): Οικονόμος Τσαριτσάνης - Α.Σ. Πυργετού 1-3
(57΄ Καραθάνος / Α΄ Σιδηρόπουλος, 59΄ Βελετάνης, 86΄ Τσιρογιάννης)
26/11/2009 (Κύπελλο ΕΠΣΛ): Οικονόμος Τσαριτσάνης - Α.Σ. Πυργετού 1-2
(76΄ Αλ. Νικούλι / 3΄ Τάτσης, 8΄ Κυπαρίσσης)
29/8/2010 (Super Cup): Α.Σ. Πυργετού - Οικονόμος Τσαριτσάνης 3-2
(11΄ Κόκκινος, 62΄ Τσατσαλίδης, 69΄ Στύλος / 40΄ Φλίγκος, 48΄ Ταχτιντής).
Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ
Με συγκρατημένη αισιοδοξία και πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα, ο Οικονόμος θα αγωνισθεί στη σημερινή σπουδαία αναμέτρηση.
Αγωνιστικά ο τεχνικός Γιώργος Καλτέκης δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς επανέρχεται ο αρχηγός Κώστας Κολοβός, που αποθεραπεύτηκε από τον τραυματισμό του, ενώ στη διαθεσή του τέθηκαν και οι δύο νεομεταγραφέντες, ο Βούλγαρης με το Μενίκου.
Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχει ο Αγγελος Διγκόζης διότι στις 19 Δεκεμβρίου είχε παίξει με τη Νίκη Βόλου και χρειάζεται να περάσει ένας μήνας για να αγωνισθεί στη νέα του ομάδα.
Εκτός βρίσκεται ο Πρικάκης, ο οποίος μετά την επέμβαση στους χιαστούς ακολουθεί στάδιο αποθεραπείας και τέλος αμφίβολη θεωρείται η συμμετοχή του Πούτα, λόγω προβλήματος τραυματισμού που παρουσιάστηκε στην προχθεσινή προπόνηση.
Σήμερα στις 11 το πρωί όλη η ομάδα θα γευματίσει στο «Λιμανάκι» και ακολούθως θα επιλεγεί από τον τεχνικό Γιώργο Καλτέκη η δεκαοκτάδα, ανάμεσα από τους παρακάτω παίκτες: Ξεσφίγγη, Καρανάσιο, Μπαχτσιβάνο, Παπακωνσταντίνου, Μπαρά, Μαντζιαφούλη, Κολοβό, Κουτρούλια, Λιούσκα, Παλαμίδα, Μπαλή, Νικούλη, Φτίκα, Ζαχαράκη, Χατζηλιόντα, Ταχτιντή, Τζιούργκανο, Στάθη, Κολιό, Φλίγκο, Πούτα, Μπέη, Βούλγαρη, Μενίκου, Χρήστο Οικονόμου, Ραχωβίτη.
Η Π.Σ.ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Αποφασισμένη να κατακτήσει εύκολα ή δύσκολα τους τρεις βαθμούς και να επιστρέψει στις επιτυχίες, η Π.Σ. Ελασσόνας αντιμετωπίζει τα πάντα υπολογίσιμα και επικίνδυνα Μετέωρα.
Ο τεχνικός Κώστας Κολομητρούσης επέστησε την προσοχή στους παίκτες του και ζήτησε να έχουν αγωνιστική πειθαρχεία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.
Από αγωνιστικής πλευράς δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ο Κουμπούρας που είναι άρρωστος, ενώ ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει και ο Καρατζιόλης, λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο.
Επανέρχεται ο Θοδωρής Μολάς που δεν έπαιξε στη Μακρακόμη λόγω προβλήματος τραυματισμού και όσον αφορά στον Κώστα Κατσαβό, δεν είναι 100% έτοιμος αλλά μάλλον θα χρησιμοποιηθεί για ένα διάστημα.
Ο τεχνικός Κώστας Κολομητρούσης θα έχει στη διαθεσή του τους παρακάτω παίκτες:
Νούσια Π., Μιγδάνη, Θανάση, Τζιόλα, Βάλλα, Χάμο, Φλώρο, Φώλλα, Ξεφτέρη, Καρατζιόλη, Λιόλιο, Νάτση, Κοτούμπα, Μολά, Γεωργούλα, Σιαμαντούρα, Βαλαώρα, Σιαμαντούρα, Κατσαβό, Νούσια Χ., Κοντοδήμο και Νάκη.
 Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.
Πολύ δύσκολη θα είναι η αποστολή του Απόλλωνα Λάρισας στο γειτονικό Βελεστίνο κόντρα στον Ρήγα Φεραίο, που προσπαθεί να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.
Η λαρισινή ομάδα γνωρίζει πολύ καλά ότι μόνο με υπερπροσπάθεια, θα μπορέσει να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα και να συνεχίσει την πολύ καλή φετινή της πορεία.
Οι παίκτες του Απόλλωνα χωρίς άγχος και πίεση θα παίξουν ελεύθερα και θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό.
Αγωνιστικά, τα προβλήματα για την τεχνική ηγεσία εντοπίζονται στους τιμωρημένους Περήφανο και Γαρυφαλλόπουλο, οι οποίοι δεν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ενώ διαθέσιμος είναι ο Καραγκιόζης, που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε.
Στην αποστολή από τους Γιώργο Κεραμάρη και Μάκη Αλεξούδη, συμπεριλήφθησαν οι παρακάτω ποδοσφαιριστές: Μαγαζιώτης, Κούτσικος, Βενέτης, Σκάκος, Πολύζος, Καπετάνι, Φατούρας, Εμμανουήλ, Γιαννακόπουλος, Τσέλιγκας, Φουσίκας, Κορλός, Καλαμπάκας, Στεργίου, Μπαλαμώτης, Καραγκιόζης και Ταστεμερίδης.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Τα παιχνίδια της 13ης ημέρας του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής κατηγορίας που θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή 16 Ιανουαρίου και ώρα 3 το απόγευμα, θα διευθύνουν
οι παρακάτω διαιτητές:
* A.Ο. Καρδίτσας - Λαμία: Θεολόγου Π., Καρυπίδης Μ., Βαμβακάς Κ. (Πέλλας), παρ. Φορτούνας Π. (Θεσσαλίας).
* Θύελλα Πετρωτού - Απεραντιακός: Τσέτσιλας Κ., Βλαχάκης Γ., Κωνσταντής Χρ. (Γρεβενών), παρ. Μπίτας Β. (Ηπείρου).
* Πυργετός - Οικονόμος (Α): Στυλιάρας Δ. (σ.σ. διαιτητής Β’ Εθνικής), Ζυγούρης Δ., Χουλιάρας Σπ. (Αιτ/νίας), παρ. Φασούλας Γ. (Ηπείρου).
* Ρήγας Φεραίος - Απόλλων Λ.: Μπόρσης Χρ., Σέμος Α., Γραμματικού Χ. (Βοιωτίας), παρ. Πουγκακιώτης Επ. (Φθιώτιδας).
*Α.Ε. Μουζακίου - Πύρασος Ν. Αγχιάλου: Παπαργυρίου Λ., Λαφαντζής Κ., Πέτρου Π. (Πιερίας), παρ. Καραμανίδης Δ. (Καστοριάς).
* Ελασσόνα - Μετέωρα: Καλέμτζης Ι., Χριστάκογλου Γ., Παρέση Φ. (Χαλκιδικής), παρ. Κοφίτσας Ματ. (Καρδίτσας).
* Λιανοκλάδι - Α.Ε. Μακρακώμης/ Σπερχειάδας: Γκιόλιας Π., Δανέζης Γ., Αθανασόπουλος Δ. (Αθηνών), παρ. Νίτσας Αστ. (Λάρισας).
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Οικονόμος      30-11 29
Πυργετός        16-4   25
ΑΟ Καρδίτσας           15-5    22
Λιανοκλάδι     16-9    21
Απόλλων Λ.   11-9    18
ΠΣ Ελασσόνας          14-13 17
Μουζάκι          9-8      15
Μετέωρα        5-8      15
Ν. Αγχίαλος   11-12 13
Σπερχειάδα    7-10    12
Ρήγας Φεραίος          9-21    11
Απεραντιακός            12-15 11
Πετρωτό         6-14    9
Λαμία 4-26    5
* Από ένα παιχνίδι λιγότερο έχουν η Α.Ε. Σπερχειάδας/ Μακρακόμης και το Πετρωτό, αγώνας που θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass