Η ΦΑΡΣΑΛΙΝΗ ΚΡΙΣΤΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

«Στόχος μου η Ολυμπιάδα του Λονδίνου»

* «ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΟΣΤΡΑΒΑ»

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2011 21:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:17
Οικονομική κρίση στη ζωή της χώρας, στημένα παιχνίδια στο ποδόσφαιρο και καθημερινά μηνύματα απαισιοδοξίας για μειώσεις στον προϋπολογισμό των σωματείων και κατάργηση επιχορηγήσεων. Κάθε μέρα και ένα άσχημο μήνυμα. Και όμως για τον λαρισινό αθλητισμό ήρθε προχθές από την Οστράβα της Τσεχίας μια ελπίδα αισιοδοξίας, μια ευχάριστη νότα που ήταν η κατάκτηση της 4ης θέσης από τη Φαρσαλινή αθλήτρια Κρίστι Αναγνωστοπούλου στο άθλημα της δισκοβολίας με επίδοση 53.43.
Η Κρίστι Αναγνωστοπούλου αποτελεί θα λέγαμε την άξια διάδοχο της Κατερίνας Βόγγολη, της Τυρναβίτισσας αθλήτριας που ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης στις γυναίκες το 2002 (Μόναχο) και τρίτη στον κόσμο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2003 (Παρίσι). Ο νομός Λάρισας τελικά δημιουργεί παράδοση στις ρίψεις...
Μιλήσαμε προχθές το βράδυ με τη Φαρσαλινή αθλήτρια και αφού τη συγχαρήκαμε για την τέταρτη θέση που κατέκτησε μας είπε: «Είμαι ευχαριστημένη από τη θέση αλλά όχι από την επίδοση σε έναν αγώνα πολύ δύσκολο που έγινε υπό βροχή και δυσκόλεψε όλες τις ρίπτριες. Τελικά νομίζω ότι το ισοζύγιο για μένα ήταν θετικό».
Πάντως η ίδια μας εξήγησε ότι θα θυμάται για αρκετά χρόνια την Οστράβα και ο λόγος είναι απλός…«Το συγκεκριμένο στάδιο μου πάει, το 2007 κατέκτησα τη 10η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κορασίδων και τώρα την τέταρτη. Διαρκώς ανεβαίνω και ελπίζω σε έναν άλλο αγώνα στο ίδιο στάδιο να πάρω και μετάλλιο».
*Πώς ξεκίνησες τις ρίψεις σε μια περιοχή στα Φάρσαλα που έχει πολλά προβλήματα;
«Πρώτα απ’ όλα έκανα μια περιοδεία (σ.σ. γέλια) σε πολλά αθλήματα όπως το βόλεϊ, το μπάσκετ, το ποδόσφαιρο και τις πολεμικές τέχνες. Σε ηλικία 13 χρόνων με παρότρυνση των γονέων μου ασχολήθηκα με το στίβο και με προπονητή τον Βασίλη Μπακάλη πήγα στη δισκοβολία.
Τα προβλήματα τεράστια αφού δεν υπήρχε κλοβός αλλά μόνο η βαλβίδα. Το ταρτάν στο γήπεδο Φαρσάλων σε άθλια κατάσταση αλλά με επιμονή, θέληση και στήριξη από τους γονείς μου (Αποστόλη και Βιβή) κατάφερα να τα ξεπεράσω με τη μία διάκριση να διαδέχεται την άλλη.
Πάντως απ’ τη στιγμή που άρχισα να γυμνάζομαι στα Τρίκαλα (προπονητής είναι πλέον ο Γιάννης Κοντονάσιος) που έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις μπόρεσα να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Η είσοδός μου στη Γυμναστική Ακαδημία (δεύτερο προς τρίτο έτος...) μου έδωσε και μεγαλύτερη ώθηση στον αθλητισμό».
Η 20χρονη αθλήτρια (γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου 1991) μας αποκαλύπτει και τι σκέφτεται για την επόμενη μέρα της καριέρας της…«Στόχος, μας λέει, είναι όπως για κάθε αθλητή μια συμμετοχή στην Ολυμπιάδα κι εγώ θέλω να συμμετέχω στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου που θα γίνει τη νέα χρόνια. Το όριο το χαμηλό είναι 59.50 μέτρα και το υψηλό 62 μέτρα και με καλή δουλειά νομίζω ότι θα τα καταφέρω. Πλεονέκτημα θεωρώ ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών θα γίνει στον Βόλο τη νέα χρονιά και χάρηκα που η Περιφέρεια Θεσσαλίας δείχνει να θέλει να παίρνει διοργανώσεις του στίβου στην περιοχή.
Αγωνιζόμενη στην έδρα μου θα έχω σημαντικό πλεονέκτημα καθώς οι γονείς μου αυτή τη στιγμή έφυγαν από τα Φάρσαλα και κατοικούν στον Βόλο».
Για την ενασχόλησή της με τη δισκοβολία αν επηρεάσθηκε από την Κατερίνα Βόγγολη που έγραψε τη δικιά της ιστορία μας λέει: «Θέλω να είμαι ειλικρινής όταν η Βόγγολη αγωνιζόταν εγώ δεν ασχολούμουν με το στίβο αλλά σίγουρα είναι μεγάλη αθλήτρια και η Ελλάδα γενικά έχει αναδείξει σημαντικές παρουσίες στο άθλημα αυτό γιατί υπάρχει και η Κελεσίδου.
Εγώ έβλεπα ξένες αθλήτριες, τον παλμό και τον τρόπο που ρίχνουν. Πάντως πιστεύω ότι υπάρχει μια καλή προδιάθεση για το στίβο στην περιοχή που έχει αναδείξει σημαντικούς αθλητές.
*Πόσο δύσκολο είναι να κάνεις αθλητισμό μέσα στην οικονομική κρίση που διέπει τη χώρα μας;
«Έχουν δυσκολέψει σημαντικά οι συνθήκες αφού πλέον πρέπει να αυτοχρηματοδοτείσαι. Ο υψηλός αθλητισμός επιβάλλει έναν τρόπο ζωής που κοστίζει, καθώς ειδικά η διατροφή είναι ένας τομέας που επενδύει ένας πρωταθλητής αλλά νομίζω ότι η θέση των περισσοτέρων αθλητών θα μπορέσουν να δώσουν στην Ελλάδα της κρίσης χαρές που τόσο θέλουν οι φίλαθλοι».
Σαν επίλογο της ζητήσαμε να μας σχολιάσει το χρυσό μετάλλιο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν στην ίδια διοργάνωση αλλά και πού αφιερώνει τη διάκρισή της... Μας απάντησε: «Η Βούλα έκανε χαρούμενη όλη την αποστολή και διατήρησε τον τίτλο της, ενώ τη διάκρισή μου την αφιερώνω σε μένα και τους γονείς μου».
Η Χρυσούλα (Κρίστι) Αναγνωστοπούλου αποτελεί πλέον μια «χρυσή» ελπίδα για τον λαρισινό αθλητισμό και μακάρι να συνεχίσει τις διακρίσεις της…
 
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ
Τέτοιες διακρίσεις
δίνουν ελπίδα...
 
Ο περιφερερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός για την επιτυχία της Κρίστις Αναγνωστοπούλου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων-νεανίδων έκανε την παρακάτω δήλωση: «Συγχαίρω την Κρίστι Αναγνωστοπούλου για τη διάκρισή της και τέτοιες επιτυχίες δίνουν ώθηση στη νεολαία να ασχοληθεί με τον αθλητισμό που μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης της χώρας μας συνεχίζει να δίνει χαρές και ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Παράλληλα θεωρώ ότι ο στίβος στη Θεσσαλία είναι το άθλημα που αναδεικνύει την περιοχή και δικαιώνει την επιλογή να στηρίξουμε δύο πανελλήνια πρωταθλήματα που συνδιοργανώσαμε φέτος με τον ΣΕΓΑΣ ένα στη Λάρισα και ένα στα Τρίκαλα που αποτελούν κίνητρο για τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το στίβο».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass