Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΔΙΝΕΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Περιμένοντας τo… €uro 2012

* ΤΑΒΕΡΝΕΣ, ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ, DELIVERY, ΣΤΟΙΧΗΜΑ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΤΖΙΡΟΥ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2012 2:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:33
Του Κ. Γκιάστα
Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και σύμφωνα με σχετικό site οι 16 ομάδες που παίζουν στο Euro 2012 στοιχίζουν 3,726 δισ. ευρώ. Και επειδή το χρήμα φέρνει... χρήμα, όλη η Ευρώπη περιμένει να κερδίσει από αυτή τη μεγάλη διοργάνωση των αστέρων του ποδοσφαίρου.
Μπορεί οι αγώνες να γίνονται στη μακρινή Ουκρανία και την Πολωνία όμως ακόμα και στη Λάρισα υπάρχουν ελπίδες για μια αύξηση της κίνησης. Ταβέρνες, ντελίβερι, καφετέριες, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ και πώληση αθλητικών ειδών, κυρίως εμφανίσεων, είναι κάποια από τα είδη που ελπίζουν σε μια αύξηση του τζίρου για όσο διαρκέσει το θέαμα της στρογγυλής θεάς.
Η «Ε» επισκέφθηκε μερικά από αυτά συνομιλώντας με τους ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων καταστημάτων.
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΠΙΤΙ
Ο Αχιλλέας Μάγγας συνεχίζει την παράδοση στο σουβλάκι που του έμαθε ο πατέρας του Κλεάνθης. Διατηρεί σουβλατζίδικο στην οδό Δήμητρας. Στη συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να έχει τηλεόραση έξω όμως μας λέει: «Ο κόσμος είναι γεγονός πως έχει περιορίσει τις εξόδους του. Μαζεύονται στο σπίτι κάποιων συγγενών και παραγγέλνουν. Τώρα μάλιστα με το ευρωπαϊκό κάτι τέτοιο θα γίνεται συχνότερα. Αυτό μας έχει δείξει το παρελθόν...» τονίζει και κάτι ξέρει παραπάνω καθώς το μαγαζί είναι στον ίδιο δρόμο από το 1976 και έχει δει πολλές διοργανώσεις. «Μόνο ένα πράγμα ζητάμε από τον κόσμο» μας λέει κλείνοντας: «Να δείχνει υπομονή και κατανόηση καθώς παραγγέλνουν όλοι μαζί σχεδόν την ίδια ώρα και τα θέλουν όλοι ζεστά για τον αγώνα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε...».
ΠΑΜΕ... ΣΤΟΙΧΗΜΑ;
Από μια τέτοια διοργάνωση δεν θα μπορεί να λείψει φυσικά και το στοίχημα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που ποντάρουν στις προγνωστικές τους ποδοσφαιρικές ικανότητες (ενίοτε στην τύχη) και περιμένουν κάποια ενίσχυση του μισθού τους από το στοίχημα. Μέχρι στιγμής όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό τουλάχιστον μας λέει ο πράκτορας Σωτήρης Καραβίδας που διατηρεί πρακτορείο στη Φιλιππούπολη «Τα στοιχήματα διαρκείας ακόμα δεν τα έχει αγγίξει ο κόσμος. Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε κίνηση σε αυτά και φαινόταν πιο ζεστός ο παίκτης. Η κρίση έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τα ποσά. Μέχρι το 2008 το παίξιμο στα στοιχήματα διαρκείας ήταν έντονο. Το 2010 λίγο πεσμένο και τώρα πάρα πολύ».
Όσον αφορά τώρα στη σημερινή πρώτη ημέρα τονίζει: «Θα αποτελέσει βαρόμετρο για τη συνέχεια ενώ πολλά θα εξαρτηθούν και από την πορεία της Εθνικής ομάδας».
Φυσικά του ζητήσαμε και μερικές προβλέψεις και δεν δίστασε να μας δώσει: «Ολλανδία και Ισπανία είναι δυνατές για φιναλίστ. Αν μιλήσουμε για αουσάιντερ τότε είναι καλή η Γερμανία. Από εκπλήξεις (όχι σαν όνομα όμως υπογραμμίζει) είναι η Αγγλία. Για σκόρερ Γκόμεζ και Βαν Πέρσι είναι καλές περιπτώσεις». Λέτε;
ΚΑΦΕ, ΜΠΥΡΑ, ΟΥΙΣΚΙ...
Τα παιχνίδια που θα δείχνει η τηλεόραση κάθε μέρα είναι δύο. Απόγευμα και βράδυ. Γι αυτό και οι ελπίδες των καφετεριούχων βασίζονται στη διάρκεια του πελάτη. Ο καφές μπορεί να γίνει μπύρα και ενδεχομένως και ουίσκι. Σε τέτοια περίπτωση η επιτυχία θα είναι μεγάλη.
Εφοδιασμένος με προτζέκτορα και τηλεόραση ο ένας εκ των δύο ιδιοκτήτων καφέ σε κεντρικό σημείο της πόλης, Παναγιώτης Μαστορογιάννης μας λέει: «Έχουμε σχεδόν εφτά χρόνια το μαγαζί και έχουμε δει και άλλες διοργανώσεις. Το EURO 2008 και το Παγκόσμιο του 2010. Ελπίζουμε και φέτος να αυξηθεί λιγάκι ο τζίρος».
Σε μια άλλη περιοχή της πόλης, στη Νεάπολη σε ένα περιφερειακό sport cafe ειδικό για τέτοιες περιπτώσεις όπως ποδοσφαιρικές συναντήσεις, ο ιδιοκτήτης Βασίλης Τασιάς ανέφερε: «Πολλά ποντάρουμε στην πορεία της Ελλάδας. Η επιτυχία του 2004 ήταν μεγάλη για όλους. Τώρα ευχόμαστε να υπάρχει μια διάρκεια. Μετά τη φάση των ομίλων, πάντα το ενδιαφέρον στα βραδινά ματς γίνεται μεγαλύτερο».
ΦΑΝΕΛΕΣ, ΜΠΑΛΕΣ, ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ
Γερά στο παιχνίδι μπαίνουν και τα καταστήματα με αθλητικά είδη. Επιλέγοντας ένα στο κέντρο της πόλης πήραμε μια γεύση από τιμές και ηλικίες στις πρώτες αυτές ημέρες. Φανέλες γνήσιες από 55 οι παιδικές και 70 οι μεγάλες. Παπούτσια από 45 ευρώ ως και 200 ενώ στις μπάλες οι τιμές ξεκινάνε από τα 20 ευρώ.
«Αυτές τις ημέρες έχουμε ξεκινήσει με μπάλες» μας λέει ο υπεύθυνος του καταστήματος κ. Χρήστος Μπεργελές (στη φωτογραφία διακρίνεται μαζί με τους Ευη Τζουβελέκα, Όλγα Στύλου και Γιώργο Μάνδαλο) και συνεχίζει: «Μετά τη σκυτάλη παίρνουν οι φανέλες και τέλος τα παπούτσια. Αυτές τις πρώτες ημέρες έχουμε νεαρές ηλικίες. Όλα βέβαια εξαρτώνται άμεσα και από την πορεία της εθνικής μας ομάδας».
ΣΟΥΒΛΑ ΚΑΙ… ΓΚΟΛ
Από το κλίμα του Euro φυσικά δεν θα μπορεί να λείψει και η αγαπημένη συνήθεια των Λαρισαίων που είναι το φαγητό σε κάποια πλατεία. Μπροστά σε μια μεγάλη τηλεόραση και κάτω από ένα δροσερό δένδρο. Μια τέτοια είναι και η περίπτωση του μαγαζιού στην πλατεία Αβέρωφ των αδερφών Κώστα και Γιώργου Τερζανίδη. «Έχουμε το μαγαζί από το 2007 και έχουμε ζήσει και άλλες διοργανώσεις. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε μια αύξηση και ο κόσμος επιλέγει κυρίως στα ματς της Ελλάδας να κάνει μια έξοδο. Ας ελπίσουμε λοιπόν να έχει διάρκεια η πορεία της» τονίζουν και οι δύο στην «Ε».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass