ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Α.Ε.Λ. ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΡΑΤΟ

Τρόμος για τη... Β’ Εθνική

Δημοσίευση: 05 Ιαν 2011 1:49 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:54
Το φάσμα του υποβιβασμού πλέον πλανάται πάνω από την Α.Ε.Λ., μετά τη χθεσινή ήττα στον Ατρόμητο Αθηνών με 3-0 (με το πρώτο γκολ σαράντα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του παιχνιδιού) και κυρίως από την καφενειακή της εμφάνιση, που δεν θύμιζε σε τίποτα ομάδα που να θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Χωρίς πάθος (ούτε κίτρινη κάρτα δεν δέχθηκαν παίκτες της), χωρίς ψυχολογία και χωρίς διάθεση, αποδείχθηκε ότι το 2011 δεν άλλαξε τίποτα από το 2010. Συνέχισε το σερί των ηττών που έφθασε τις έξι (αν προσθέσουμε και το κύπελλο επτά), ενώ παραμένει σταθερά στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και οι επιλογές για να περάσει τρεις ομάδες για να σωθεί περιορίζονται (ήδη από τον Ατρόμητο Αθηνών η διαφορά έφθασε τους οκτώ βαθμούς, αλλά ουσιαστικά εννέα ,μια και υπάρχει χειρότερη διαφορά τερμάτων). Αν μάλιστα σήμερα ο Αστέρας Τρίπολης κερδίσει τον Εργοτέλη, η παραμονή στην κατηγορία θα μοιάζει με «θαύμα». Και αν αναλογισθούμε ότι το ερχόμενο Σάββατο η Α.Ε.Λ. πάλι παίζει εκτός έδρας με αντίπαλο την Καβάλα, στην έδρα της τοπικής ομάδας. Δυσοίωνα μηνύματα...
Τι και αν άλλαξε τεχνικό (ο Άντερσεν δεν έχει δει την ομάδα να βάζει ούτε γκολ σε τρία παιχνίδια που είναι στον πάγκο, 0-10 μετράει), τι και αν πήρε τρεις παίκτες (ο ένας εκτός δεκαοκτάδας, ο Τσοντοφόλσκι δεν νομίζουμε ότι χρειαζόταν, ενώ ο Τσιμπάμπα δεν φάνηκε καθόλου χθες) όλα τα ίδια μοιάζουν.
Η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται ριζικές τομές ενώ η πειθαρχία δεν εφαρμόσθηκε ούτε από τα μέτρα του Άντερσεν. Δικαιολογίες για το χθεσινό διασυρμό μπορούν να ακουσθούν πολλές (π.χ. οι διπλές προπονήσεις των Χριστουγέννων ή το επεισόδιο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μεταξύ Μετίν και Κουζέν), αλλά αυτό που ενδιαφέρει τον φίλαθλο είναι η αγωνιστική εικόνα.
Ομάδα γερασμένη, χωρίς πάθος, χωρίς ουσία, τι μπορεί να προσδοκά; Ακόμα και οι Λαρισαίοι φίλαθλοι που πήγαν στο Περιστέρι (200 περίπου) δεν είχαν ούτε το κουράγιο να αποδοκιμάσουν και μάλλον αυτό το έκαναν καλύτερα οι φίλαθλοι του Ατρομήτου φωνάζοντας το γνωστό «εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική».
Ανέκδοτο μοιάζει η ατάκα στην αρχή της χρονιάς ότι η ομάδα θα πάει για πεντάδα.
Τώρα πώς θα αναστραφεί η κατάσταση και η ομάδα θα πάρει τουλάχιστον 22-24 πόντους για να ελπίζει στην παραμονή είναι άγνωστο. Και πάνω απ’ όλα με τι ψυχολογία, όταν δεν υπάρχουν αποδυτήρια, δεν υπάρχει πειθαρχεία και γενικά όλα γίνονται στην τύχη με ερασιτεχνισμούς. Μπορεί ο Πηλαδάκης να πάρει αποφάσεις ηχηρές, ας το κάνει έστω και τώρα...
Και χθες δεν υπήρχε και δικαιολογία για τη διαιτησία... Στα αξιοσημείωτα ότι στον Ατρόμητο αγωνίσθηκαν αρκετοί πρώην παίκτες της ΑΕΛ ο Νεμπεγλέρας, ο Νάστος, ο Σαρμιέντο και δύο στόχοι της, ο Μιχαηλίδης και ο Σαγκανόφσκι. Τους αναπολήσαμε με την εικόνα που βλέπουμε...
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Μπροστά σε 2.500 περίπου φιλάθλους, ο Άντερσεν παρέταξε την ομάδα τελικά με τακτική 4-2-3-1 και την έμπνευση να χρησιμοποιήσει δεξί μπακ τον Κολοβέτσιο, που δυστυχώς δεν του βγήκε. Κρίμα ο ταλαντούχος αυτός παίκτης να παίζει σε λάθος θέση. Κάποτε είχε χρησιμοποιηθεί και ο Γκέκας δεξί μπακ (πάλι στην Α.Ε.Λ.), αλλά τότε λόγω ανάγκης, αφού δεν υπήρχε παίκτης γι’ αυτή τη θέση... Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Αμπάρης, στην άμυνα δεξιά ο Κολοβέτσιος, σέντερ μπακ ο Ταυλαρίδης με τον Νταμπίζα και αριστερά ο Βενετίδης. Αμυντικά χαφ έπαιξαν ο Ιγγλέσιας και ο Πουρί και πιο μπροστά οι: Μπλάζεκ (δεξιά), Κανόμπιο (στο κέντρο), Σίμιτς (αριστερά) και στην κορυφή της επίθεσης ο Τσιμπάμπα.
Από την άλλη ο πρώην τεχνικός της Α.Ε.Λ. (και κυπελλούχος Ελλάδας το 2007) Γιώργος Δώνης έπαιξε με 4-3-3 έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Μιχαηλίδη στην άμυνα τους Νάστο (δεξιά), Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (σέντερ μπακ), Μελισσά (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Νεμπεγλέρα (σε επιτελικό ρόλο), Τάτο (δεξιά), Σφακιανάκη (αριστερά) και πιο μπροστά τους: Καμαρά (αριστερά), Περόνε (στο κέντρο), Σαγκανόφσκι (δεξιά).
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ατρόμητο Αθηνών να πετυχαίνει γκολ από τα αποδυτήρια(και να συναγωνίζεται αυτό του Σισέ στον αγώνα Ξάνθης-ΠΑ0 0-2) με τον Βαγγέλη Νάστο(σαράντα δευτερόλεπτα μετά το ξεκίνημα) που ήταν γνωστός στα πρώτα βήματα της ποδοσφαιρικής του καριέρας στους Λαρισαίους φιλάθλους.
Το τέρμα αυτό αποσυντόνισε τους παίκτες της Α.Ε.Λ., που δέχθηκαν δεύτερη «σφαλιάρα» στο 15’ από τον Σαγκανόφσκι με κεφαλιά. Το παιχνίδι ουσιαστικά είχε τελειώσει.
Οι παίκτες της Α.Ε.Λ. άρχισαν να κάνουν και λάθη που μέχρι το 30’ έδειχναν να τα έχουν χαμένα.
Στο 32’ ο Κανόμπιο έκανε ένα καλό σουτ αλλά από κει και πέρα τίποτα το ιδιαίτερο.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι «βυσσινί» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων αλλά η αμυντική τακτική του Ατρομήτου ήταν αλάνθαστη.
Ο Άντερσεν προσπαθούσε να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα βγάζοντας αμυντικογενείς παίκτες (όπως ο Ιγγλέσιας) και βάζοντας επιθετικούς (Κουζέν), ενώ διόρθωσε και το λάθος της συμμετοχής του Κολοβέτσιου σε δεξί μπακ με τον Ταλ.
Αυτό που κατάφερε η Α.Ε.Λ. ήταν να έχει ένα καλό σουτ με τον Βενετίδη στο 70’ αλλά στο 82’ ο Σαρμιέντο, χωρίς να πανηγυρίσει (σεβόμενος τον πρότερο βίο του στην Α.Ε.Λ.), έκανε το 3-0 και στο τέλος οι παίκτες της Α.Ε.Λ. (αν και είχαν ευκαιρίες) δεν μπόρεσαν να σημειώσουν ούτε το γκολ της τιμής.
Το 3-0 ήταν απόλυτα δίκαιο και δείχνει ότι η Α.Ε.Λ. οδηγείται στη Β’ Εθνική.
ΦΑΣΕΙΣ... ΓΚΟΛ
1’: Ο Καμαρά κάνει σέντρα από αριστερά ο Περόνε κερδίζει κεφαλιά από το Νταμπίζα η μπάλα φθάνει στο Νάστο που με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.
14’: Σουτ του Καμαρά από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει ο Αμπάρης και στη συνέχεια ο Νταμπίζας σε κόρνερ.
15’: Στην εκτέλεση του κόρνερ από αριστερά με το Νεμπεγλέρα ο Σαγκανόφσκι πιάνει κεφαλιά και κάνει το 2-0.
24’: Μακρινό σουτ του Ιγγλέσιας καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
30’: Σέντρα από δεξιά του Μπλάζεκ στέλνει την μπάλα στο Σίμιτς που πιάνει άτσαλο σουτ πάνω στον Μπαζίνσκι που αποκρούει μακριά.
32: Σουτ του Κανόμπιο από το ύψος της μεγάλης περιοχής αποκρούει Μιχαηλίδης.
41’: Ο Μελισσάς τροφοδοτεί με κάθετη πάσα τον Καμαρά που από καλή θέση στέλνει την μπάλα στο εξωτερικό μέρος των διχτύων του Αμπάρη.
52’: Μακρινό σουτ του Σίμιτς μπλοκάρει ο Μιχαηλίδης.
55’: Από καλή θέση ο Κανόμπιο εκτελεί φάουλ αλλά η μπάλα βρίσκει το «τείχος» και καταλήγει κόρνερ.
58’: Ο Μελισσάς κάνει σέντρα από δεξιά και ο Σφακιανάκης από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά που καταλήγει άουτ.
65’: Σαγκανόφσκι και Νεμπεγλέρας αλλάζουν την μπάλα με το δεύτερο να τροφοδοτεί τον Σφακιανάκη το σουτ του οποίου αποκρούει ο Αμπάρης.
70’: Σουτ του Βενετίδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής στέλνει την μπάλα μόλις άουτ από το αριστερό «Γ» της εστίας του τερματοφύλακα του Ατρομήτου Αθηνών.
82’: Από αριστερά ο Μελισσάς κάνει σέντρα ο Σαγκανόφσκι πιάνει κεφαλιά αποκρούει προς στιγμήν ο Νταμπίζας πάλι με κεφαλιά και η μπάλα στρώνεται στον Σαρμιέντο που με ωραίο σουτ κάνει το 3-0.
88’: Από δεξιά ο Ταλ κάνει σέντρα η μπάλα φθάνει στον Κουζέν που κάνει άσχημο σουτ και στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
90’+1’: Ο Μετίν εκτελεί πλασαριστά φάουλ στον Κουζέν που σουτάρει απελπιστικά άουτ.
90’+2’: Από αριστερά ο Καραλής κάνε ωραία προσπάθεια και πιάνει δυνατό σουτ που καταλήγει άουτ.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Η Α.Ε.Λ. ήταν «ναυάγιο» στο πρώτο ημίωρο του αγώνα με κανένα παίκτη να μην ξεπερνάει τη μετριότητα. Από κει και πέρα φάνηκε ο Κανόμπιο και στο δεύτερο ημίχρονο ο Ταυλαρίδης με τον Νταμπίζα.
Ο Ιγγλέσιας έδωσε μάχες και οι υπόλοιποι απλά υπήρχαν...Ο νεαποκτηθείς Τσιμπάμπα δεν τροφοδοτήθηκε αλλα δεν φάνηκε ιδιαίτερα ενώ ο Κουζέν το σίγουρο είναι ότι δεν παίζει πλάγια...
Από τον Ατρόμητο Αθηνών κορυφαίοι ήταν οι Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα, Σαγκανόφσκι, Νεμπεγλέρας και στο πρώτος μέρος ο Τάτος με τον Καμαρά αλλά και το Νάστο που έκανε πολύ καλή δουλειά στα δεξιά της αθηναϊκής ομάδας.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Σταύρος Τριτσώνης(Αθηνών) ήταν πολύ καλός, αλάνθαστος και έδειξε κίτρινη κάρτα μόνο στον Ολιβέιρα. Ο πρώτος βοηθός Πέτρος Τρύφων (Δράμας) ήταν πολύ καλός, ενώ ο δεύτερος Μιχάλης Καρσιώτης (Κορίνθου) έκοψε λανθασμένα με οφσάιντ τον Μπλάζεκ στο 75’.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μελισσάς, Μπαζίνσκι, Νεμπεγλέρας, Ολιβέιρα, Περόνε (62’ Καραγκούνης), Σφακιανάκης, Τάτος (46’ Σαρμιέντο), Καμαρά (86’ Καραλής), Σαγκανόφσκι.
ΛΑΡΙΣΑ (Γιόρν Άντερσεν): Αμπάρης, Κολοβέτσιος (46’ Ταλ), Βενετίδης, Νταμπίζας, Ταυλαρίδης, Ιγκλέσιας (59’ Κουζέν), Σίμιτς (74’ Μετίν), Κανόμπιο, Μπλάζεκ, Τσιμπάμπα, Πούρι.
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 2.281 – ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 17.790
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass