ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΖΟΥΝΤΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟ

Δεν ξέχασαν τον Θανάση Ζαχαρούλη

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2011 22:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:47
Του Κ. Γκιάστα
Πριν από μερικά χρόνια ένα 17χρονο παλικαράκι ο Αθανάσιος Ζαχαρούλης έφυγε ξαφνικά και άδικα από τη ζωή. Ήταν αθλητής του τζούντο, ένα ανερχόμενο τότε ταλέντο και άνηκε στον Όγχηστο Πλατυκάμπου. Αγαπητός όσο λίγοι και γι΄ αυτό παραμένει αξέχαστος και σφηνωμένος στις καρδιές όλων των συναθλητών του.
Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του ένα μεγάλο τουρνουά στο κλειστό γυμναστήριο του Πλατυκάμπου. Το θετικό ωστόσο είναι το γεγονός πως φέτος διοργανώθηκε παράλληλα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις κατηγορίες των Παίδων και των Κορασίδων και οι συμμετοχές χτύπησαν... κόκκινο.
Από το πρωί λοιπόν διαγωνίσθηκαν 130 αθλητές που ανήκουν σε τοπικούς συλλόγους και ήταν από 6 ετών έως και 12.
Στη συνέχεια και μέχρι το απόγευμα μπήκαν στα ταπί άλλοι 120 αθλητές από 11 ετών έως και 13 και πήραν μέρος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα βορείου Ελλάδας για τις κατηγορίες παίδων και κορασίδων. Τα αποτελέσματα ωστόσο θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες.
Αξίζει να τονίσουμε πως στο κλειστό του Πλατυκάμπου βρέθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας του Τζούντο που εκλέχτηκε πριν από δύο μήνες ο Αλέξανδρος Σαμπρής.
Φυσικά δεν έλειπε ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής του Τζούντο Κεντρικής Ελλάδας, Γιώργος Στουκογεώργος.
Κατά τη διάρκεια των αγώνων πραγματοποιήθηκαν βραβεύσεις προς την... οικογένεια Πιτσιάβα που τα πάει περίφημα. Η Κατερίνα Πιτσιάβα είναι μια σπάνια περίπτωση αθλήτριας που τα πάει περίφημα σε διπλό ταμπλό. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία των Νεανίδων στα 70 κιλά στο Τζούντο ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλήτρια στην πάλη.
Την ίδια στιγμή ο αδελφός της ο Οδυσσέας Πιτσιάβας, αναδείχθηκε δεύτερος στο πρωτάθλημα παίδων και συγκεκριμένα στα 73 κιλά.
Τις απονομές των βραβείων πραγματοποίησε ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας και ο περιφερειακός σύμβουλος, κ. Θανάσης Παιδής.
Το πρωτάθλημα το διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Κιλελέρ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο και με τη στήριξη της τοπικής επιτροπής Τζούντο κεντρικής Ελλάδας. Φυσικά σημαντική ήταν και η συμβολή του συλλόγου Όγχηστου και από εκεί δεν θα μπορούσε να λείψει ο προπονητής Χάρης Χονδρονάσιος που μιλώντας στην «Ε» ανέφερε: «Σήμερα (σ.σ. χθες) αυτό που γίνεται στο γήπεδο του Πλατυκάμπου είναι μια πραγματική γιορτή του τζούντο και γενικότερα του αθλητισμού. Ευχαριστούμε την περιφέρεια και το Δήμο Κιλελέρ που έσπευσαν να υποστηρίξουν υλικά αυτήν τη διοργάνωση και φυσικά την ομοσπονδία που μας τίμησε με την παραχώρηση του πανελλήνιου πρωταθλήματος. Δηλώνουμε ικανοποιημένοι από το πλήθος των συμμετοχών και την ποιότητα των αγωνιζομένων. Είναι ένα τουρνουά που έχει γίνει θεσμός και γίνεται κάθε χρόνο στη μνήμη ενός τόσο αγαπητού προσώπου του Αθανάσιου Ζαχαρούλη».
* Τους αγώνες ομόρφυναν μελωδικά με την παρουσία τους τόσο η Χορωδία Μουσικής Σχολής Δήμου Κιλελέρ όσο και τα τμήματα μοντέρνου χορού του Δήμου που πραγματοποίησαν μια επίδειξη.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass