ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στη Λάρισα ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Αθλητισμού

* ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ κ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ κ. ΜΠΑΡΜΠΟΥΤΗ, ΜΗΤΣΙΟ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2012 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:33
Του Κ. Γκιάστα
Στην πόλη της Λάρισας βρέθηκε χθες ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού κ. Κ. Παπακώστας. Με αφορμή την παρουσίαση της νέας ποιητικής συλλογής του Λαρισαίου κ. Γιώργου Τσιτρούλη που φέρει τον τίτλο «Κύπρος – Βωμοί και Κάστρα», μία εκδήλωση που υποστηρίζεται από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, επισκέφτηκε αρχικά την αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένα Καραλαριώτου.
Συζήτησαν για τη διερεύνηση συνεργασιών ανάμεσα στη Λάρισα και στην Κύπρο, τόσο σε θέματα αθλητισμού και πολιτισμού, όσο και στον αγροτικό τομέα.
Λίγο μετά τη συνάντηση αυτή ο κ. Παπακώστας δήλωσε τα εξής: «Είμαι ευτυχής που ξαναβρίσκομαι στη Λάρισα και με την υποδοχή που έχω. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους τους φίλους. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε ως Κύπρος ενόψει μάλιστα και της Κυπριακής προεδρίας από 1 Ιουλίου. Ζητούμε τη βοήθεια όλων για να πετύχει αυτή η προεδρία και στον τομέα του Αθλητισμού που εγώ υπηρετώ» είπε ενώ αναφερόμενος στην κρίση τόνισε : «Μας έχει αγγίξει και εμάς η οικονομική κρίση. Νιώθουμε πως θα το ξεπεράσουμε. Ο Κύπριος ως χαρακτήρας δεν είναι παραπονιάρης και πιστεύω πως αποδέχθηκε τα πρώτα μέτρα αλλά και τα δεύτερα που έρχονται με σκοπό η Κύπρος να σωθεί και να μην έχουμε τα μεγάλα προβλήματα που έχουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες».
Από την πλευρά της η κ. Ρένα Καραλαριώτου τόνισε «Με μεγάλη μου χαρά υποδέχομαι τον Γενικό Διευθυντή του Κυπριακού Αθλητικού Οργανισμού κ. Κων. Παπακώστα καταρχάς ως επίσημο εκπρόσωπο του «αδελφού» κυπριακού λαού, ως εξέχοντα αθλητικό παράγοντα αλλά και ως διακεκριμένο αθλητή της δισκοβολίας, της σφαιροβολίας και του τζούντο. Αποτελεί κοινή συνείδηση ότι μας ενώνουν βαθειά οι άρρηκτοι εθνικοί δεσμοί Ελλάδας και Κύπρου, δυο χωρών με μια ψυχή, δεσμοί που με ενέργειες και πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη ενισχύονται ακόμη περισσότερο. Ιδιαίτερα σε τούτη την περίοδο της γενικευμένης -και όχι μόνο οικονομικής κρίσης - η επικοινωνία και η συνακόλουθη συνεργασία μας αποκτά μεγαλύτερη αξία. Ως αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε θέσει εξαρχής σαν προτεραιότητά μας την προώθηση του αθλητισμού και του πολιτισμού. Στηρίζουμε δράσεις, ενέργειες και εκδηλώσεις στην περιοχή μας που προάγουν το πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους, συμβάλλουν στην ενίσχυση της προβολής του πολιτισμού της Λάρισας και της Θεσσαλίας γενικότερα και στηρίζουν την τοπική οικονομία. Είναι ευτυχής συγκυρία η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του συντοπίτη μου, από τη Νίκαια, Γιώργου Τσιτρούλη για τη μαρτυρική Κύπρο, καθώς φέρνει ακόμη πιο κοντά τους δύο λαούς και διανοίγει νέες προοπτικές συνεργασίας».
Και οι δύο πλευρές πάντως συμφώνησαν ότι με την εκδήλωση, έστω κι αν έχει ως εφαλτήριο τον αθλητισμό, μπορεί κάλλιστα να διανοιχθούν προοπτικές αθλητικής και ευρύτερα πολιτιστικής συνεργασίας ανάμεσα σε Λάρισα και Κύπρο.
Στο τέλος της συνάντησης η κ. Καραλαριώτου δώρισε στον κ. Παπακώστα έναν τόμο με την ιστορία και τον πολιτισμό της Θεσσαλίας κι εκείνος με τη σειρά του ανταπέδωσε με μία χειροτεχνία που απεικονίζει ελληνικό καράβι του 4ου αιώνα π.Χ. το ναυάγιο του οποίου βρέθηκε ανοικτά της Κερύνειας.
Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κων. Μέγας, ενώ τον κ. Παπακώστα συνόδευαν ο ποιητής κ. Γιώργος Τσιτρούλης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών Θεσσαλίας κ. Αθαν. Καρατόλιας και ο συντελεστής της μελοποίησης των ποιημάτων κ. Δημ. Κοντούρης.
Στη συνέχεια ο κ. Παπακώστας βρέθηκε στο Δημαρχείο της Λάρισας όπου είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή δήμαρχο Λαρισαίων κ. Σπ. Μπαρμπούτη με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Επίσης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων κ. Αθ. Μητσιό.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass