Η ΛΑΡΙΣΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΟ

Ο κάμπος που βρέχεται από… επιτυχίες

* Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΛ, ΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΛ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2011 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:24
Αν μέχρι και πριν από μερικά χρόνια μιλούσε κάποιος για πόλο στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου οι περισσότεροι θα υπέθεταν πως πρόκειται για ένα κακόγουστο αστείο. Όμως δεν είναι έτσι πλέον. Η Λάρισα με τις επίμονες προσπάθειες κάποιων αρχίζει να κατακτά το σεβασμό στο χώρο της υδατοσφαίρισης. Ενός χώρου που κατά παράδοση κυριαρχούν οι ομάδες των πόλεων που έχουν θάλασσα και των νησιών. Χίος, Χανιά, Πειραιάς, Αθήνα, Θεσσαλονίκη.
Ωστόσο, στη Λάρισα πλέον βάλθηκαν να αλλάξουν τον χάρτη. Για δύο συνεχόμενα χρόνια ο ΝΟΛ προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση. Μάλιστα την πρώτη σεζόν χτύπησε ακόμα και την πόρτα της Ευρώπης. Φέτος θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της Α2 όπου και πάλι θα προσπαθήσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Κοντά στο ΝΟΛ δημιουργήθηκε και μια άλλη ομάδα πριν από μερικούς μήνες. Η ΝΕΛ που προχθές κατάφερε να κερδίσει και την πρώτη της άνοδο. Από την Δ’ Εθνική ανέβηκε στην Γ’ Εθνική. Πρόκειται για μια ομάδα που αποτελείται από παίκτες με εμπειρία καθώς παλαιότερα έπαιξαν σε υψηλές κατηγορίες ενώ κάποιοι δεν μπορούν να απορροφηθούν ή δεν θέλουν να παίξουν στο ΝΟΛ. Ουσιαστικά αρχίζει να δημιουργείται σχέση ανάμεσα στις δύο ομάδες που μόνο καλό θα φέρει για το άθλημα.
Παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς τους παίκτες που φορέσανε και φοράνε το εθνόσημο. Ο πρώτος ήταν ο Αλιχανίδης (αν και δεν ήταν Λαρισαίος δέθηκε με την πόλη) που μέσα από τις εμφανίσεις του με το ΝΟΛ κατάφερε να γίνει αναντικατάστατο μέλος της Εθνικής Ανδρών. Ο Λαρισαίος τερματοφύλακας Γιώργος Παπαδογιάννης εδώ και κάποιες ημέρες προετοιμάζεται στη Σερβία και ετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νέων Ανδρών που θα γίνει στο Βόλο. Ο Θανάσης Παπαδογιάννης, ο άλλος γνωστός Λαρισαίος τερματοφύλακας είναι μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων και μαζί με τον Τριαντάφυλλο Παπαδόπουλο θα ταξιδέψουν στη Ριέκα το Σεπτέμβριο για το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
Άλλοι δύο αθλητές του ΝΟΛ ο φουνταριστός Γιώργος Στεργίου και ο αμυντικός Δημήτρης Οικονόμου ήταν στην προεθνική ομάδα των παίδων και συμμετείχαν πρόσφατα σε αντίστοιχο καμπ.
ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Α1
Το λαρισινό πόλο όμως δεν είναι μόνο άθλημα των ανδρών. Οι γυναίκες του ΝΟΛ βρίσκονται τα τελευταία δύο χρόνια στην Α2 Εθνική. Φέτος όπως όλα δείχνουν θα κάνει το βήμα ανόδου αφού απέκτησε σημαντικές παίκτριες. Πήρε βασικά την Τόνια Μωραΐτη, μια αθλήτρια που έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 με την Εθνική Ελλάδας ενώ έχει κατακτήσει ακόμα και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα με τη Γλυφάδα, πρωταθλήματα Ελλάδας με Γλυφάδα και Ολυμπιακό και αμέτρητες συμμετοχές στην Εθνική ομάδα. Απέκτησε την Τζούλια Γαρυφάλλου από τον Εθνικό και τη Δήμητρα Σταματιάδου που παίζει ως τερματοφύλακας και πέρυσι αγωνιζόταν στη Γλυφάδα.
Τέλος, ο Ν.Ο.Λ. βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Μανέτα της ΝΕΠ (φουνταριστή) που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία όπως και με την Οικονομοπούλου του Εθνικού.
Από την περσινή ομάδα τώρα η μόνη παίκτρια (από τις μεταγραφές) που θα παραμείνει θα είναι η Λίνα Ψούνη (αδελφή της παγκόσμιας πρωταθλήτριας) ενώ φυσικά θα παραμείνουν και όλες οι νεαρές αθλήτριες του συλλόγου.
Νέος προπονητής θα είναι ο Βασίλης Κουνδουράκης που πέρυσι ήταν βοηθός στον Ολυμπιακό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass