ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

Ένα λεύκωμα «βυσσινί» ιστορίας

* ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ... ΜΟΥΣΕΙΟ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2012 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:58
Η αθλητική Λάρισα πάντα έχει πρωτοπορίες με κορυφαία στιγμή σε συλλογικό επίπεδο την ανάδειξη της ΑΕΛ, μιας ομάδας στενά συνδεδεμένης με τον κοινωνικό ιστό της πόλης ως πρωταθλήτριας την αγωνιστική περίοδο 1987-88.
Χθες η αθλητική Λάρισα είχε μια ακόμα πρωτοπορία καθώς για τη συγκεκριμένη ομάδα εκδόθηκε ένα υπέροχο φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο σε όλες τις αγωνιστικές περιόδους, τον κόσμο της ομάδας αλλά και την ευρωπαϊκή της πορεία που επιμελήθηκε με πολύ μεράκι η δημοσιογράφος Έλενα Οικονόμου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «ΜΙΛΗΤΟΣ».
Η παρουσίαση αυτού του βιβλίου έγινε χθες στο Δημοτικό Ωδείο της Λάρισας σε μια γεμάτη αίθουσα από τον εκδότη της Sportday Γιώργο Χελάκη, τον διευθυντή ειδήσεων της TRT Ανδρέα Γιουρμετάκη, τον παλαίμαχο παίκτη Θόδωρο Βουτυρίτσα και τον αθλητικό συντάκτη της «Ελευθερίας» Σωτήρη Κέλλα (τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος).
Το λεύκωμα παράλληλα δίνει και στιγμές του αθλητικού Τύπου καθώς σε κάθε ενότητα υπάρχουν και τίτλοι εφημερίδων τοπικών αλλά και αθηναϊκών στη διάσταση που δίνουν στην ομάδα ενώ φαίνεται παράλληλα και η εξέλιξη αυτού από τις εποχές των …«ξύλινων» τίτλων μέχρι σήμερα.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο αντιπεριφρειάρχης Ζήσης Γρηγορίου, ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης αλλά και μίλησαν οι παλαίμαχοι παίκτες της ΑΕΛ Γιάννης Βαλαώρας, Κώστας Κολομητρούσης, Τάκης Παραφέστας, Ηλίας Σελιώνης αλλά και ο πρόεδρος της κυπελλούχου ΑΕΛ Κώστας Σαμαράς.
Παρόντες ήταν ακόμα εκπρόσωπος της Μητρόπολης, η περιφερειακή σύμβουλος Λίτσα Λιακούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Γιαννούλας, Χρήστος Κέλλας, ο υποδιοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Καραμπάτσας, ο πρόεδρος της TRT Άγγελος Αντωνίου, ο γραμματέας της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ Αντώνης Γραββάνης αρκετοί παλαίμαχοι (μέχρι και τελευταίας γενιάς καθώς είδαμε τους Βασιλείου, Παπαρίζο, Ταξιάρχη , Τσιανάκα) και εκπρόσωποι φιλάθλων(χαρακτηριστική η παρουσία των «Αμαζόνων»).
Στην εκδήλωση σχολιάστηκε η απουσία της ΠΑΕ ΑΕΛ από τον παλαίμαχο παίκτη Γιάννη Βαλαώρα και πληροφορίες θέλουν την ΠΑΕ να είναι χολωμένη γιατί δεν της ζητήθηκε η έγκριση για την έκδοση του λευκώματος (μάλιστα η ΠΑΕ δεν έδωσε άδεια στον Θωμά Κυπαρίσση).
Από την άλλη όμως υπήρξε και μια ανησυχία που εκφράστηκε διά μέσου του Ηλία Σελιώνη για το αρχειακό υλικό που δόθηκε για τη δημιουργία μουσείου της ΑΕΛ το οποίο όμως καθυστερεί ενώ τόνισε ότι είναι υποχρέωση όλων των παλαιμάχων να δίνουν φωτογραφίες γιατί αυτές οι φωτογραφίες ανήκουν στον λαό της ΑΕΛ και θα αποτελούν ένα μοναδικό ιστορικό μνημείο που θα υπάρχει για την ομάδα και κυρίως για τα «χωριατόπουλα» που έσπασαν το κατεστημένο της Αθήνας με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Ο Τάκης Παραφέστας, αφού ευχήθηκε σε δύο παίκτες του τον Νίκο Κεχαγιά και τον Θωμά Κυπαρίσση (συνεργάστηκαν όταν ανέβηκε η ομάδα στη Β’ εθνική την περίοδο 2003-2004) καλή επιτυχία στο δύσκολο φετινό τους έργο, μίλησε για την αξία των φωτογραφιών που αποτελούν αρχειακό υλικό που αξιοποιήθηκε με το συγκεκριμένο λεύκωμα ενώ ο πρόεδρος της κυπελλούχου ΑΕΛ που πέρασε άσχημες και καλές στιγμές με την ΑΕΛ, του έμειναν μόνο οι καλές, ευχήθηκε η ομάδα να βρει τον δρόμο της και είπε ότι καλό είναι να υπάρχουν φωτογραφίες και των διοικητικών. Αφορμή ήταν μια τοποθέτηση του συντάκτη της «Ε» Σωτήρη Κέλλα που μίλησε για την πρόσφατη πολύ σωστή κίνηση της ΠΕΠΦΑ να βραβεύσει τον πρόεδρο της πρωταθλήτριας ΑΕΛ Στέλιο Καντώνια αλλά δυστυχώς δεν υπήρχε στο βίντεο γουόλ μια φωτογραφία του ανθρώπου που υλοποίησε το όνειρο του αδελφού του Αντώνη Καντώνια που «έφυγε» και αυτός γρήγορα από τη ζωή.
Η εκδήλωση είχε και συγκινητικές στιγμές όπως η αναφορά του Γιάννη Βαλαώρα στους αδικοχαμένους συμπαίκτες του Κουκουλίτσιο, Μουσιάρη και το στενό δέσιμο που υπήρχε μεταξύ τους.
Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε αρχικά ο εκδότης Νίκος Χαϊδεμένος που είπε ότι αφορμή για να γραφεί το βιβλίο ήταν η συγγενική σχέση με τον παλαίμαχο παίκτη της ΑΕΛ Βασίλη Ράμμο και στη συνέχεια το λόγο (και τα... λουλούδια από μικρούς θαυμαστές) πήρε η Έλενα Οικονόμου που ευχαρίστησε όσους της εμπιστεύτηκαν το πολύτιμο υλικό αλλά και αυτούς που δεν την εμπιστεύτηκαν γιατί οι τελευταίοι έδειξαν πόσο πολύτιμο τους είναι…
* Η εκδότρια εταιρία κέρδισε τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η χήρα του Γιώργου Μητσιμπόνα με τον ισχυρισμό ότι έδωσε φωτογραφίες για αφιέρωμα και όχι για εμπορικούς σκοπούς.
* Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε το διαφημιστικό γραφείο STEF ενώ χορηγοί επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «Ελευθερία», το τηλεοπτικό κανάλι TRT και ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Πόλις 99,4».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass