ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ

Καρότσια χωρίς... ρόδες

* Η ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ «ΘΕΣΣΑΛΟΣ» ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ ΠΕΝΤΕ ΜΑΤΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ * Κ. ΖΑΡΑΓΚΟΤΑΣ: «ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΛΟΥΣΙΟΙ;»

Δημοσίευση: 24 Σεπ 2011 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:38
Αν σε περίοδο κρίσης όλοι οι άνθρωποι περνάμε μια φορά δύσκολα, τότε οι ειδικές κατηγορίες περνάνε... δέκα. Το ίδιο γίνεται και στον αθλητισμό. Τα οικονομικά προβλήματα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, έχουν επηρεάσει όλον τον ελληνικό αθλητισμό αλλά τις ειδικές κατηγορίες κοντεύουν να τις εξαφανίσουν τελείως.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρωτάθλημα μπάσκετ με καρότσι που το διοργανώνει εδώ και χρόνια η Ομοσπονδία Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Καρότσι. Φέτος όμως το πρωτάθλημα σταμάτησε στη μέση και όπως φαίνεται θα μείνει έτσι. Πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες 5 αγωνιστικές και μετά σταμάτησαν όλα.
Ανάμεσα στις ομάδες που παίρνουν μέρος και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία βρίσκεται ο Θεσσαλός. Η λαρισινή ομάδα τα τελευταία χρόνια φτάνει πάντα στον τελικό του πρωταθλήματος αλλά εκεί βρίσκει απέναντί της μια πολύ καλή ομάδα τον ΠΑΣΚΑ Αθηνών. Ωστόσο έχει καταφέρει να κατακτήσει τρία Κύπελλα Ελλάδας και να αγωνιστεί ακόμα και στην Ευρώπη.
«Είναι μια κατάσταση που πραγματικά μας λυπεί και μάλιστα έντονα» δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος Θανάσης Πατσιούρας και συνέχισε εξηγώντας μας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε το πρωτάθλημα: «Οι επιχορηγήσεις μας έρχονται σε δύο δόσεις. Συνολικά είναι να λάβουμε 20.000 ευρώ. Στην αρχή πήραμε τα 8.000 και αφού είδαμε πως αργούσε η δεύτερη δόση σταμάτησαν τα πρωταθλήματα θέλοντας να περιμένουμε τι θα γίνει. Όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα καταβληθεί η δεύτερη δόση και το πρωτάθλημα θα μείνει στη μέση».
Αθλητής του Θεσσαλού και μάλιστα ένας από τους κορυφαίους στην Ελλάδα, ο παλιός μπασκετμπολίστας του Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας στην Α1 Εθνική κατηγορία, Κώστας Ζαραγκότας γίνεται πιο συγκεκριμένος: «Αν οι ομάδες του κανονικού μπάσκετ δυσκολεύονται πολύ, εμείς απλά... δεν μπορούμε να υπάρξουμε. Μην ξεχνάτε πως το δικό μας το κομμάτι δεν μπορεί να πάρει τις χορηγίες που παίρνουν οι κανονικές ομάδες για ευνόητους λόγους. Οπότε το μοναδικό μας έσοδο είναι η κρατική επιχορήγηση», τόνισε και συνέχισε φέρνοντας ένα παράδειγμα: «Τι γίνεται όμως; Στη Λιθουανία υπάρχουν πιο πολλά χρήματα και υπάρχει ειδική μέριμνα για τις ειδικές κατηγορίες του αθλητισμού; Αυτό κανένας δεν θα μπορέσει να το εξηγήσει. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε αλλά έχουμε απογητευτεί».
Η Ομοσπονδία στην τελευταία της γενική συνέλευση είχε αποφασίσει εκ των πραγμάτων πως δεν γίνεται να συνεχίσει το πρωτάθλημα. Μάλιστα σχετικά είχε ανακοινώσει τα παρακάτω: «Το Δ.Σ. της ομοσπονδίας μπάσκετ σε αγωνιστικό αμαξίδιο, υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, διακόπτει προσωρινά το πρωτάθλημα. Είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε αυτή την ενέργεια (παρότι είναι το τελευταίο που θέλαμε να κάνουμε), λόγω του ότι ακόμα δεν έχουμε λάβει την επιχορήγηση (σ.σ. παρότι τότε ήταν πριν το καλοκαίρι).
Κάναμε υπομονή, αλλά δεν έχουμε τη δυνατότητα για αυτοχρηματοδοτούμενο πρωτάθλημα. Δεν πιέσαμε, δεν "εκβιάσαμε". Εξαντλήσαμε αποθέματα (οικονομικά) και τώρα θα περιμένουμε -ελπίζουμε όχι επί μακρόν- για την εκταμίευση των χρημάτων, έτσι ώστε να ξεκινήσουμε και πάλι, όσο ταχύτερα γίνεται, το πρωτάθλημά μας.
Στόχος της ομοσπονδίας είναι να μην περνά ούτε ένα Σαββατοκύριακο χωρίς αγωνιστική δράση. Δυστυχώς, δεν είναι πάντα στο χέρι μας».
ΤΟ ΠΕΝΤΕ ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΥ
Ο Θεσσαλός πάντως από την πλευρά του στα πρώτα πέντε ματς του πρωταθλήματος τα είχε πάει περίφημα και είχε ισάριθμες νίκες.
Ίρις Καβάλα - Θεσσαλός     41-57 (15-21)
Θεσσαλός: Ζαραγκότας 23, Τσαπανίδης 12, Βαρυτιμίδης 6, Αθανασίου, Πλεξίδας 12 (1), Μπαρμπούτας 4, Τζήκας.
Θεσσαλός – Μέγας Αλέξανδρος    55-27 (32-9)
Θεσσαλός: Ζαραγκότας 24, Τσαπανίδης 11 (1), Μπαρμπούτας 4, Τσιόγκας, Βαρυτιμίδης 8 (1), Αθανασίου, Τζήκας, Πλεξίδας 8.
Άρης - Θεσσαλός      50-70 (24-36)
Θεσσαλός: Βαρυτιμίδης 11, Πλεξίδας 19, Αθανασίου, Ζαραγκότας 28, Τσαπανίδης 12.
Θεσσαλός - Γυμν. Εν. Τρικάλων "Αστέρας"           68-33 (40-17)
Θεσσαλός (Ζαραγκότας): Βαρυτιμίδης 10, Πλεξίδας 16, Αθανασίου 2, Τζίκας 2, Τσιόγκας 6, Ζαραγκότας 20, Μπαρμπούτας 2, Τσαπανίδης 10.
Αργοναύτες Βόλου - Θεσσαλός      20-58 (4-30)
Θεσσαλός: Ζαραγκότας 16, Τσαπανίδης 18, Μπαρμπούτας 10, Δαούλας 6, Τσιόγκας 2, Βαρυτιμίδης 4, Αθανασίου 2,Τζήκας.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass