ΑΠΟ ΤΟ 33’ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ Τ. ΠΑΡΑΦΕΣΤΑ ΗΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ 3-0 ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ

Περίπατος για τον Αμπελωνιακό

* ΣΚΟΡΕΡ ΟΙ ΦΤΙΚΑΣ (25’), ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ (9’, 33’) * ΚΙΝΗΤΗΡΙΟΣ ΜΟΧΛΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2012 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:52
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Πιο εύκολα απ’ ό,τι αρχικά θα περίμενε κανείς, ο Αμπελωνιακός επιβλήθηκε του Αγρότη Λιανοκλαδίου με 3-0 σ’ ένα παιχνίδι που μετετράπη σε επίδειξη δύναμης των «πρασίνων» (ήδη στο 33’ είχε διαμορφωθεί το τελικό σκορ). Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα του Τάκη Παραφέστα ήταν ανώτερο του αντιπάλου καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν κινδύνεψε ούτε μία φορά και έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Δ’ Εθνικής μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του α’ γύρου.
Εκείνο που θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα είναι ότι ο Αμπελωνιακός έδειξε ομαδικότητα, πνεύμα συνεργασίας και αγωνιστική πειθαρχία, στοιχεία που φέρουν τη σφραγίδα του τεχνικού Τάκη Παραφέστα. Ακόμη και το κενό του πρώτου σκόρερ Γιώργου Κακαβίτση καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τους Βαγγέλη Φτίκα και Δημήτρη Αλεξανδρή.
Αν προσπαθούσαμε να διαβάσουμε την ακτινογραφία της χθεσινής αναμέτρησης θα λέγαμε ότι τρεις ποδοσφαιριστές ήταν το κλειδί της επιτυχίας. Ο μεν Κυριάκος με τις εκπληκτικές ασίστ ήταν πραγματικά ο εγκέφαλος των «πρασίνων» και οι Φτίκας-Αλεξανδρής με τα εντυπωσιακά τελειώματα οι «εκτελεστές».
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Η καλή μέρα λένε ότι φαίνεται από το πρωί και οι παίκτες του Αμπελωνιακού κάνοντας φανερές τις προθέσεις τους από τα πρώτα κιόλας λεπτά του παιχνιδιού κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους πολύ νωρίς.
Μόλις στο 9ο λεπτό ο Κυριάκος έβγαλε ωραία μπαλιά στον κενό χώρο, ο Φτίκας πετάχτηκε σαν σίφουνας από ελεγχόμενη θέση, πήρε την μπάλα και έφτασε μόνος του απέναντι στον Τσιάμη. Ο Τσαριτσανιώτης επιθετικός δεν θέλησε να πλασάρει αλλά προτίμησε να σιγουρέψει περισσότερο το γκολ «σπάζοντας» την μπάλα στον επερχόμενο Αλεξανδρή ο οποίος απλά την έστειλε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.
Με τη συμπλήρωση του 20λέπτου ο Τζιαρτζιάνης έκανε από τ’ αριστερά μία ωραία ενέργεια, απέφυγε τον αντίπαλό του και τροφοδότησε τον Φτίκα ο οποίος δεν πρόλαβε να «τσιμπήσει» την μπάλα προ του Τσιάμη που επιχείρησε έξοδο.
Τελικά το 2-0 για τον Αμπελωνιακό σημειώθηκε στο 25’ όταν μετά από «συστημένη» μπαλιά του Κυριάκου, ο Φτίκας έφυγε στον κενό χώρο και με υποδειγματικό ψηλοκρεμαστό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσιάμη.
Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 33’ ο Αλεξανδρής ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Η φάση ξεκίνησε για ακόμη μία φορά από τον Κυριάκο ο οποίος έβγαλε την μπαλιά στον Φτίκα, αυτός μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε τον Τσιάμη όμως ο τελευταίος απέκρουσε. Ο Αλεξανδρής που ακολουθούσε τη φάση στην επαναφορά της μπάλας από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει κάνοντας το 3-0.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε, αφού το 3-0 επέτρεψε τους παίκτες του Τάκη Παραφέστα να χαλαρώσουν, διατηρώντας ωστόσο τον έλεγχο του παιχνιδιού.
Από την άλλη πλευρά το Λιανοκλάδι όπως και στο πρώτο ημίχρονο δεν έδειξε ότι μπορεί να απειλήσει τον αντίπαλό του αφού δεν δημιούργησε ούτε μία φάση.
Έτσι το 3-0 διατηρήθηκε με την ολοκλήρωση του παιχνιδιού με τον Αμπελωνιακό να πανηγυρίζει την πιο εύκολη μέχρι τώρα νίκη.
* Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Γκορτσίλα και των βοηθών κ. Νατσιόπουλου και Οκονιάτση (Μακεδονίας). Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Σπυριδάκης (71’) και Κούρο (89’).
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ
Ο Γιώργος Κακαβίτσης μπορεί να μην αγωνίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι (λόγω καρτών) ωστόσο έδωσε κανονικά το «παρών» στο γήπεδο απολαμβάνοντας τη νίκη της ομάδας του. Μια νίκη που ήταν αφιερωμένη στον ίδιο καθώς την Παρασκευή έγινε μπαμπάς. Η γυναίκα του Γαβριέλα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι -το πρώτο της οικογένειας -και η χαρά του επιθετικού των «πρασίνων» ήταν εμφανής παρά την αγωνιστική του απραξία. Ευχές για μακροζωία και ευτυχία και από το αθλητικό τμήμα της «Ε».
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ: Κατσίβελος, Ρόκα, Τζιαρτζιάνης, Δαλακώνης, Γκόλτσος, Μπίκος (81’ Κούρο), Αλεξανδρής (77’ Μπουροτζίκας), Φλέγγας, Κυριάκος (56’ Συκιώτης), Χατζηλιόντας, Φτίκας.
ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙ: Τσιάμης, Καλαμάτας, Στυλιανός, Σπυριδάκης, Μαδούρας, Παπαγεωργίου, Τατσιόπουλος, Γκούρλιας, Ντεμίρης (46’ Σαγάνης), Σκαρλάτος (65’ Παντέλης), Ζήσιμος (55’ λ.τ. Μαϊδανόζογλου).
 
Τάκης Παραφέστας
«Ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι»
Στην πολύ καλή προετοιμασία της ομάδας για το χθεσινό (σ.σ. χθεσινό) παιχνίδι αναφέρθηκε ο τεχνικός του Αμπελωνιακού Τάκης Παραφέστας μετά το τέλος της αναμέτρησης.
«Όταν η προετοιμασία δεν περιορίζεται μόνο στον καθαρά αγωνιστικό τομέα αλλά επεκτείνεται και στον ψυχολογικό αυτό αντανακλά μέσα στο γήπεδο και το παιχνίδι γίνεται πιο εύκολο. Αυτό ακριβώς συνέβη στο πρώτο ημίχρονο. Ήμασταν προετοιμασμένοι και ψυχολογικά γι’ αυτό και κερδίσαμε εύκολα. Στην επανάληψη ήμασταν λίγο χαλαροί λόγω του αποτελέσματος ωστόσο διατηρήσαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας γιατί πιστεύω ότι ακόμα δεν φτάσαμε κάπου. Έχουμε δρόμο μπροστά μας».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass