ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟΥ ΠΛΑΓΙΑΣ (PARAMOTOR)

Ο Αγιόκαμπος από... ψηλά

Δημοσίευση: 27 Αυγ 2012 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:50
Από τον Σύλλογο Αεραθλητών Λάρισας, σχετικά με την πανελλήνια συνάντηση αλεξιπτώτων πλαγιάς που έγινε πρόσφατα στην περιοχή Αγιοκάμπου-Βελίκας-Σωτηρίτσας, ανακοινώθηκαν τα παρακάτω: «Όταν σκεφτόμαστε τον Αγιόκαμπο η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό μας είναι η θάλασσα. Με την όμορφη παραλία για τις εξορμήσεις μας για μπάνια καθώς και για κάθε είδους θαλάσσιο σπορ όπως π.χ. windsurf και kitesurf ή το βουνό. Με θαυμάσιες ορεινές διαδρομές μέσα στο δάσος για διάφορους προορισμούς όπως τα χωριά Σκλήθρο ή Μελιβοία. Επίσης, πολλές από αυτές τις περιοχές είναι πολύ κατάλληλες για τους λάτρεις του ορεινού ποδηλάτου (MTB) ή για πεζοπορία και trekking ή canyoning π.χ. στο πανέμορφο φαράγγι της Καλυψώς. Τι θα λέγατε όλα αυτά όμως να τα βλέπατε από τον αέρα, από ψηλά.. Ακριβώς όπως και το ομώνυμο τραγούδι.. Σαν μια ζωγραφιά.. Έτσι ακριβώς τα είδαν όλα αυτά, οι είκοσι αεραθλητές του paramotor απο πολλά μέρη της Ελλάδας που ήρθαν και πέταξαν στους ουρανούς της ευρύτερης περιοχής του Αγιοκάμπου και σύμφωνα με τους ίδιους έμειναν κατενθουσιασμένοι με την ομορφιά του τοπίου. Ας τα πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή. Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από καιρό όταν η Σχολή αλεξιπτώτου πλαγιάς Magic Paragliding School και ο Σύλλογος Αεραθλητών Λάρισας είδαν τις φοβερές δυνατότητες της περιοχής για το συγκεκριμένο αεράθλημα. Σε συνεργασία λοιπόν και με την πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Αγιάς και το kafe Spitaki έγινε πρόσφατα η πανελλήνια φιλική συνάντηση μηχανοκίνητων αλεξιπτώτων πλαγιάς, Paramotor, στη Βελίκα (Spitaki) και στη παραλία Σωτηρίτσας με συμμετοχή 20 αεραθλητών από όλη την Ελλάδα.
Ο δυνατός άνεμος που φυσούσε εκείνη την περίοδο δεν επέτρεψε την υλοποίηση του αγωνιστικού σκέλους, πραγματοποιήθηκαν ατομικές αλλά και ομαδικές πτήσεις σε σχηματισμούς με διελεύσεις κατά μήκος των παραλιών Βελίκας-Σωτηρίτσας-Αγιοκάμπου, δίνοντας στους παραθεριστές την εικόνα ενός πρωτόγνωρου και εντυπωσιακού θεάματος.
Οι αεραθλητές απήλαυσαν από ψηλά τη φυσική ομορφιά της περιοχής εκφράζοντας διά στόματος του προέδρου του Συλλόγου Αεραθλητών Λάρισας κ. Μαρκόνη Νάσου τη μεγάλη τους ικανοποίηση για την περιοχή πτήσεων αλλά και για τη διοργάνωση.
Σε επιμέρους συνάντηση που έγινε με τη συμμετοχή του δήμαρχου Αγιάς κ. Γκουντάρα, της αντιδημάρχου κ. Γιαννουλέα, του προέδρου του ΣΑΛ κ. Μαρκόνη, εκπροσώπου της αερολέσχης Δράμας Αίολος κ. Παλιάτσου των εκπαιδευτών σχολής αλεξιπτώτου πλαγιάς κ. Ντούφα και κ. Καρύδη και του επιχειρηματία κ. Ντάγκα συζητήθηκαν προτάσεις για μελλοντικές διοργανώσεις σε πανελλήνιο αλλά και διεθνές επίπεδο.
Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα με τη διάθεση όλων να βοηθήσουν στη συνέχεια αυτής της προσπάθειας και με τη δέσμευση από μεριάς των διοργανωτών για κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρατέθηκε γεύμα από το Spitaki όπως επίσης δόθηκαν αναμνηστικά από τον Δήμο Αγιάς.
Η σχολή αλεξιπτώτου πλαγιάς Magic Paragliding School, ο Σύλλογος Αεραθλητών Λάρισας και η Αερολέσχη Δράμας «Αίολος», εκ μέρους των διοργανωτών νιώθουν την ανάγκη να ευχαριστήσουν όλους τους αεραθλητές που πήραν μέρος στη συνάντηση, το cafe «Spitaki» για τη συμμετοχή του στη συνάντηση με τη σημαντική υλικοτεχνική υποστήριξη και τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών στους συμμετέχοντες, τον Δήμο Αγιάς για τη μέριμνα εξασφάλισης χώρων απογείωσης και προσγείωσης όπως και για τη χορήγηση αναμνηστικών στους αεραθλητές, το Λιμενικό Σταθμό Αγιοκάμπου για την παρουσία του στους χώρους της εκδήλωσης και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass