Ο ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Λαρισαίος… μαέστρος της Εθνικής Νεανίδων

* «ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» * ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΙΝΟΥ ΒΟΛΕΪ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΙΚΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ Η ΕΑΛ ΣΤΗΝ Α1

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2011 3:05 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:14
Του Κ. Γκιάστα
Η πιο σημαντική επιτυχία του Ελληνικού Βόλεϊ το τελευταίο διάστημα είχε… λαρισινή σφραγίδα. Η Εθνική ομάδα των Νεανίδων κατάφερε να φτάσει στον τελικό του βαλκανικού πρωταθλήματος έχοντας σαν προπονητή τον Αποστόλη Οικονόμου. Ο Λαρισαίος τεχνικός που για πρώτη φορά πήρε την ομάδα στα χέρια του κατόρθωσε να παρουσιάσει και έργο καθώς είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που Εθνική ομάδα φτάνει στον τελικό του βαλκανικού πρωταθλήματος. Στη Σερβία η Εθνική έχασε προχθές από την διοργανώτρια (κλασική δύναμη στο χώρο άλλωστε) όμως ακόμα και το ασημένιο μετάλιο παραμένει τεράστια επιτυχία.
Η «Ε» επικοινώνησε χθες με τον «μαέστρο» της Εθνικής ομάδας των Νεανίδων. Αρχικά μίλησε για το μέγεθος της επιτυχίας:
«Δεν είχαμε παίξει ποτέ σε τελικό Νεανίδων ακόμα και σε Βαλκανικό. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Μόνο που κοντράραμε τη Σερβία και αφήσαμε πίσω την Τουρκία που έχει ξοδέψει πολύ χρήμα για να φτάσει εκεί που βρίσκεται καταλαβαίνετε πως τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αν είχαμε λίγο μεγαλύτερη προετοιμασία κι αν επίσης είχαμε μαζί μας την Κοσμά και την Νομικού που ήταν τραυματίες θα πηγαίναμε ακόμα καλύτερα» είπε και στη συνέχεια τόνισε «Είμαι υπερήφανος που δουλεύω με αυτά τα κορίτσια. Έχουν ταλέντο και φιλοδοξίες. Ναι, μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μας ανεβάσει πολύ. Από αύριο κιόλας θα αποφασίσουμε με τον κύριο Φλώρο το πλάνο προώθησης των κοριτσιών στην Εθνική γυναικών για να πάρουν αγώνες και να βοηθήσουν στο Προολυμπιακό και στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού γυναικών το 2012».
Για τον τελικό αγώνα ανέφερε: «Χάσαμε στον τελικό από τη Σερβία που είναι σίγουρα πιο ποιοτική και πιο έμπειρη ομάδα από τη δική μας. Θα μπορούσαμε να πάρουμε ένα σετ ή να ήμασταν περισσότερο ανταγωνιστικοί. Χάσαμε από λάθη μας το 1ο σετ και παίξαμε καλά μέχρι τα μισά του 2ου σετ. Στο 17-16 κάναμε τρία λάθη στην υποδοχή και μας έφυγε ο αγώνας. Εγιναν και κάποια λάθη από τον Βούλγαρο διαιτητή στο 1ο σετ. Αν ήταν υπέρ μας θα είχαμε αποκτήσει προβάδισμα. Φυσικά και δεν στεκόμαστε στη διαιτησία αλλά στη γενική εικόνα της ομάδας μας την οποία κρίνω καλή. Στο 3ο σετ μας βγήκε η κούραση και φάνηκε η διαφορά των δύο ομάδων. Για ενάμιση σετ ξεπεράσαμε τον εαυτό μας. Η Σερβία κατέκτησε δίκαια το χρυσό μετάλλιο».
Μιλώντας για τις επόμενες υποχρεώσεις αυτής της ομάδας είπε: «Χθες τελείωσαν στην Εθνική Νεανίδων διότι το 2012 η συγκεκριμένη Εθνική ομάδα δεν έχει υποχρεώσεις. Το ζήτημα είναι πως τα κορίτσια πρέπει να αποκτήσουν κι άλλες εμπειρίες και να δώσουν πολλούς αγώνες. Γι΄ αυτό είναι σημαντικό να παίζουν βασικές στην Α1. Δεν είναι τυχαίο πως ξεχωρίζουν οι αθλήτριες του Ηρακλή και του Ηρακλή Κηφισιάς που ήταν βασικές στις ομάδες τους».
Για το μέλλον του ελληνικού βόλεϊ και το αν θα πρέπει να περιμένουμε καλύτερες ημέρες στην Εθνική γυναικών τόνισε: «Αυτά τα κορίτσια μπορούν να γεμίσουν και πάλι τα γήπεδα και να μας φέρουν ψηλά, αρκεί να προσεχτούν και να τους δώσουμε ό,τι μπορούμε. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές των ομάδων για τη δουλειά που κάνουν. Εμείς ως ομοσπονδιακοί είμαστε διαχειριστές των αθλητριών και της δουλειάς που κάνουν όλο το χρόνο. Η Εθνική ομάδα δεν είναι υπόθεση ενός ανθρώπου αλλά του συνόλου των προπονητών, των παραγόντων και όσων μοχθούν για να αναδειχτούν αυτά τα παιδιά. Γι΄ αυτό και αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στους προπονητές των συλλόγων. Επίσης ευχαριστώ τους συνεργάτες μου Δημήτρη Μπαλασά, Στέφανο Μανιώτη, την φυσιοθεραπεύτρια Έλλη Τσίπη καθώς και τον τιμ μάνατζερ της ΕΟΠΕ Γιάννη Χλιό».
Η ΛΑΡΙΣΑ, Η ΕΑΛ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΛΕΝΤΑ
Ο Αποστόλης Οικονόμου ήταν ο άνθρωπος με τον οποίο η ΕΑΛ πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 Εθνική πριν από μερικά χρόνια και με αυτόν που πορεύτηκε για τρία συνεχόμενα στην κορυφαία κατηγορία. Φυσικά και δεν ξεχνάει τον τόπο του και μαθαίνει τις εξελίξεις για την ΕΑΛ. «Εύχομαι ολόψυχα να καταφέρει να κερδίσει τη θέση στην Α1 μέσω της Wild Card γιατί το αξίζει η ομάδα και η πόλη».
Για την Καραγεωργίου (του Φιλαθλητικού) που έφτασε μια ανάσα από την ομάδα των Νεανίδων είπε: «Ήταν στην προεπιλογή για τις 16 παίκτριες αλλά για την 12άδα κρίθηκε ανέτοιμη αγωνιστικά. Η αξία της παραμένει μεγάλη».
Στο φινάλε της συζήτησης υπογράμμισε τα εξής: «Αν υπάρξει κάποια Λαρισαία παίκτρια που αξίζει φυσικά και θα της δοθεί η ευκαιρία να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε εθνική ομάδα. Η Λάρισα πάντα βγάζει ποιοτικές αθλήτριες και θα δοθεί μεγάλη προσοχή από μέρους μου».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass