ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ «ΠΑΡΩΝ» ΣΕ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ 2-0 ΕΠΙ ΤΟΥ ΔΩΤΙΕΑ ΑΓΙΑΣ

Ιστορική πρόκριση για τη Δόξα Αργυροπουλίου

* ΠΑΤΣΙΩΤΟΣ (14’) ΚΑΙ ΜΠΑΤΖΙΟΣ (55’) ΟΙ ΣΚΟΡΕΡ ΤΩΝ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΩΝ» * ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΤΟ 58’ ΕΧΑΣΕ Ο ΤΖΙΟΛΑΣ

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2012 1:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:04
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Την πρόκρισή της για πρώτη φορά στην ιστορία της, σε τελικό κυπέλλου ΕΠΣΛ, πανηγύρισε χθες στο γήπεδο Αργυρπουλίου η τοπική Δόξα η οποία επιβλήθηκε στον πρώτο χρονικά ημιτελικό της φετινής διοργάνωσης του πρωτοπόρου της Α’ ΕΠΣΛ Δωτιέα Αγιάς με 2-0.
Σ’ ένα παιχνίδι που κυριάρχησαν το πάθος, η δύναμη και η μαχητικότητα οι «κιτρινόμαυροι» στάθηκαν αυτή τη φορά στο ύψος των περιστάσεων και δεν επέτρεψαν στον αντίπαλό τους να επαναλάβει ότι είχε πετύχει στη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ όταν είχε περάσει μέσα από το Αργυροπούλι με το επιβλητικό 3-0. Σε ό,τι αφορά στον Δωτιέα η γενική εικόνα που παρουσίασε δεν ήταν η αναμενόμενη αφού ακόμα κι όταν στο 58’ του δόθηκε η δυνατότητα να ξαναμπεί στο παιχνίδι ο Τζιόλας αστόχησε στο πέναλτι κι άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη μια καθοριστικής σημασίας ευκαιρία.
Για την ομάδα του Κώστα Κολομητρούση το μόνο που απομένει από δω και πέρα είναι να μάθει τον αντίπαλό της στον μεγάλο τελικό του θεσμού που θα είναι ένας εκ των Αμπελωνιακού και Μαχητή Τερψιθέας.
Η χθεσινή ιστορική νίκη για τη Δόξα συνδυάστηκε με τα γενέθλια του προέδρου του συλλόγου Σπύρου Μπέλτσιου, στον οποίο αφιέρωσαν την πρόκριση οι παίκτες της ομάδας, όμως για μία ακόμα φορά το Φ.Α. είναι επιβαρυντικό για τους «κιτρινόμαυρους».
Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλές προϋποθέσεις για τους φιλοξενούμενους οι οποίοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και πίεσαν τον αντίπαλό τους. Οι επιθετικές ενέργειες του Δωτιέα στα πρώτα λεπτά προέρχονταν κυρίως από στημένες φάσεις (φάουλ και κόρνερ) για να φτάσουμε στο 13ο λεπτό όταν μετά από ωραία ενέργεια και παράλληλη σέντρα του Σιμούλη μέσα στην περιοχή ο Γεωργούλας προσπάθησε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα όμως ο Λάζος έδιωξε την τελευταία στιγμή σε κόρνερ.
Κι ενώ ο Δωτιέας δεν μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα αφήνοντας τις ευκαιρίες να περνούν ανεκμετάλλευτες στο 14’ μετά από έξυπνη μπαλιά του Μπουκουβάλα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας ο Πατσιωτός πήρε την μπάλα και με ωραία ενέργεια από κοντά άνοιξε το σκορ (1-0). Το γκολ αυτό αποδείχθηκε ιδιαίτερα σημαντικό για τους «κιτρινόμαυρους» αφού η εικόνα του παιχνιδιού από κει και πέρα άλλαξε άρδην.
Η Δόξα συνέχισε με περισσότερη αυτοπεποίθηση κερδίζοντας σιγά-σιγά έδαφος, ενώ ο Δωτιέας άρχισε να χάνει τη λειτουργικότητα της μεσαίας γραμμής.
Στο 20’ και στο 25’ ένα σουτ του Αλεξανδρίδη και μία κεφαλιά του Πατσιωτού καταγράφονται στις επιθετικές ενέργειες των γηπεδούχων, ενώ στο 26’ και στο 40’ ο Μαλάκος είχε δύο καλές στιγμές για τον Δωτιέα.
Έτσι το 1-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους για να ξεκινήσει η επανάληψη όπου οι γηπεδούχοι εδραίωσαν τη νίκη τους.
Ήταν το 55ο λεπτό όταν ο Μπουκουβάλας έγινε κάτοχος της μπάλας στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής, ελίχθηκε, έβγαλε την παράλληλη συρτή σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο επερχόμενος Μπάτζιος με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-0.
Ο Δωτιέας που προσπάθησε να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση χωρίς ωστόσο να κάνει τη μεγάλη φάση είχε τη δυνατότητα να ξαναμπεί στο παιχνίδι στο 58’ όταν ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος καταλόγισε πέναλτι σε τράβηγμα του Αλεξανδρίδη στον Μαλάκο εντός περιοχής παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.
Το πέναλτι κλήθηκε να εκτελέσει ο Τζιόλας οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κ. Χατζή που απέκρουσε. Ακόμα και στην επαναφορά της μπάλας με δεύτερη προσπάθεια ο μεσοεπιθετικός του Δωτιέα δεν κατάφερε να σκοράρει χάνοντας έτσι την πιο χαρακτηριστική ευκαιρία του β’ ημιχρόνου για την ομάδα του.
Στο 74’ αποβλήθηκε από το παιχνίδι με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Αλεξανδρίδης, ενώ στο 75’ το παιχνίδι δεκόπη για 2 περίπου λεπτά καθώς δημιουργήθηκε σύγχυση επειδή οι γηπεδούχοι πετούσαν μπάλες εντός αγωνιστικού χώρου. Σ’ αυτό το χρονικό σημείο αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο ο γεν. αρχηγός της Δόξας.
Το 2-0 διατηρήθηκε μέχρι το τέλος, αφού στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε κάτι το αξιόλογο, με την ομάδα της Δόξας να παίρνει το εισιτήριο για τον τελικό.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Για τη νικήτρια ομάδα της Δόξας παίκτης κλειδί ήταν ο Μπουκουβάλας που δημιούργησε και τα δύο γκολ. Από κει και πέρα ο τερματοφύλακας Κ. Χατζής έκανε την πιο καθοριστική απόκρουση του αγώνα στο πέναλτι του Τζιόλα στο 58’, ενώ μαχητικότητα επέδειξαν οι Πατσιωτός και Αδάμος. Από τον μέτριο σε γενικές γραμμές Δωτιέα ξεχώρισε ο Αθανασίου.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Μπουμαρσόπουλος η διαιτησία του οποίου κρίνεται πολύ καλή, αλλά ελέγχεται για τη φάση του 58ου λεπτού. Χωρίς προβλήματα οι δύο βοηθοί του κ. Καρακώστας και Καραμπούλας.
Το Φ.Α. για μία ακόμα φορά είναι επιβαρυντικό για την ομάδα της Δόξας καθώς εκτός από την ολιγόλεπτη διακοπή στο 75’ εξαιτίας της σύγχυσης που δημιουργήθηκε επειδή οι γηπεδούχοι πετούσαν μπάλες εντός αγωνιστικού χώρου ο διαιτητής κατέγραψε και τη ρίψη κροτίδων από φιλάθλους των γηπεδούχων στον πάγκο των φιλοξενουμένων κατά την επίτευξη του πρώτου τέρματος. Χαρακτηριστικό είναι ότι μία κροτίδα έπεσε δίπλα στον παρατηρητή αγώνα κ. Αγγελούλη με αποτέλεσμα από την έκρηξη να σκιστεί το παντελόνι του.
Πάντως θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη συμπλήρωση του Φ.Α. δημιουργήθηκε ένταση αφού οι γηπεδούχοι υποστήριξαν ότι τις κροτίδες δεν τις έριξαν δικοί τους φίλαθλοι. Το θέμα όπως είναι φυσικό θα εξετασθεί στην Αδριανού.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ: Κ. Χατζής, Σπυρόπουλος, Σαλτσίδης, Μπάτζιος (87’ Μπέλτσιος), Μπουκουβάλας, Αλεξανδρίδης, Λάζος, Πατσιωτός (67’ Γ. Χατζής), Γανός, Καρακάνος (83’ Πρεβίζι), Αδάμος.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ: Γιολδάσης, Τσακάλι (53’ Μάντζας), Μπάγκας, Ρέντζας, Αθανασίου, Βαϊτσης (63’ Καλούσης, 68’ λ.τ. Βερβέρης), Γεωργούλας, Μαλάκος, Τζιόλας, Καλόγηρος, Σιμούλης.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass