ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Επιτέλους ξεμπλοκάρει....

* Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΑ» * Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: «ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ» * Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΤΙ ΕΦΤΑΙΞΕ...»

Δημοσίευση: 26 Νοε 2011 22:50 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:40
Του Σωτ. Κέλλα
Μετά από αρκετά χρόνια επιτέλους ξεμπλοκάρει η κατασκευή του δεύτερου κολυμβητηρίου της Λάρισας αυτό που είχε ξεκινήσει στη Νέα Πολιτεία αλλά σταμάτησε η κατασκευή του από το 2008(!) όταν έλειψαν οι σχετικές πιστώσεις, ενώ η ένταξή του στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων δημιούργησε μεγαλύτερο προϋπολογισμό αφού έπρεπε να γίνει ολυμπιακών διαστάσεων λόγω του μεγαλύτερου κόστους τεχνολογικού εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα το έργο είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και ήταν αρχικού προϋπολογισμού 2.787.967,72 ευρώ, ενώ στη συνέχεια όταν εντάχθηκε στο φάκελο των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 έφθασε ο προϋπολογισμός στα 6.693.521,44 (θα πλήρωσε τα χρήματα της διαφοράς απευθείας η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) λόγω ότι έπρεπε να γίνει ολυμπιακό κολυμβητήριο για να φιλοξενήσει αγώνες πόλο.
Οι λαρισινοί σύλλογοι της κολύμβησης εδώ και τρία χρόνια είχαν χάσει κάθε ελπίδα ότι θα υπήρχε και δεύτερο κολυμβητήριο για να εξυπηρετήσει πάνω από 2.000 παιδιά που γυμνάζονται στο μοναδικό απαρχαιωμένο (συμπλήρωσε πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας) κολυμβητήριο του Αλκαζάρ, από σήμερα θα περιμένουν με αγωνία πότε θα ανοίξει τις πύλες του.
Χθες υπήρξε επιτόπια επίσκεψη του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, με την αντιπεριφερειάρχη Ρένα Καραλαριώτου και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Κώστα Τζανακούλη, είχαν συζήτηση με τον μηχανικό Νίκο Ζαργάνα για να τελειώσει το έργο το οποίο πλέον θα επιστρέψει στον αρχικό προϋπολογισμό.
Μέχρι τώρα για το συγκεκριμένο έργο έχουν δοθεί περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ και αποφάσισε άμεσα ο περιφερειάρχης να δοθούν άλλα 927.500 ευρώ που αντιστοιχεί στο μερίδιο της Περιφέρειας μέσω της ΣΑΕΠ 117 που προβλέπει χρηματοδότηση από ειδικό λογαριασμό του υπουργείου για το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» (Δίκτυο προπονητηρίων).
Αποφασίστηκε το έργο να γίνει με τον αρχικό προϋπολογισμό, αφού πλέον δεν θα είναι μεσογειακό έργο και με την προβλεπόμενη συνεισφορά του Δήμου Λαρισαίων, ύψους 500.000 ευρώ, θα ολοκληρωθεί ώστε να είναι λειτουργικό για τη νεολαία ενώ κάποιοι χώροι που προβλέπονταν από τον γιγαντισμό του λόγω Μεσογειακών Αγώνων θα γίνουν όταν θα υπάρξουν χρήματα και εφόσον το κόστος λειτουργίας που θα αναλάβει ο Δήμος Λαρισαίων μπορεί να πληρωθεί στο ακέραιο. Το βασικό είναι ότι θα παραδοθεί στην αθλούμενη νεολαία με τον αρχικό προϋπολογισμό .
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλώντας για το δεύτερο κολυμβητήριο της Λάρισας είπε: «Το δεύτερο κολυμβητήριο στη Λάρισα ήταν καθολικό αίτημα όλων των αθλουμένων στον υγρό στίβο και θα δώσει μια άλλη ώθηση στα αθλήματα του υγρού στίβου. Με μείωση του κόστους θα γίνει λειτουργικό για όλους όσοι εμπλέκονται με τον υγρό στίβο. Θέλουμε να ολοκληρώσουμε όλα τα έργα στη Θεσσαλία και να κάνουμε και καινούργια, χρησιμοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο που έχουμε στην κατοχή μας. Διεκδικούμε, συνεργαζόμαστε και θέλουμε να δημιουργούμε κλίμα εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Το έργο αυτό θα είναι από τα πρώτα αθλητικά που θα έχουν τελειώσει, καθώς η Περιφέρεια ολοκλήρωσε το ποσό που της αναλογεί στη χρηματοδότησή του.
Η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου μας είπε: «Ήταν η μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το έργο που είχε καταντήσει «γιοφύρι της Άρτας». Αυτή τη στιγμή όλοι οι σύλλογοι της Λάρισας είχαν κοινό αίτημα το δεύτερο κολυμβητήριο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας του έδωσε προτεραιότητα. Είναι έργο ουσίας και όχι βιτρίνας».
Ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για τη συνεργασία είπε ότι το συγκεκριμένο έργο δυο φορές διακόπηκε, την πρώτη φορά όταν σταμάτησε η χρηματοδότησή του από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» και η δεύτερη όταν οι Μεσογειακοί Αγώνες 2013 αποφασίσθηκε να μην γίνουν στη Λάρισα. Τελικά με τις προδιαγραφές που είχε αποφασισθεί πριν ενταχθεί στα Μεσογειακά έργα (δηλαδή με μείωση του προϋπολογισμού κατά 30%) θα τελειώσει και θα παραδοθεί στους συλλόγους.  
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass