ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ - ΝΕΑΝΙΔΩΝ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Στη Λάρισα χτυπάει η καρδιά του στίβου

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΕΤΕΘΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ * Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΡΙΕΤΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΠΟΥΔΑΙΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 09 Ιουλ 2011 21:03 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:14
Του Κ. Γκιάστα
Από χθες το πρωί η καρδιά του ελληνικού στίβου χτυπάει στην πόλη της Λάρισας. Πάνω από 1000 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα των κατηγοριών Εφήβων και Νεανίδων που διεξάγεται στο στάδιο Αλκαζάρ. Διοργανωτής είναι η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας ενώ συνδιοργανωτές θα είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Λάρισας και το Επιμελητήριο της Λάρισας. Οι αγώνες αυτοί θα είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Γεώργιου Κοτσιαρή ενός ανθρώπου που έδωσε πολλά στον λαρισινό αθλητισμό και δη στο στίβο. Κανείς δεν ξεχνάει άλλωστε πως υπήρξε επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Θεσσαλίας.
Χθες εξάλλου στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας παρετέθη σχετική συνέντευξη Τύπου με θέμα τη σπουδαία αυτή διοργάνωση.
Αρχικά τοποθετήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός που είπε: «Καλωσορίζουμε όλους τους διαγωνιζόμενους στη Λάρισα και τη Θεσσαλία. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί μας αυτήν τη διοργάνωση. Αποτελεί τιμή για τη Θεσσαλία το γεγονός πως εδώ βρίσκεται το μέλλον του ελληνικού στίβου. Αυτοί θα είναι οι νέοι πρωταθλητές μας. Είναι μια μεγάλη στιγμή για τη Λάρισα. Ελπίζω αυτοί οι αγώνες να πετύχουν και σκοπό έχουν να ανοίξουν μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων στη Θεσσαλία μέσα στην επόμενη τριετία. Το πρόγραμμά μας είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να διεξαχθούν πολλές και σημαντικές διοργανώσεις του στίβου στη Θεσσαλία με σκοπό να καλυφθεί κάποιο από το χαμένο έδαφος των Μεσογειακών Αγώνων που τελικά δεν ήρθαν στη Θεσσαλία. Η πολιτεία μας το οφείλει αυτό.
Φυσικά δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως αυτοί οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Γιώργου Κοτσιαρή ενός ανθρώπου που έχει δώσει τόσα πολλά στον αθλητισμό. Κεντρική προτεραιότητα της Περιφέρειας είναι ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και η νεολαία».
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σεβαστής που τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια μας δίνει τη δυνατότητα να κάνουμε στην Θεσσαλία δυνατούς αγώνες. Ο ΣΕΓΑΣ έχει μια πάγια τακτική να συνεργάζεται με τους φορείς. Ο κ. Αγοραστός αποτελεί μια καινούρια και ελπιδοφόρα προοπτική για να διευρύνουμε τις διοργανώσεις στη Θεσσαλία και να τις εντατικοποιήσουμε. Μπορεί το ανδρών - γυναικών να τραβάει όλα τα φώτα της δημοσιότητας αλλά αυτό το πρωτάθλημα πραγματικά τονώνει την τοπική αγορά. Εκτιμούμε πως ερχόμενοι στην πόλη σχεδόν 2.500 άνθρωποι (σ.σ. μαζί με τους συνοδούς) στη Λάρισα θα έρθουν περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια τέτοια περίοδο.
Ο ΣΕΓΑΣ με την απώλεια των Μεσογειακών Αγώνων κάνει πρόταση να καταρτιστούν όλα τα καλεντάρια των αθλημάτων με σημαντικές διοργανώσεις στη Θεσσαλία. Η πρώτη μας δέσμευση είναι πως το επόμενο Ανδρών - Γυναικών θα γίνει του χρόνου στο Πανθεσσαλικό».
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και η εκπρόσωπος της Ένωσης Ξενοδόχων ν. Λάρισας κ. Ειρήνη Παπαϊωάννου αναφέροντας τα παρακάτω: «Επιτέλους η πόλη μας θα φιλοξενήσει μια μεγάλη διοργάνωση. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό και θεωρούμε πως με τέτοιες αθλητικές διοργανώσεις θα δοθούν ανάσες στην αγορά και συγκεκριμένα στον δικό μας τομέα. Εμείς από την πλευρά μας θα κρατάμε πάντα την ποιότητα παροχών σε υψηλό επίπεδο ενώ οι τιμές μας δεν θα αλλάξουν σε καμία περίπτωση. Αγαπάμε την Λάρισα που είναι φιλόξενη και ζωντανή».
Την... πάσα πήρε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ευθύμης Ρετζιάς που δήλωσε: «Εύχομαι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί για χρόνια. Στόχος είναι να πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλία όσο γίνεται περισσότερες τέτοιες εκδηλώσεις. Ελπίζω να έχουμε αγωνιστικά ρεκόρ τόσο αυτό το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα όσο και το επόμενο στα Τρίκαλα».
Επίσης, μίλησαν οι δύο πρόεδροι των ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλίας που είναι οι κ. Χιώτης και Χαχάμης. Ο πρώτος στάθηκε στο γεγονός πως οι αγώνες είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του Γιώργου Κοτσιαρή αναφέροντας πόσα πολλά έχει προσφέρει στο στίβο ενώ ο δεύτερος υπογράμμισε πως σε μια τέτοια περίοδο είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι που εργάζονται για να γίνουν τέτοιες διοργανώσεις στην επαρχία. Και οι δυο έκλεισαν το λόγο τους με ευχαριστίες προς το πρόσωπο του κ. Αγοραστού καθώς βρήκαν είπαν έναν σπουδαίο υποστηρικτή.
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Όσον αφορά τώρα στην αγωνιστική δράση αυτή ξεκίνησε χθες παρά την δυνατή ζέστη. Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο δόσεις. Το σημερινό πρόγραμμα είναι το εξής
ΠΡΩΙ
08.30 σφυροβολία (Ν) αγώνας επιλογής, 09.00 400 μ. εμπ. (Ν) προκριματικός, 09.00 ύψος (Ε) αγώνας επιλογής, 09.00 μήκος (Ν) αγώνας επιλογής, 09.00 δισκοβολία (Ε) αγώνας επιλογής, 09.20 400 μ. εμπ. (Ε) προκριματικός, 09.40 800 μ. (Ν) προκριματικός, 09.45 επί κοντώ (Ν) αγώνας επιλογής, 10.00 800 μ. (Ε) προκριματικός, 10.15 σφαιροβολία (Ν) αγώνας επιλογής, 10.25 200 μ. (Ν) προκριματικός, 10.45 μήκος (Ε) αγώνας επιλογής, 10.45 ακοντισμός (Ε) αγώνας επιλογής, 10.50 200 μ. (Ε) προκριματικός.
ΑΠΟΓΕΥΜΑ
18.00 σφυροβολία (Ν) τελικός, 18.00 μήκος (Ν) τελικός, 18.00 400 μ. εμπ. (Ν) τελικός, 18.00 ύψος (Ε) τελικός, 18.00 δισκοβολία (Ε) τελικός, 18.15 400 μ. εμπ. (Ε) τελικός, 18.30 800 μ. (Ν) τελικός, 18.30 επί κοντώ (Ν) τελικός, 18.40 800 μ. (Ε) τελικός, 18.55 200 μ. (Ν) τελικός, 19.05 200 μ. (Ε) τελικός, 19.20 3.000 μ. (Ν) τελικός, 19.30 μήκος (Ε) τελικός, 19.30 σφαιροβολία (Ν) τελικός, 19.30 ακοντισμός (Ε) τελικός, 19.40 5.000 μ. (Ε) τελικός, 20.05 4Χ400 μ. (Ν) τελικές σειρές, 2020 4Χ400 μ. (Ε) τελικές σειρές, 20.40 10.000 βάδην (Ν) τελικός.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass