Η ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΟΝΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η Ελασσόνα των «18άρηδων» μόνη πρώτη

* ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ ΠΑΛΑΜΑ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΒΟΛΟΥ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2012 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:59
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Έτσι πρέπει να είναι το μπάσκετ. Με νέα παιδιά γεμάτα όρεξη για διάκριση. Η Ελασσόνα ρίσκαρε και επιλέγοντας μια παλιά αλλά κλασική συνταγή δείχνει να τα πάει περίφημα. Με μια φουρνιά από νεαρούς παίκτες, από 18άρηδες που ως επί το πλείστον αποτελούσαν το βασικό κορμό της περσινής εφηβικής ομάδας (εκτός από τρεις μεγάλους Μπούσια, Λιάπη και Δήμου) καταφέρνει να εντυπωσιάζει στο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ. Μέχρι και προχθές ήταν απλά η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Όμως από το Σάββατο το βράδυ είναι πλέον και το μεγάλο φαβορί για την άνοδο στη Γ’ Εθνική.
Οι αθλητές του Παναγιώτη Ποντίκα κέρδισαν στην έδρα τους την Ανάληψη δύσκολα, όμως λίγο αργότερα έμαθαν ακόμα πιο ευχάριστα νέα. Έμαθαν πως στο Βόλο έχασαν οι Τιτάνες Παλαμά από τον Ολυμπιακό Βόλου και έτσι παρέμειναν μόνοι πρώτοι στο βαθμολογικό πίνακα. Έως τη λήξη υπάρχει πολύς δρόμος και αρκετά ντέρμπι. Υπάρχει το παιχνίδι Τιτάνες - Ελασσόνα, Ολυμπιακός Βόλου - Ελασσόνα (κεκλεισμένων των θυρών) και να μην ξεχνάμε την... Ολύμπια. Οι «πορτοκαλί» μαζί με τον Ολυμπιακό απέχουν δύο βαθμούς από τη δεύτερη θέση που ίσως τελικά δώσει και... κάτι στο τέλος με τις ανακατατάξεις.
Στο ντέρμπι του Βόλου τώρα έγιναν για μια φορά πολλά και διάφορα με αρνητικούς πρωταγωνιστές τους φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου. Το ματς με τον Παλαμά διεκόπη για αρκετή ώρα. Διαιτητές ήταν οι δύο Λαρισαίοι οι Αστέριος Αγορογιάννης και Παναγιώτης Γερακίνης. Αναγκάστηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο να διακόψουν τον αγώνα επειδή μπήκαν μέσα φίλαθλοι των γηπεδούχων και κινήθηκαν απειλητικά προς τον πάγκο του Παλαμά.
Ζητήθηκε από την αστυνομία να εκκενώσει το γήπεδο όμως κάτι τέτοιο δεν έγινε και έτσι περίμεναν αρκετή ώρα για έρθουν αρκετές αστυνομικές δυνάμεις. Ήρθαν εν τέλει μερικές διμοιρίες των ΜΑΤ για να συνεχιστεί ο αγώνας.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η βολιώτικη ομάδα έχει ήδη τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και η ποινή θα ισχύσει από το επόμενο ματς. Τώρα δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξει και νέα τιμωρία, κάτι που είναι και το πιο πιθανό, καθώς ο Παλαμάς δεν φαίνεται πως θα το αφήσει έτσι το ζήτημα.
Στα υπόλοιπα ζητήματα τώρα της 14ης αγωνιστικής η ΕΑΛ πήρε το ντέρμπι με τον Εθνικό στο κλειστό της Νεάπολης, ενώ η Ολύμπια κέρδισε τη Νίκαια. Το άσχημο ωστόσο για τη Νίκαια είναι το γεγονός πως κέρδισαν οι Ίκαροι Τρικάλων τον Αλμυρό και τώρα το όνειρο της παραμονής... ξεφτίζει. Χρειάζεται επειγόντως μια νίκη επί των Ικάρων στην έδρα της και οπωσδήποτε ακόμα μια κάπου αλλού. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να μην ξανακερδίσει η τρικαλινή ομάδα.
 
ΕΛΑΣΣΟΝΑ 78
ΑΝΑΛΗΨΗ     73
Πραγματικό ντέρμπι παίχθηκε στην Ελασσόνα με την τοπική ομάδα όμως να κρατάει τον άσο στο μανίκι της για το τέλος. Στο τελευταίο πενάλεπτο συγκεκριμένα και ενώ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο - πόντο η Ελασσόνα έσφιξε την άμυνά της και με τον Κίμωνα Μπλιάτζα να πετυχαίνει 3 συνεχόμενα τρίποντα πήρε τη νίκη. Βέβαια μέχρι εκείνη τη στιγμή η σοβαρότερη επιθετική απειλή ήταν ο Τσιαβές που σημείωσε 28 πόντους.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 42-38, 57-56, 78-73
ΕΛΑΣΣΣΟΝΑ: Μπούσιας 11 (3), Τσιαβές 28, Λιάπης 13, Δήμου 3 (1), Μπλιάτζας 13 (3), Τηλέμης 9, Πάσχος 1, Κορομηλάς, Τσιαβές Δ., Σολωμός, Φλώρος.
 
ΕΑΛ 57
ΕΘΝΙΚΟΣ 49
Αν και έπαιζε ουσιαστικά εκτός... έδρας (στη Νεάπολη αντί για το Αλκαζάρ λόγω του προβλήματος της οροφής) η ΕΑΛ κατάφερε να πάρει άλλη μια νίκη. Αυτή τη φορά επί του αξιόμαχου Εθνικού ο οποίος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει το διπλό -και μαζί μια μεγάλη βαθμολογική ανάσα.
Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα οι φιλοξενούμενοι προηγούντο στο σκορ και ήλεγχαν τον ρυθμό, αλλά στο καθοριστικό τελευταίο δεκάλεπτο άλλαξαν όλα.
Στα 3/4 της συνάντησης υπήρξε ένας αμφίρροπος αγώνας, με τον Εθνικό να έχει όμως καλύτερη εικόνα στο γήπεδο και να κλείνει τα δεκάλεπτα με μικρές διαφορές (+5 στο ημίχρονο, +4 στο τελευταίο δεκάλεπτο). Συντελεστές σ΄ αυτή του την προσπάθεια στάθηκαν η καλή του άμυνα, η συγκέντρωση των παικτών του και η πολύ καλή εμφάνιση του Δραγατογιάννη (15 πόντοι, 17 ριμπάουντ) που προκάλεσε και σημαντική φθορά στους αντίπαλους ψηλούς.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως η ΕΑΛ του Θοδωρή Μάμμου βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και με κορυφαίους του Γκόβαρη και Παλάσκα σφράγισε τη νίκη.
Η ομάδα του Εθνικού εμφανίστηκε γενικά πιο συγκροτημένη και με σωστό προσανατολισμό σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, αλλά προδόθηκε γι’ άλλη μια φορά από το τραγικό τελευταίο δεκάλεπτο (18-6 επιμέρους σκορ!).
Η ΕΑΛ από την άλλη πιστοποίησε το γεγονός πως βρίσκεται σε γενική άνοδο το τελευταίο διάστημα και έδειξε πως η δουλειά που γίνεται εκεί είναι σε πολύ καλό επίπεδο.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-17, 25-30, 39-43, 57-49
ΕΑΛ (Μάμμος) : Ζησούλης, Αγγελίδης 2, Μπιζιάκης 3, Γκόβαρης 25, Βαρδακούλης, Γρίβας 9 (1), Χατζιαρίδης 2, Παλάσκας 12, Τριανταφυλλίδης, Σκύφτας 2, Βλησσαρούλης 2.
ΕΘΝΙΚΟΣ (Δεληχρήστος): Ράπτης 10(1), Σακάρης 7(1), Δραγατογιάννης 15, Καραγιάννης 10, Πολύζος 3(1), Μιχμίζος 4, Παπασπύρος, Πατσιάνης.
 
ΟΛΥΜΠΙΑ       86
ΝΙΚΑΙΑ            62
Ένα ευχάριστο και εύκολο απόγευμα είχαν οι παίχτες του Ηλία Λιάκου στο κλειστό του Αγ. Θωμα με αντίπαλο την ομάδα της Νίκαιας. Το δυναμικό ξεκίνημα της Ολύμπια είχε ως αποτέλεσμα να ξεφύγει στο σκορ από το α΄ δεκάλεπτο με 24-13. Κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια με μοναδικό σέντερ τον Μαστοροδήμο (ο Μυλωνάς με ίωση ήταν κλινήρης) έκανε ένα εντυπωσιακό β' δεκάλεπτο 25-14. Η αντίδραση των παιχτών του Χρήστου Χασανίδη ήρθε από τους νεαρούς και φερέλπιδες Λέγκα και Σταυρόπουλο κλείνοντας την γ' περίοδο με το σκορ να είναι 68-48. Ο εντυπωσιακός ρυθμός που έδινε ο Γκανέτσας και ακολουθούσαν οι Μηλιώνης Κούργιας, Μπαρδάκης και Ακρίβος έφτασαν το τελικό σκορ στο 86-62.
ΟΛΥΜΠΙΑ (Λιάκος): Κούργιας 6, Κοτσώνας 7(1), Γκανέτσας 18, Μηλιώνης 8, Ακρίβος 9(1), Μαστοροδήμος 16, Γούλας 20(2), Μπαρδάκης 2.
ΝΙΚΑΙΑ (Χασανίδης):
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ολυμπιακός - Τιτάνες            63-60
Ελασσόνα – Ανάληψη          78-73 
Ίκαροι - Αλμυρός      61-57
Καρδίτσα - Καλαμπάκα        80-74 
Ολύμπια – Νίκαια      86-62 
ΕΑΛ - Εθνικός           57-48
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (14 αγ.)
1.Ελασσόνα  27
2.Τιτάνες          26
3.Ολυμπιακός             24
4.Ολύμπια      24
5.Καρδίτσα     22
6.ΕΑΛ 21
7.Ανάληψη 19
8.Αλμυρός 19
9.Εθνικός 19
10.Καλαμπάκα 19
11.Ίκαροι 17
12. Νίκαια 15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass