Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 30 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Θα είναι θηρίο σε... κλουβί;

Δημοσίευση: 09 Αυγ 2011 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:24
Όποιο σύλλογο και να δεις στην Ελλάδα από δίπλα θα βρεις και το χαρακτηρισμό ιστορικό. Όμως ο Απόλλων Λάρισας είναι πράγματι ένας ιστορικός σύλλογος για την πόλη. Από το 1930 έως και σήμερα αποτελεί το καμάρι όλης της Φιλιππούπολης. Η ομάδα με δικές της γηπεδικές εγκαταστάσεις που έχει παίξει ακόμα και στη Β’ Εθνική ενώ για πολλά χρόνια στεκόταν επάξια στην Γ’ Εθνική τώρα καλείται να αγωνιστεί στο πρώτο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣΛ. Μετά από 30 και πλέον χρόνια οι «κυανόλευκοι» υποβιβάστηκαν στα τοπικά πρωταθλήματα και όλα στη Φιλιππούπολη δείχνουν να μπαίνουν σε νέα τροχιά. Θα είναι λοιπόν ο Απόλλων Λ. ένα πραγματικό θηρίο σε κλουβί ή θα δούμε κάτι διαφορετικό και με άλλο προσανατολισμό;
Αυτό μας είπε και ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Καλαμπάκας. Τον ρωτήσαμε αρχικά με τι ψυχολογία ξεκινάει η ομάδα και μας είπε: «Τα πράγματα σε όλη τη χώρα αλλάζουνε και πάνε προς εξυγίανση. Αυτό θέλουμε να κάνουμε και εμείς. Να χτίσουμε τον Απόλλωνα από την αρχή ξανά. Με παιδιά δικά του και σε στέρεες βάσεις. Με ακαδημίες σωστές που θα παράγουνε έργο. Να δούμε τα ελλείμματά μας όσον αφορά στις εγκαταστάσεις και τα χρήματά μας να τα καταθέσουμε στους συγκεκριμένους τομείς και όχι να πάρουμε μόνο παίκτες.
-Το όνομα του Απόλλωνα αν μη τι άλλο είναι βαρύ. Θα συνδυαστεί αυτή η κίνηση ανανέωσης με τον πρωταθλητισμό;
*Ναι ο σκοπός μας είναι κάτι το υψηλό αλλά αυτό χρειάζεται και πολύ καλό υπόβαθρο. Ξεκινάμε με βάσεις που πιστεύω πως θα ανεβάσουν την ομάδα.
- Η σκυτάλη όλου αυτού του εγχειρήματος θα δοθεί στον Ζόραν Μπάμποβιτς ή ο συγκεκριμένος θα είναι μόνο στην ανδρική ομάδα;
* Οι υποδομές θα έχουν άμεση σχέση με την ανδρική ομάδα. Η ανδρική ομάδα θα πλαισιωθεί από πολλά νέα παιδιά που έχουν δοκιμαστεί και πάρα πολλά παιδιά που θα επιλεχθούν από τις ακαδημίες. Θα είναι όλα συγκοινωνούντα δοχεία. Αν τα προηγούμενα χρόνια ο κάθε προπονητής είχε μια διαφορετική φιλοσοφία αυτό φέτος δεν θα υπάρχει. Όλα τα τμήματα θα έχουν μια κοινή φιλοσοφία. Θεωρώ πως αυτό ταιριάζει στις συγκυρίες.
ΟΛΑ ΘΑ ΕΞΑΡΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Ζόραν Μπάμποβιτς ήρθε στο τελείωμα της περσινής σεζόν και παρέμεινε και φέτος με πιο ενεργό ρόλο. Για το νέο αυτό ξεκίνημα τόνισε: «Αρχίζει μια νέα χρονιά. Έχουμε αλλάξει κατά πολύ το υλικό της ομάδας. Για μένα καλύτερα γιατί ο Απόλλωνας θα πρέπει να βασίζεται στα δικά του παιδιά. Αυτό θα συνδυαστεί φέτος καθώς θα είμαι υπεύθυνος τόσο στις Ακαδημίες όσο και στην ανδρική. Κρατήσαμε μερικούς έμπειρους παίκτες καθώς το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα δεν είναι εύκολο και με τη σκληρή δουλειά των νεαρών θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε.
Κρατήσαμε τον Σκάκο και τον Εμμανουήλ, τον Μπόντε και τον Καπετάνη και πήραμε τον Καρατζιόλη και τον τερματοφύλακα τον Αθανασόπουλο. Στο ρόστερ θα πάρουμε ένα δύο παίκτες ακόμα.
- Μπορούμε να μιλήσουμε για πρωταθλητισμό παράλληλα;
* Πολύ δύσκολο γιατί ο μέσος όρος ηλικίας είναι πολύ χαμηλός κάτω από 20 χρονών, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αυτοί οι παίκτες δεν θα μπορούν να τα καταφέρουν. Εξαρτάται μόνο από τη δουλειά και τη διάθεση των παικτών γιατί όπως ξέρεται χάνουνε και χρόνο με τα μαθήματα και τα σχολεία. Κατά τα άλλα αν είναι σοβαροί μπορούν να τα καταφέρουνε.
 
ΤΙ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ
Αισιόδοξοι οι παίκτες
Δύο έμπειρες μεταγραφές Καρατζιώλης, Αθανασόπουλος και δύο νεαροί παίκτες του Απόλλωνα μίλησαν για τη νέα σεζόν:
Χρήστος Καρατζιώλης
«Είμαι χαρούμενος που μπήκα στην οικογένεια του Απόλλωνα. Η φιλοσοφία του συλλόγου είναι δεδομένη. Θα ακολουθήσουμε τη συνταγή με τα νέα παιδιά και να ανοίξουμε το δρόμο για αυτούς».
Νίκος Αθανασόπουλος
«Ο Απόλλων είναι μια ιστορική ομάδα. Έχουμε έρθει εδώ για να βοηθήσουμε. Σημαντικό είναι πως υπάρχουν πολλά νέα και σπουδαία παιδιά. Φέτος το πρωτάθλημα θα είναι ανταγωνιστικό και αρκετά δυνατό. Οι ομάδες έχουν ενισχυθεί αλλά ο Απόλλων δεν φοβάται».
Νίκος Καλαμπάκας
«Ελπίζω να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία και επιτυχίες. Περιμένουμε να δούμε πόσα νέα παιδιά θα έρθουν και είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες του πρωταθλήματος».
Πέτρος Κορλός
«Ελπίζω να έχουμε μια καλύτερη χρονιά από την περσινή που χάσαμε την κατηγορία της Δ’ Εθνικής. Αυτό που θέλουμε είναι να ανέβει ο Απόλλων στην κατηγορία που ανήκει».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass