Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Π. ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Μεσογειακοί ίσον ανάπτυξη

* Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η Δ.Ε.Μ.Α.

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2011 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:57
Του Σωτ. Κέλλα
Μέχρι πριν λίγο διάστημα οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σε Βόλο και Λάρισα, έδειχναν να κλυδωνίζονται και η διεξαγωγή τους να είναι μια δύσκολη υπόθεση.
Μετά την προχθεσινή σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου, του Λαρισαίου υφυπουργού Φίλιππου Σαχινίδη, του αιρετού περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, των δημάρχων Λαρισαίων Κώστα Τζανακούλη, Βόλου Πάνου Σκοτεινιώτη και του πρώην δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη, είχε δύο χαρακτηριστικά, την ομοψυχία όλων να πείσουν τους κ. Παπακωσταντίνου, Σαχινίδη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα των Μεσογειακών Αγώνων και δεύτερον τη συμφωνία για οικονομικό εξορθολογισμό.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, που ακόμα δεν έχει πάρει την τελική απόφαση για τη χρηματοδότηση των Αγώνων, που αν τελικά πει το «ναι» θα δώσει ένα ποσό περίπου στα 120 εκατομμύρια ευρώ, που θα χρησιμοποιηθεί για έργα κυρίως, ενώ περιμένει την έγκριση και της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό.
Ο κ. Κολέτσος, λοιπόν, που έκανε μια εντυπωσιακή παρουσία, τώρα θα αναλάβει να πείσει και τη Δ.Ε.Μ.Α. για το νέο σχέδιο διεξαγωγής της διοργάνωσης και κυρίως για την πρόταση ότι αντί για κατασκευή Μεσογειακών Χωριών η φιλοξενία θα γίνει σε κρουαζιερόπλοια (θα γίνουν έργα όμως στο λιμένα Βόλου), στη φοιτητική εστία των Τ.Ε.Ι., που θα ανακαινιστεί και στα ξενοδοχεία της Θεσσαλίας, που θα έχουν πληρότητα εκείνη την εποχή κατά 100%.
Ο κ. Γερουλάνος, που είναι υπέρμαχος των Αγώνων, εντυπωσιάστηκε από το πάθος που τους διεκδικούν οι φορείς των δύο πόλεων, ενώ έπλεξε και το εγκώμιο του Λαρισαίου υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, για τον οποίο είπε ότι βάζει την οικονομική πολιτική της χώρας πάνω από την καταγωγή.
Θεώρησε θετική την παρουσία του Κώστα Αγοραστού, που πρότεινε και αυτός τη μικτή λύση (ήταν και αυτός που πρότεινε την ονομασία,) αφού δεν υπάρχουν χρήματα για την κατασκευή, για τον κ. Τζανακούλη είπε ότι πηγαίνει καλά στα οικονομικά και φαίνεται, αφού κατά τη διάρκεια της σύσκεψης δεν δίστασε να πει ότι και κρίση να μην υπήρχε, έπρεπε να γίνει εξορθολογισμός, ενώ για τον κ. Σκοτεινιώτη, τον εντυπωσίασε η γρήγορη οργάνωσή του στο θέμα αυτό.
Ο κ. Γερουλάνος, μιλώντας στη σύσκεψη, τόνισε πολλές φορές ότι το αρχικό κόστος των 358 εκατομμυρίων ευρώ θα ήταν πρόκληση για την κοινωνία και τώρα έγινε προσπάθεια περιορισμού του ποσού κατά 60%. «Πρέπει, είπε, να κάνουμε αγώνες, είπε, που θα φέρουν ανάπτυξη στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στον τουρισμό και στην προαγωγή της θεσσαλική γης».
Ο κ. Παπακωνσταντίνου πάντως θα πάρει την τελική απόφαση μόλις εγκρίνει και η Δ.Ε.Μ.Α. το σχέδιο της Ο.Ε.Μ.Α., ενώ σίγουρα θα χρειαστούν και χρήματα από το πρόγραμμα των Δημοσίων Επενδύσεων. Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν βάσιμες ελπίδες οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 να γίνουν αλλά κανένα ευρώ δεν πρέπει να πάει χαμένο.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass