ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟ AEL FC ARENA ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αγώνας για τον συνάνθρωπο

* ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ, ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 02 Ιουν 2012 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:32
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Στην εποχή της οικονομικής κρίσης και της κοινωνικής εξαθλίωσης που βιώνει η χώρα μας, ο αθλητισμός αποτελεί το τελευταίο οχυρό κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Το τελευταίο οχυρό ελπίδας και βοήθειας στον συνάνθρωπό μας. Στον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που βλέπει καθημερινά να υποβαθμίζεται το βιοτικό του επίπεδο. Αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών οι Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του ΣΕΠΛ σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Επιστημών Λάρισας και με την αρωγή της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας Στ. Ελλάδος και Ευβοίας, της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών διοργανώνουν την Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 και ώρα 5 μ.μ. στο AEL F.C. Arena φιλανθρωπικό τουρνουά «ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», για την οικονομική και υλική ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων.
Χθες, όπως επιβάλλει το πρωτόκολλο –πριν από κάθε μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός- δόθηκε στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου παρουσία του αναπληρωτή δημάρχου κ. Σπύρου Μπαρμπούτη, του προέδρου του ΔΟΠΑΕΛ κ. Μιχάλη Τσακίρη, του προέδρου της ΕΣΗΕΣΘΕ κ. Χρήστου Μπεχλιβάνου, του εκπροσώπου της ΠΕΠΦΑ κ. Μάρκου Κουρέλου του εκπροσώπου του Σωματείοτ Ελλήνων Ηθοποιών κ. Σταύρου Νικολαΐδη και του προέδρου των Παλαιμάχων του ΣΕΠΛ κ. Μανώλη Γαραζανάκη οι οποίοι επισήμαναν μεταξύ άλλων τα εξής:
Χρ. Μπεχλιβάνος: «Ως Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στ. Ελλάδος και Ευβοίας. Εμείς θέλουμε να αναδείξουμε δύο πράγματα:
Πρώτον τη στροφή προς τον αθλητισμό για τα νέα παιδιά. Σε καιρούς ύφεσης όπως αυτούς που ζούμε τα παιδιά ψάχνουν διεξόδους και η καλύτερη διέξοδος είναι ο αθλητισμός.
Δεύτερον θέλουμε να περάσουμε το μήνυμα της αλληλεγγύης ειδικά στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Σημασία έχει η συμμετοχή όλων μας γιατί πρέπει να κατανοήσουμε τις δυσκολίες που πραγματικά αντιμετωπίζουν οι συνάνθρωποί μας και να ενισχύσουμε το κοινωνικό παντοπωλείο ως δομή στήριξης των αδύναμων κοινωνικά στρωμάτων».
Σπ. Μπαρμπούτης: «Είναι σημαντική παράμετρος η ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου το οποίο ως πρότυπη δομή υποστηρίζει ευπαθείς κοινωνικά ομάδες συμπολιτών μας των οποίων απειλείται το βιοτικό επίπεδο. Ιδιαίτερα σήμερα σε εποχές υπερφορολόγησης όλοι πρέπει να δείξουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο. Οι αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της συμπαράστασης να παραμείνουν αξίες με γερές βάσεις στην πόλη της Λάρισας».
Μ. Τσακίρης: «Η δημοτική αρχή έχει τις δομές και μπορεί να ανταποκριθεί σε φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδηλώσεις. Το κοινωνικός έργο της δημοτικής αρχής είναι πολύ μεγάλο. Ειδικά σήμερα μέσω του πολιτισμού και του αθλητισμού πρέπει να διατηρήσουμε την κληρονομιά και την παράδοσή μας γιατί θα χαθούμε σαν έθνος».
Μ. Γαραζανάκης: «Ήταν μια ιδέα που την είχαμε συζητήσει εδώ και καιρό με τον πρόεδρο της ΠΕΠΦΑ Δημήτρη Γρηγοριάδη και η οποία υλοποιήθηκε τώρα σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΕΛ και τον κ. Τσακίρη. Θέλουμε να βοηθήσουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο μαζί με τη Μητρόπολη προσφέρουν πολύ σημαντική βοήθεια αυτές τις δύσκολες ημέρες στους συνανθρώπους μας. Μόνο με το εμείς μπορούμε να πάμε μπροστά. Το «εγώ» έχει πεθάνει. Όλοι μαζί για το κοινό καλό».
Μ. Κουρέλος: «Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει και τον Δεκέμβριο και μεις ως ΠΕΠΦΑ είχαμε ανταποκριθεί άμεσα. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες από τη δεύτερη κατά σειρά εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Είμαστε πάντα πρόθυμοι σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις».
Στ. Νικολαΐδης: «Είναι καθήκον των ανθρώπων που ασχολούνται με τα κοινά να βοηθούν με οποιονδήποτε τρόπο. Εμείς οι ηθοποιοί πέραν του γέλιου και της ψυχαγωγίας που προσφέρουμε, μπορούμε σε μια δύσκολη εποχή όπως αυτή που περνάει η χώρα μας σήμερα να συνεισφέρουμε και με διαφορετικό τρόπο».
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα του τουρνουά θα διεξαχθούν τέσσερις αγώνες των 30 λεπτών.
Θα υπάρξει συμβολικό εισιτήριο των 3 ευρώ ενώ οποιοσδήποτε θέλει θα μπορεί να προσφέρει και τρόφιμα, αφού θα υπάρχει υποδομή για την παραλαβή τους και την απόδοσή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 και η εταιρία ΑΦΟΙ ΦΛΩΡΟΥ Α.Ε. (Εμπόριο και Επεξεργασία Μετάλλων – Ανακύκλωση Αμπελότοποι Ομορφοχωρίου
Λάρισας).
Αρκετές αναμένεται να είναι οι προσωπικότητες (ποδοσφαιρικές και μη) που θα δώσουν το «παρών» το απόγευμα της Τρίτης στο AEL FC Arena. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ομάδα των δημοσιογράφων θα αγωνιστούν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Τζανακούλης, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Γκουντάρας, ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Ζιώγας κ.ά. Την ομάδα των ηθοποιών θα ενισχύσουν οι κ. Σόμμερ, Φραγκολιάς, Σεφερλής κ.ά. Τέλος θα πρέπει να αναφερθεί και η συμβολή των δημοσιογράφων της ΕΤ-3 που θα αγωνιστούν με την ομάδα της ΕΣΗΕΣΘΕ.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΤΟΥ ΣΕΠΛ
Ενόψει του τουρνουά παρακαλούνται οι παρακάτω παλαίμαχοι παίκτες του ΣΕΠΛ να βρίσκονται την Τρίτη 5/6/2012 στις 16.00 στο ΑΕΛ FC ARENA και με μια τσάντα με τρόφιμα (προαιρετικά) μαζί τους:
Γκούλιος, Κορδίτσας, Κοβούσογλου, Λόης, Γαραζανάκης, Αγγελούλης, Στεριόπουλος, Καλιακούδας, Παπαδόπουλος, Γκουσγκούνης, Καφές, Μπακαρτζής, Πάσχος, Τσάκος, Γεωργούλας, Κύρκος, Ψαθάς, Μπεριτζάς, Γκάτας, Φακίτσας, Ρακιτζόγλου, Χύτας, Κωτσιός, Σαμψάρας, Καρακάσης, Μόσχος Παν.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass