ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

Νέο μετάλλιο για τον Γιαννιώτη

* ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΣΤΑ 5 ΧΛΜ. ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

Δημοσίευση: 23 Ιουλ 2011 3:25 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:19
Ακόμη ένα μετάλλιο, ασημένιο αυτή τη φορά, κρέμασε στο στήθος του ο Σπύρος Γιαννιώτης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Σανγκάης. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στα 5 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, χάνοντας αυτή τη φορά για οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου τη μονομαχία από τον μεγάλο του αντίπαλο, τον Γερμανό Τόμας Λουρτς. Στην τρίτη θέση τερμάτισε μία άλλη μεγάλη μορφή του αθλήματος, ο Ρώσος Εβγκένι Ντράτσεφ, ενώ ο Αντώνης Φωκαϊδης ήταν 29ος.
Στο συγκεκριμένο αγώνισμα ο Γιαννιώτης ήταν τρίτος το 2007 στη Μελβούρνη και δεύτερος το 2009 στη Ρώμη. Ηθελε φέτος να ανέβει ένα σκαλί πιο ψηλά και να πετύχει, μετά το θρίαμβο στα 10 χλμ., ένα νταμπλ που μόνο ο Λουρτς έχει πανηγυρίσει, πριν από δύο χρόνια στη Ρώμη. Τελικά ο Γερμανός κατάφερε να πάρει "στο νήμα" τη νίκη και ταυτόχρονα μία μικρή ρεβάνς για την ήττα της περασμένης Τετάρτης, αλλά βεβαίως το ασημένιο μετάλλιο είναι ακόμη μία μεγάλη επιτυχία για τον 31χρονο Κερκυραίο και συνολικά για την ελληνική κολύμβηση.
 Η παρουσία της χώρας μας στη Σανγκάη είναι ήδη η πιο επιτυχημένη στην ιστορία των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων υγρού στίβου (από πλευράς μεταλλίων), αφού ως τώρα η καλύτερη διοργάνωση ήταν εκείνη του 2005 στο Μόντρεαλ, με ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο. Φέτος η Ελλάδα έχει ήδη ένα χρυσό, ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο.
 Η πρώτη οκτάδα στα 5χλμ. των ανδρών:
 1. Τόμας Λουρτς (Γερμανία)           56:16.6
 2. Σπύρος Γιαννιώτης (ΕΛΛΑΔΑ) 56:17.4
 3. Εβγκένι Ντράτσεφ (Ρωσία)         56:18.5
 4. Νίκολα Μπολτζονέλο (Ιταλία)      56:24.3
 5. Αντριου Γκέμελ (ΗΠΑ)     56:24.8
 6. Σεργκέι Μπολσάκοφ (Ρωσία)    56:26.0
 7. Νταμιάν Κατέν Βιντάλ (Γαλλία)    56:27.4
 8. Κρις Μπράιαν (Ιρλανδία) 56:28.0
...
29. Αντώνης Φωκαΐδης (ΕΛΛΑΔΑ) 56:46.0
ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑ
Μετά την κατάκτηση και του αργυρού μεταλλίου στα 5 χλμ. ανοιχτής θάλασσας, ο Σπύρος Γιαννιώτης αναφέρθηκε στην κούρσα και τον αντίπαλό του, τον Γερμανό Τόμας Λουρτζ, που κατέκτησε το 7ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία των Παγκόσμιων πρωταθλημάτων. Από το Μόντρεαλ το 2005 και μετά ο Γερμανός βρίσκεται συνεχώς στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ο Έλληνας κολυμβητής τόνισε στις δηλώσεις του: "Στα τελευταία 100μ. είχα το προβάδισμα και ήξερα ότι ο Τόμας ήταν πίσω μου. Τότε άρχισε να κάνει την αντεπίθεσή του και προσπάθησα να μείνω μπροστά, σκεπτόμενος ότι δεν είχα τίποτα να χάσω. Ήταν πολύ-πολύ σκληρό. Είμαι πολύ χαρούμενος, που τερμάτισα τελικά δεύτερος και χαρούμενος που είμαι πίσω από τον Τόμας και όχι από κάποιον άλλο. Νομίζω ότι κέρδισε τον αγώνα πολύ-πολύ έξυπνα".
 Ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε στην τακτική του και τόνισε ότι: "Είναι η τακτική μου να τα δίνω όλα στο τέλος. Είχα αμφιβολίες αν θα κερδίσω προσπάθησα να κάνω το καλύτερο και βεβαιώθηκα ότι ήμουν πρώτος όταν άγγιξα τον τερματισμό. Πριν τον αγώνα πάντως δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να νικήσω, όπως έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Ποτέ δεν σκέφθηκα ότι είχα κερδίσει τις προηγούμενες 5 ή 6 ή 7 φορές στη σειρά. Αυτό σου δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση. Κέρδισα όλους αυτούς τους τίτλους, γιατί πήγαινα στην εκκίνηση προσπαθούσα για το καλύτερο και δεν σκεφτόμουν πόσους τίτλους έχω κατακτήσει".
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass