ΣΕ ΤΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ 11 ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ Α1 ΕΣΚΑΘ

Όλη η μπασκετική κίνηση της Λάρισας

* ΠΟΤΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ * Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΔΡΑ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ, ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΕ ΕΑΛ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΕ ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΙ ΝΙΚΑΙΑ, ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΑΕΛ, ΣΤΑΘΕΡΟΣ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ

Δημοσίευση: 13 Αυγ 2012 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:46
Του Κ. Γκιάστα
Για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχουμε νέα δεδομένα στον χώρο του θεσσαλικού μπάσκετ. Το ένα πως η σημαντικότερη κατηγορία της ΕΣΚΑΘ, η Α1 δηλαδή, χωρίστηκε σε δύο ομίλους ενώ το άλλο είναι πως θα έχουμε την επιστροφή του Κυπέλλου της ΕΣΚΑΘ.
Το Κύπελλο θα ξεκινήσει στις 30 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί με σύστημα νοκ άουτ αγώνων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση θα κορυφωθεί με τον τελικό που θα γίνει σε ουδέτερη έδρα πιθανότατα την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ θα αρχίσει στις 30 Οκτωβρίου και ήδη οι 11 ομάδες του νομού Λάρισας έχουν κάνει τα πρώτα τους σημαντικά βήματα για τον σχεδιασμό.
ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ Η ΟΛΥΜΠΙΑ
Ούτε μια αλλά ούτε δύο. Στην Ολύμπια φέτος υπάρχει μια ριζική ανανέωση στο αγωνιστικό κομμάτι. Συνολικά 13 παίκτες αποκτήθηκαν και η ομάδα δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν οι εξής έφηβοι αθλητές: Γιάννης Διμήρης (Κεραυνός), Νικόλαος Παναγιώτου (Κεραυνός), Χρήστος Μπράμης (ΑΕΛ), Παναγιώτης Γκουλιάκος (ΑΕΛ με υποσχετική), Δημήτρης Ρούσος (Φοίνικα), Μάριος Λάκης (Φοίνικας), Θοδωρής Τσιλούλης (Φοίνικας), Μανώλης Γκουντελάκης (Φοίνικας).
Εκτός από τους εφήβους αποκτήθηκαν και πιο μεγάλοι παίκτες οι παρακάτω: Βασίλης Μπαγκούιας (ελεύθερος από την ΕΑΛ), Κώστας Σακελλάρης (Σουφλάρια), Κώστας Πέτσας (Αμπελώνας), Θάνος Καραθανάσης (καινούριο δελτίο). Από τους περσινούς παίκτες έμεινε μόνο ο Μαστοροδήμος.
Προπονητής θα παραμείνει η εργάτης του μπάσκετ Ηλίας Λιάκος έχοντας για βοηθό τον Γιώργο Γουμενόπουλο. Γυμναστής θα είναι ο Άκης Οικονόμου ενώ μάνατζερ και γενικός αρχηγός ο Θανάσης Πραγκαφίλης.
Η Ολύμπια θα παίξει φέτος στο κλειστό της Νεάπολης και θα ξεκινήσει την προετοιμασία της στις 27 Αυγούστου.
ΜΕ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ
Ο Κεραυνός δεν αλλάζει φιλοσοφία και σκέψη. Η ομάδα που έβγαλε τον Βασίλη Σπανούλη αλλά και αρκετούς άλλους παίκτες που παίζουν στην Α1 Εθνική κατηγορία θα στηριχθεί και φέτος σε νέα παιδιά. Ο τεχνικός Μίρσα Κούρτοβιτς είδε τους: Σκύφτα (ΕΑΛ), Βησσαρίου (Ολύμπια), Χαρίση (Φοίνικα) και Νταλαγιάννη (Λαμία) να έρχονται φέτος στην ομάδα. Η προετοιμασία αναμένεται να αρχίσει στις 20 Αυγούστου.
ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ
Ακόμα και… άνθρωπο που σχετίζεται με την αθλητική ψυχολογία (την υποψήφια διδάκτωρ Δώρα Τζατζάκη) θα έχει φέτος η ομάδα της Νίκαιας που δείχνει πως πρόκειται πλέον για ένα πολύ νοικοκυρεμένο σωματείο και μεγάλη οργάνωση. Με τον Χρήστο Χασανίδη στον πάγκο (που ουσιαστικά έσωσε την ομάδα με εκείνον τον δραματικό τρόπο στο ματς με τους Ικάρους) αποκτήθηκαν έως τώρα οι Βλησαρούλης, Ζουμπάς, Ακρίβος, Μπαλικούρας, Γεωργάκης, Μηλιώνης και Κοτσώνας. Επίσης στην ομάδα ήρθε και ο Δημήτρης Σταυρόπουλος από τους Ίκαρους Τρικάλων που θα βρει και τον αδερφό του Γιώργο. Η προετοιμασία του ΓΣ Νίκαιας θα ξεκινήσει στις 3 Σεπτεμβρίου.
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΖΕΛΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ
Έναν σοβαρό και πολύ καλό προπονητή θα έχουν φέτος τα νεοφώτιστα Φάρσαλα. Ο Βαγγέλης Τζέλας καλείται να φτιάξει ένα σύνολο που θα παραμείνει με άνεση στην Α1 ΕΣΚΑΘ και θα αποτελείται από παίκτες της ευρύτερης περιοχής χωρίς να γίνουν οικονομικές σπατάλες σε μεταγραφές. Γι΄ αυτό το λόγο αποκτήθηκαν μόνο τρεις παίκτες, ο Γιώργος Τσιαμούρας και Κώστας Θώδης από τον ΑΣ Καρδίτσας που τους ήξερε από τη θητεία του στους Τιτάνες Παλαμά ο Τζέλας, και ο Δημητρακόπουλος από τα Σουφλάρια. Στόχος των ανθρώπων του ΓΣ Φαρσάλων είναι να φέρουν τον κόσμο στο γήπεδο. Η προετοιμασία αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου.
ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Στον Τύρναβο υπάρχει μεγάλη στασιμότητα. Ουσιαστικά δεν… κινείται φύλλο. Ο παίκτης προπονητής της περσινής περιόδου, Δημήτρης Χασαμπαλιώτης μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό (που βρίσκεται για οικογενειακούς λόγους) θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει στην ομάδα και θα αρχίσει να στήνει το ρόστερ για τη νέα χρονιά στην Α1 ΕΣΚΑΘ. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί το παραμικρό.
ΜΕ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Ο ΦΟΙΒΟΣ
Με Θοδωρή Κουτρούλη στον πάγκο του ετοιμάζεται για το νέο πρωτάθλημα ο Φοίβος 2002. Ο νεαρός προπονητής καλείται να στήσει μια ομάδα που θα βγάλει ένα δύσκολο πρωτάθλημα το πρώτο στην ιστορία του συλλόγου για την Α1 ΕΣΚΑΘ. Μέχρι στιγμής αποκτήθηκαν δύο παίκτες ο Αχιλλέας Βαλιώτης και ο Νίκος Καρατζιάκος. Η προετοιμασία θα αρχίσει πιθανότατα στις 28 Αυγούστου ωστόσο υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο να πάει μια εβδομάδα νωρίτερα.
ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΡΜΟ Η ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Η ομάδα έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος που λίγο έλειψε να ανέβει στη Γ΄ Εθνική κατηγορία η Ελασσόνα φέτος θα συνεχίσει με τον ίδιο της κορμό. Ο προπονητής Παναγιώτης Ποντίκας δεν θα έχει μόνο στη διάθεσή του τον πλέι μέικερ Τσαβέ όμως θα έχει τον Κουλιούμπα που αποκτήθηκε από τον Αστέρα. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε πως επιστρέφουν κανονικά στην αγωνιστική δράση οι Δότας και Πάσχος και πρόκειται αν μη τι άλλο για δύο σημαντικούς παίκτες.
ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΑΛ
Στην ΕΑΛ η πρώτη και σημαντικότερη αλλαγή είναι πως δεν θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος ο Χρήστος Ζαχαρέλης αλλά επιστρέφει ο Δημήτρης Νταβαρούκας. Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο προπονητής Θοδωρής Μάμμος δεν θα έχει φέτος τους: Βλησαρούλη (Νίκαια), Γκόβαρη (Εθνικός), Παλάσκα και Σπάχο (Αίολος Αμπελώνα), Ζαχαρό και Χαρούλη (ελεύθεροι), Μπακούια (Ολύμπια), Σκύφτα (Κεραυνό) και Ζησούλη (ελεύθερος). Αυτοί που αποκτήθηκαν είναι ο Δημήτρης Μπότης από τον Αίολο Αμπελώνα και ο Πράππας από τη Νίκαια.
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΑΕΛ
Η ΑΕΛ που ανέβηκε φέτος μπήκε πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Ενισχύθηκε πολύ στα γκαρντ και δείχνει πως το σύνολο του Αβραάμ Παπαδόπουλου θα ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα έχοντας άλλωστε και τη στήριξη του κόσμου του. Μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί οι Γιώργος Τσακνάκης, Θάνος Γκανέτσας, Κώστας Σπυρόπουλος και Ανδρέας Κόκκας. 
Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στα τέλη του Αυγούστου και σαν έδρα θα δηλωθεί ξανά το κλειστό του Αγίου Θωμά.
ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Με τον Δημήτρη Μιχμίζο στον προεδρικό θώκο θα συνεχίσει φέτος η ομάδα του Εθνικού. Ο μέχρι πρότινος παίκτης της ομάδας ανέλαβε πρόεδρος καθώς η αγάπη του για προσφορά είναι μεγάλη. Αλλαγή όμως είχαμε και στη θέση του προπονητή. Ο Δημήτρης Δεληχρήστος έφυγε για την Κύπρο για οικογενειακούς λόγους και έτσι ανέλαβε ο Μπάμπης Σακάρης. Συνεργάτης του θα είναι ο Κώστας Παναγούλης. Μάλιστα η διοίκηση του συλλόγου εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς το πρόσωπο του πρώην τεχνικού Δημήτρη Δεληχρήστου για την πολύτιμη προσφορά του την προηγούμενη σεζόν.
Η προετοιμασία θα ξεκινήσει στις 28 Αυγούστου στο κλειστό του Αγίου Θωμά και τα δύο καινούρια πρόσωπα θα είναι οι Σωτήρης Γκόβαρης (ΕΑΛ), Αχιλλέας Σουλιώτης (Αστέρας).
ΕΦΤΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΥΤΙΚΑ
Με έξι παίκτες έκλεισε το ρόστερ του ο Μύτικας Λάρισας. Η προπονήτρια Δάφνη Νταουντάκη με τη συνεργάτιδά της Φωτεινή Κενανίδη είδε να έρχονται τα εξής πρόσωπα στην ομάδα: Φιλοποίμην Οικονόμου (Αετοί), Αχιλλέας Γουρνάρης (Αγιά), Μενέλαος Οικονομίδης (Κεραυνός), Κωνσταντίνος Ζησούλης (ΕΑΛ), Δημήτρης Ντίκος (Νίκαια), Γιώργος Οικονόμου (ελεύθερος) και Σπύρος Κορδάμπαλος (Αστέρας). Αξίζει να τονίσουμε πως ανανέωσε και ο Δημήτρης Νασίκας. 
Η προετομασία θα ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου και φέτος ο Μύτικας θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί ως έδρα το κλειστό του Αλκαζάρ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass